به گزارش ایرنا محمد محسن گلدانی روز پنجشنبه در نشست خبری اظهار داشت: پس از تجربه برپایی سفره بنفش در تهران و ثبت ملی كشك بیرجندی (قروت) جشنواره استانی این غذای محلی برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اجرای اولین جشنواره سفره بنفش بیرجندی در تهران افزود: یكهزار و 400 نفر در این جشنواره حضور داشتند و به پاس این حضور در 25 تیرماه، قروت (كشك بیرجندی) به ثبت معنوی رسید.
دبیر جشنواره سفره بنفش بیرجندی گفت: پس از این تجربه مصمم شدیم كه نمونه آن را در سطح استانی نیز برگزار كنیم و برای این منظور تاكنون 14 كمیته تشكیل شده است.
وی با پیش بینی حضور بیش از 10 هزار نفر برای پذیرایی و سرو قروت بیرجندی در این جشنواره اظهار داشت: از هفته آینده ثبت نام در این جشنواره آغاز و اطلاعات تكمیلی آن در روزهای آینده اعلام می شود.
گلدانی محل برگزاری این جشنواره را سایت جدید نمایشگاه بین المللی بیرجند واقع در دشت علی آباد عنوان كرد و گفت: این جشنواره بهانه خوبی برای معرفی فرهنگ و آداب و رسوم خراسان جنوبی است كه می تواند در نوع خود بسیار جالب و ثمربخش باشد.
وی با اشاره به اجرای برنامه های جانبی از جمله موسیقی محلی، صنایع دستی و نمایشگاه سایر غذاهای سنتی تصریح كرد: برای حضور اشخاص مشهور ملی نیز در این جشنواره هماهنگی های لازم انجام خواهد شد.
دبیر جشنواره سفره بنفش بیرجندی با اشاره رونمایی از بزرگترین كشك ساب (تقار) دنیا و تمبر یادبود همزمان با برگزاری جشنواره گفت: با هماهنگی مسئولان شهری نماد كشك ساب (تقار) در یكی از میدان های شهر بیرجند به نام قروت یا كشك بیرجندی نصب می شود .
قروت دومین غذای محلی خراسان جنوبی است كه با عنوان مهارت سنتی پخت غذای بنفش در فهرست میراث فرهنگی ناملموس كشور ثبت ملی شد.
پیش از این غلور خراسان جنوبی ثبت ملی شده بود كه نوعی غذای محلی و از خانواده آش های ایرانی است و بیشتر ایام محرم طبخ می شود.
9893 * 6054
بیرجند- ایرنا - دبیر جشنواره سفره بنفش بیرجندی گفت: همزمان با میلاد پیامبر اكرم (ص) چهارم آذر ماه امسال جشنواره استانی سفره بنفش در بیرجند برگزار می شود.