«محمد رفیعی» روز سه شنبه در نشست با رئیس خبرگزاری ایرنا در استان مركزی افزود: نگاه به تجارت باید نو شود و تفكر تجارت كالا باید به سمت شیوه های نوین صدور فناوری و دانش روز گرایش پیدا كند و در این راستا همراهی اتاق بازرگانی، صنعت، كشاورزی استان كلیدی است.
وی ادامه داد: استان مركزی ظرفیت های مطلوبی در صنعت، كشاورزی و خدمات دارد كه برای باروری و تحرك در این بخش ها برمبنای دانش روز، تاسیس صندوق پژوهش و فناوری نیاز حیاتی محسوب می شود.
رفیعی اظهار داشت: حدود 2/2 درصد جمعیت كشور در استان مركزی استقرار دارد و این خطه به عنوان قطب صنعت و كشاورزی در كشور شناخته شده اما نبود این زیرساخت حمایتی سبب شده كه جذب منابع درپیشبرد برنامه از رقم 30 هزار میلیارد ریالی صندوق پژوهش و فناوری ایران ناچیز باشد.
رئیس پارك علم و فناوری استان مركزی بیان كرد: ایجاد صندوق فناوری و پژوهش از اولویت های پارك علم و فناوری استان است كه برای تحقق آن مشاركت صنایع اثرگذار ضروری است.
رفیعی گفت: تاسیس این صندوق به منابع اولیه حداقلی نیاز دارد كه پارك علم و فناوری و بخش خصوصی باید حدود نیمی از این منابع را تامین كرده و بقیه آورده با مشاركت شركت های مطرح به عنوان سرمایه گذار عمده تكمیل شود.
وی یادآور شد: 182 شركت در استان مركزی تولیدات فناور دارند و 48 شركت دانش بنیان در پارك علم و فناوری استان مستقر هستند كه باید این ظرفیت روز به روز گسترده تر شود.
رئیس پارك علم و فناوری استان مركزی گفت: ایجاد زیست بوم فناور با گفتمان واحد در بخش های مختلف استان برای دستیابی به توسعه متوازن در بخش های صنعت ، كشاورزی و خدمات ضروری است چرا كه نگاه جزیره ای و توسعه مبتنی بر شیوه های سنتی به شدت به روند توسعه پایدار استان مركزی آسیب می زند.
رفیعی اظهار داشت: تقویت پیوست های حوزه اجرایی، تصمیم سازی، برنامه ریزی و مطالعات عرصه صنعت و تولید و تكمیل زنجیره توسعه مبتنی بر فناوری موضوعی است كه در استان مركزی باید به شكل ویژه به آن پرداخته شود.
وی افزود: سرمایه فكری در حوزه علوم انسانی با وجود ظرفیت قوی نیروی انسانی در دانشگاه ها در استان مركزی كمتر به شكل كسب و كارهای نوین نمود پیدا كرده و سهم علوم انسانی در تبدیل دانش به ثروت و تسهیلگری هدفمند و اثربخش امور باید افزایش یابد.
رئیس پارك علم و فناوری استان مركزی ادامه داد: تنها 15 درصد از هیات علمی دانشگاه های استان مركزی گرایش به حوزه های فناور دارند در حالیكه سهم حوزه دانشگاهی در زنجیره كسب و كارهای نوین سرنوشت ساز است و این مشاركت ها در حوزه كسب و كارهای فناور خدمات، كشاورزی، اشتغال روستایی و مسایل اجتماعی كمرنگ است.
رفیعی بیان كرد: نفش رسانه ها در ایجاد و تقویت فرهنگ فناورزی و لزوم اشاعه آن در لایه های مختلف جامعه حیاتی است.
معاون پارك علم و فناوری استان مركزی نیز در این نشست گفت: پارك فناور در 27 استان كشور ایجاد شده اما در استان مركزی كه ظرفیت های مهمی در حوزه صنعت و كشاورزی و خدمات دارد و به عنوان خطه اثربخش در درآمد سرانه ملی شناخته شده، این امكانات وجود ندارد.
محمد كریم الدینی افزود: موزه و پارك فناور مجموعه ای از نمایه های پژوهش های نوین، دانش بنیان و داشته های نو در كسب و كار را به معرض دید عموم می گذارد و در ایجاد فرهنگ فناوری از سنین پایین و انگیزش به این حوزه نقش آفرین است.
وی یادآور شد: ایجاد پارك فناور امسال در دستور كار پارك علم و فناوری استان مركزی قرار گرفته اما برای تامین منابع مالی همراهی خیران ضروری است.
معاون پارك علم و فناوری استان مركزی توضیح داد: پیشنهاد بانك اطلاعاتی فناوری در استان نیز به صورت ملی داده شده كه مشمول اطلاعاتی می شود كه شاخه های درخت فناوری را می سازند و شكل گیری آن می تواند داشته های حوزه ایده و پژوهش را برای راهبری در امور تقویت كند.
كریم الدینی ادامه داد: استان مركزی به شركت های شتاب دهنده توسعه در حوزه فناوری نیاز دارد كه سرمایه گذاری خطرپذیر را سرلوحه كار خود قرار داده و با تسهیلگری و همراهی بستر تبدیل ایده به عمل و تولید ثروت و شغل را فراهم كنند.
پارك علم و فناوری استان مركزی در شهریور ماه سال 1381 بر مبنای مصوبه شورای عالی گسترش آموزش عالی، آغاز به فعالیت كرده و در دی ماه 1382، نخستین مركز رشد واحدهای فناور این پارك به منصه ظهور رسید.
6013/3075
اراك - ایرنا - رئیس پارك علم و فناوری استان مركزی گفت: صادرات شركت های دانش بنیان و محصولات فناور استان در سال گذشته از مرز 2 میلیون و 500 هزار دلار گذشت و این سهم را می توان در سایه تقویت زیرساخت های هدفمند در صنعت، كشاورزی و خدمات به صورت جدی افزایش داد.