۳۰ مرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۴۱
کد خبر: 83008368
T T
۰ نفر

«زای شنگ جیه» در سرزمین چشم بادامی ها

۳۰ مرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۴۱
کد خبر: 83008368
«زای شنگ جیه» در سرزمین چشم بادامی ها

پكن- ایرنا- عید قربان یا «زای شنگ جیه» هر ساله در چین به عنوان یكی از اعیاد بزرگ اسلامی همانند سایر كشورها با شور و شوق و رسم و آیین های خاصی برگزار می شود.

به گزارش ایرنا بیش از 20 میلیون مسلمان در سراسر چین این عید را با مراسمی ویژه و با تعطیلات سه روزه كه دولت و انجمن اسلامی چین برای مسلمانان در نظر گرفته است گرامی می دارند و جشن می گیرند.
مسلمانان در شهرها و استان های مسلمان نشین چین از جمله استان‏‌های «نینگ شیا»، «سین كیانگ»، «گانسو»، «كواینگ‏های»، «مغولستان داخلی» و «هنان» در روز عید قربان با برپایی نماز، اولین روز را جشن می گیرند و در طول سه روز تعطیلات مراسم های خاصی دارند.
برای مسلمانان چین هم مانند مسلمانان دیگر نقاط جهان، عید قربان اهمیت ویژه‌ای دارد مسلمانان چین در این عید پس از انجام عبادت، به دید و بازدید خویشاوندان و دوستان می روند و غذاهای مختلف تناول كرده و با شادمانی عید را جشن می گیرند و به یك یكدیگر تبریك می گویند.
منطقه خودمختار اویغور سین كیانگ در جشن عید قربان، سه روز تعطیلی برای كارمندان ملیت های مختلف اعلام می كند و به مناسبت عید سعید قربان بزرگراه های این منطقه بطور رایگان بر روی تردد خودروها باز است.
مسلمانان در آستانه عید قربان وارد فروشگاه ها شده و اجناس مختلفی چون كلاه، روسری و غذاهای حلال خریداری می كنند.
یكی از رسوم سنتی كه از قدیم تا كنون در این روز در میان مسلمانان ایغور منطقه 'سین كیانگ' چین برگزار می شود این است كه مسلمانان پس از فراغت از نماز عید قربان، برای گرفتن جشن در شهر جمع می‌شوند و به بازی‌های مخصوص از جمله 'بره ربایی' می پردازند.
در این بازی یك جوان سوار بر اسب با سرعت زیاد به سمت بره می‌تازند و بدون اینكه از اسب پایین بیاید باید بره را بردارد كسی كه در كمترین زمان بتواند بره را بردارد برنده بازی است.
پس از تعیین برنده و برگزاری آیین دعا و قرائت قران، بره را ذبح می كنند و آن را به صورت مساوی میان فقرا، مردم و خانواده قربانی كننده تقسیم می كنند.
در پكن نیز كه حداقل 260 هزار مسلمان زندگی می‌كنند، هزاران نفر در مسجد نیوجیه جمع شده و نماز عید را با شكوه تمام برپا می دارند.
'سو چوان رونگ' یكی از شهروندان مسلمان پكن كه 42 سال دارد می‌گوید: عید قربان زمانی برای نشان دادن وفاداری به خداوند است.
منطقه نیوجیه پكن عمدتاً محل زندگی‌ مسلمانان ملیت خوی است و بیشترین جمعیت مسلمانان پایتخت را در خود جای داده است.
'خوی لیان یو' عضو سابق دفتر سیاسی و معاون پیشین نخست وزیر چین این عید را یكی از بزرگترین اعیاد مسلمانان چین می داند و می گوید سال ها است مقام های ارشد چین در چنین روزی در كنار مسلمانان، این روز را گرامی دارند و در جشن های آنها شركت می كنند.
انجمن اسلامی چین هم به اتفاق مسلمانان ملیت های مختلف و شخصیت های محافل مختلف اسلامی چین به منظور حفظ ثبات جامعه، تقویت همبستگی ملیت ها، توسعه اقتصادی، هماهنگی اجتماعی و شكوفایی فرهنگی كشور تلاش می كند تا هر چه باشكوهتر این عید گرامی داشته شود.
خانم 'جیا مالیو' از مسلمانان استان 'چینگ های' می گوید: مسلمانان در حاشیه عید قربان با قربانی كردن گوسفند یا گاو و تهیه غذاهای لذیذ، این عید اسلامی را جشن می گیرند.
او افزود: در چین، مسلمانان از ملیت های خوی، اویغور، قزاق، ازبك، قرقیز، دون شیان و غیره این عید را جشن می گیرند ما در عید قربان یك گوسفند قربانی كرده و با گوشت آن آشپزی می كنیم، شب در منزل خود با تهیه غذاهای مختلف و با بستگان و دوستان گرد هم آمده و این عید را جشن می گیریم.
'جیا' توضیح داد: طبق آداب و رسوم، مسلمانان در صبح زود عید قربان باید حمام كنند و لباس ها را عوض كنند و پس از اقامه نماز در مسجد، در منزل خود عید قربان را جشن بگیرند.
این مبلغ چینی تاكید كرد: در صبح زود، مردان در مسجد نماز می خوانند زنان نیز در خانه های خود غسل می كنند لباس تمیز می پوشند.
به گفته وی عید قربان از اعیاد بزرگی است كه مسلمانان چین بعد از عید فطر اهمیت زیادی برای برای آن قائل هستند.
وی می گوید: یكی از سنت های جالب مسلمانان چین این است كه قربانی های خود را به صورت دسته جمعی و در اطراف مساجد ذبح می كنند.
به گفته وی حتی دانشجویان مسلمان چینی و غیر چینی در روز عید قربان در اطراف دانشگاه سنت حسنه قربانی كردن را اجرا می كنند و پس از قربانی كردن، گوشت آن را پخته و بین مردم و نیازمندان توزیع می كنند.
دولت چین محدودیتی برای برگزاری مراسم عید قربان برای مسلمانان ایجاد نكرده است، علاوه بر پكن، در منطقه خودمختار مسلمان‌نشین «نینگ شیا» در شمال غرب چین 10 هزار مسلمان مراسمی در مسجد «نانگوان» برگزار می كنند.
در استان «چینگ های» در شمال غرب چین نیز 160 هزار مسلمان در مسجد «دونگ گوان» گرد هم آمده و مراسم ویژه عید قربان را برگزار می كنند.
مسجد «دونگ گوان» بزرگ‌ترین مسجد استان چینگ های و یكی از بزرگ‌ترین مساجد چین محسوب می‌شود.
آساق**231**1904**