به گزارش ايرنا، به نقل از رسانه هاي هند در روز شنبه، مقامات هند اعلام كرده اند اين پروژه به خوبي در حال پيشرفت است و با تكميل آن اين كشور قادر خواهد اولين فضانورد خود را به فضا پرتاب كند.
روزنامه ' ايندين اكسپرس' با اعلام اين خبر از قول رييس برنامه هوا فضاي هند نوشت: اين تعداد اشتغال در پنج سال آينده در خدمت اين پروژه خواهد بود.
روزنامه 'بيزينس استاندارد' نيز در همين مورد خاطر نشان كرد كه هند كشوري است كه انتظارات از آن درحال افزايش است. با جمعيتي معادل 1.3 ميليارد نفر كه انتظار مي رود تا سال 2022 از چين فراتر رود، اين كشور بزرگ در جنوب آسيا مورد توجه بسياري از قدرت هاي جهاني مانند آمريكا و چين و درحالي كه با نابرابري اجتماعي مبارزه مي كند، داراي اقتصادي به سرعت در حال رشد است.
اكنون كه نفوذ هند در بخش هاي مختلف صنعتي افزايش يافته است، دولت اين كشور تاكيد كرده است كه هند بايد اهداف بلند پروازانه اي در خور نام خود در فضا دنبال كند.
نارندرا مودي نخست وزير هند در طول سخنراني خود در مراسم روز استقلال هند كه در روز 15 ماه اوت (24 مرداد) برگزار شد از طرح دهلي نو براي پرتاب يك انسان به فضا تا سال 2022 در راستاي طرح 'گاگانيان' يا پرواز انسان در فضا خبر داد.
وي گفت: ما تصميم گرفته ايم تا سال 2022 زماني كه هند هفتاد و پنجمين سالگرد استقلال خود را تجربه مي كند يك دختر يا پسر اين ملت را با پرچم هند به فضا ارسال كنيم.
بر اساس اين طرح هند قصد دارد در يك ماموريت هفت روزه، سه فضانورد را در خارج از جو زمين قرار دهد. موفقيت در اين طرح، هند را بر جمع در ميان كلوپ سه عضوي از جمله آمريكا، روسيه و چين قرار خواهد داد كه توانسته اند ماموريت هاي فضايي با حضور انسان انجام دهند. هزينه اين طرح هند ممكن است به 1.7 ميليارد دلار برسد.
مادهوان ناير رئيس سابق سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند( ايسرو)اعلام كرد، دهلي نو بايد از كشورهايي همچون آمريكا و روسيه براي قرار دادن انسان در فضا كمك بگيرد چون اينكار باعث صرفه جويي براي دهلي نو مي شود. وي گفت: زمان زيادي طول خواهد كشيد تا هند بتواند فضا نوردان خود را آموزش دهد و امكانات شبيه سازي فضا را تهيه نمايد.
ناير افزود: ما در طول يك دهه گذشته آرزوي انجام اين ماموريت را داشتيم و اكنون نخست وزير هند در سخنراني خود به آن اشاره كرده است. اين يك تصميم بزرگ است. ما با استفاده از فضاپيماي خود انساني را به فضا خواهيم فرستاد و او را به زمين باز خواهيم گرداند.
ناير رئيس سابق سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند( ايسرو) توضيح داد: طراحي اوليه براي كپسول فضاپيما جهت استقرار 3 فضانورد است. موشك جي اس ال وي نسل سوم مي تواند اين فضاپيما را حمل كند. اما هنوز اقدامات آماده سازي زيادي بايد انجام شود و اين يك چالش بسيار بزرگ است.
هند ماه گذشته با موفقيت كپسول حامل فضانوردان را آزمايش كرد. آزمايش ماه گذشته در واقع يك تست ايمني بود كه در صورت خطا و يا نقص فني جدي، كپوسل فضانوردان از موشك اصلي جدا و جان خدمه آن حفظ مي شد. اينگونه سيستم هاي ايمني تقريبا در تمام موشك هايي كه انسان در آنها قراردارد مورد استفاده قرار مي گيرد.
سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند( ايسرو) در سال 2014 براي اولين بار كپسول خود را با استفاده از يك موشك بالستيك آزمايش كرد. هدف از اين آزمايش بررسي ميزان مقاومت كپسول در مقابل گرماي جو در هنگام بازگشت به زمين و سيستم هاي كامپيوتري آن بود.
سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند( ايسرو) در ماه ژانويه صدمين ماهواره خود را از مركز فضايي ساتيش داوان واقع در جزيره سريهاريكوتا در ايالت آندرا پرادش با موفقيت به فضا پرتاب كرد.
اين اولين پرتاب موشك سازمان ايسرو در سال 2018 و همچنين اولين عمليات موفقيت آميز اين سازمان پس از شكست ماموريت قرار دادن ماهواره نظارت بر زمين (IRNSS-1H) در فضا در ماه آگوست سال گذشته بود.
ماموريت پيشين سازمان ايسرو به دليل باز نشدن سپر گرمايشي ماهواره مورد نظر، با شسكت روبرو شد.
سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند تاكنون 40 عمليات موفق در پرتاب موشك هاي مختلف پي اس ال وي به فضا داشته است.
اين سازمان در ماه ژوئن سال گذشته 31 ماهواره كوچك را در يك موشك به فضا پرتاب كرد.
سازمان ايسرو همچنين توانست سنگين ترين موشك ( جي اس ال وي نسل 3) ساخت خود را براي اولين بار با موفقيت به فضا پرتاب كند.
پيش از اين هند براي پرتاب ماهواره هاي خود با وزن بيش از 2 تن به كشور هاي خارجي وابسته بود.
سازمان تحقيقات هوا و فضاي هند(ايسرو) در سال گذشته با ثبت ركود بي سابقه پرتاب 104 ماهواره با يك موشك به فضا از جزيره كوچك 'سريهاريكوتا' در جنوب هند با پشت سرگذاشتن رقباي بزرگي همچون روسيه و آمريكا،تاريخ ساز شد.
جزيره كوچك 'سريهاريكوتا' درصنعت فضايي هند ،حكم دماغه 'كاناورال' در ايالت فلوريداي آمريكا را دارد كه تاكنون موشك هاي فضايي وماهواره هاي بسياري از اين جزيره به فضا پرتاب شده است.
سكوي پرتاب موشك جزيره 'سريهاريكوتا' تاكنون با پرتاب بيش از 200 ماهواره از كشورهاي مختلف ،ميزبان برنامه هاي جاه طلبانه فضايي هند است.
هزينه هاي پرتاب از اين سكو به حدي پايين است كه حتي رقيبان قدر هند هم قادر به رقابت با اين هزينه ها نيستند؛ براي مثال اين كشور قادر است كاوشگر مريخ خود را با هزينه اي به مراتب پايين تر از بودجه اي كه هاليوود به ساخت فيلم هاي فضايي تخصيص مي دهد، به سياره سرخ ارسال كند.
در بيشتر سفرهاي فضايي و پرتاب فضاپيماها از مبدا هند از راكت خوش سابقه پي اس ال وي ( Polar Satellite Launch Vehicle) استفاده مي شود.
يكي از مهمترين دستاوردهاي فضايي هند در سال 2013 ميلادي پرتاب كاوشگر مدارگرد به مريخ با موشك 'پي اس.ال.وي' ازسكوي پرتاب 'سريهاريكوتا' با نام 'مانگاليان'كه به زبان سانسكريت به معناي 'مسافر مريخ ' بود . به اين ترتيب اين كشور در رديف چهارمين كشوري كه توانست به منظومه شمسي راه يابد ، قرار گرفت.
ماموريت ماهواره مانگاليان شامل اكتشاف گاز متان و دي اكسيد كربن در جو مريخ مي شد تا وجود حيات در سياره همسايه زمين بررسي شود.
آساق**267**1424 **1663**
دهلي نو - ايرنا - هند اعلام كرده است انجام پروژه اعزام انسان به فضا كه قرار است تا سال 2022 تكميل شود 15 هزار شغل در اين كشور ايجاد مي كند .