به گزارش ايرنا، اين نمايشگاه ملي در فضاي سربسته به وسعت هشت هزار و 500 متر مربع و عرصه روباز به وسعت 30 هزار متر مربع با رويكرد حمايت از توليد و حفظ محيط زيست در محل پايانه هاي صادراتي محلات برپا شده است.
سالن نمايش گل در وسعت 2 هزار و 500 متر مربع با 50 غرفه، سالن نمايش صنايع جانبي گل با 2 هزار متر مربع عرصه و سالن عرضه مستقيم گل و گياه و نهاده هاي كشاورزي در يكهزار و 500 متر و 50 غرفه در اين نمايشگاه براي بازديد عموم داير است.
براي دومين بار دشت گل به مساحت 2 هزار متر مربع در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته شده است.
غرفه آشنايي كودكان با گل و گياه به مساحت 50 متر مربع و ايستگاه آداب و رسوم شهر محلات نيز از بخش هاي جانبي اين نمايشگاه است.
در بخشي از اين نمايشگاه كشوري نيز برپايي چهار كارگاه آموزشي تخصصي در حوزه گل و گياه تدارك شده است.
مديركل دفتر امور گلخانه ها، گياهان دارويي و قارچ هاي خوراكي وزارت جهاد كشاورزي در آيين گشايش اين نمايشگاه گفت: ايران در تصاحب جايگاه صادراتي محصولات گلخانه اي تمام قد حاضر نشده و در اين زمينه رتبه 100 دنيا را دارد.
«غلامرضا تقوي» افزود: 60 درصد محصولات توليدي حوزه گل و گياه قابليت صادرات دارد اما به دلايل نبود زير ساخت مناسب و ناقص بودن زنجيره خدمات به بازرگانان از جايگاه صادراتي مطلوبي برخوردار نيست.
وي ادامه داد: بازنگري در ظرفيت صادرات گل و گياه ايران ضروري است و بايد براي افزايش صادرات محصولات گلخانه اي به توليد انبوه، مستمر، با كيفيت و با قيمت پايين توجه جدي شود.
مديركل دفتر امور گلخانه ها، گياهان دارويي و قارچ هاي خوراكي وزارت جهاد كشاورزي اظهارداشت: علت پايين بودن حجم صادرات محصولات گلخانه اي قيمت بالاي توليد و رقابت پذيري كمرنگ اين محصول است.
تقوي، يكي از چالشهاي مهم در توليد محصولات گلخانه اي را وابستگي اين حوزه به تامين نهادهاي توليدي به ويژه نهاده هاي تكثيري بيان كرد.
وي گفت: در سال هاي اخير براي برطرف كردن چالش هاي توليد، واحدهاي گلخانه اي كوچك تجميع و نوسازي شده و ضريب مكانيزاسيون و سامانه آبياري نوين توسعه يافته و تشكل هاي گلخانه اي ايجاد مي شود.
تقوي ادامه داد: در رويكرد جديد توجه ويژه اي به تشكل هاي گل و گياه شده چرا كه بسياري از مشكلات از اين طريق قابل حل است و راه اندازي اتحاديه گل و گياه نيز تاثير بسزايي در رفع مشكلات صنفي گلكاران داشته است.
وي بيان كرد: سرانه مصرف گل و گياه در كشور پايين است كه دراين راستا بايد فرهنگ سازي صورت بگيرد.
مديركل دفتر امور گلخانه ها، گياهان دارويي و قارچ هاي خوراكي وزارت جهاد كشاورزي گفت: برپايي نمايشگاه هاي ملي و حمايت معنوي و مادي از گلكاران، اجراي 25 برنامه رسانه اي و احياي روز ملي گل از جمله برنامه ها براي افزايش سرانه مصرف گل است.
وي يادآور شد: مشكل ديگر توليد گل و گياه نبود دانش فني كاهش ضايعات گل است و به اين منظور از سال گذشته تاكنون 30 هزار نفر روز آموزش فني به بهره برداران و كارشناسان در ارتباط با كاهش ضايعات گل داده شده است.
مدير عامل شركت تعاوني گل و گياه محلات هدف از برپايي نمايشگاه گل محلات را معرفي محصولات گلخانه اي به مردم و ايجاد درآمد، افزايش فرهنگ استفاده از گل وگياه ،ترويج فرهنگ گل پروري، ترغيب بازديدكنندگان به نگهداري و پرورش اين محصول،حمايت از توليدكنندگان داخلي، جذب سرمايه گذاران و كارآفريني در زمينه گل و گياه و صنايع وابسته و توسعه صادرات بيان كرد.
«غلامحسين ابراهيمي »افزود: برگزاري نمايشگاه گل و گياه باعث رونق اقتصادي، ايجاد بازارهاي جديد، توسعه گردشگري و افزايش صادرات غيرنفتي مي شود.
وي ادامه داد: اين شهرستان ظرفيت ايجاد محل دائمي نمايشگاه گل و گياه را دارد.
مدير عامل شركت تعاوني گل و گياه محلات افزود: گل و گياه در محلات براي هفت هزار نفر شغل فراهم كرده است.
ابراهيمي بيان كرد: بازار گل محلات در 12 هزار مترمربع و 200 غرفه در نيمه اسفند ماه جاري به بهره برداري مي رسد.
نمايشگاه كشوري گل و گياه محلات از امروز تا هشتم شهريور براي بازديدكنندگان داير است.
شهرستان محلات از توابع استان مركزي بزرگترين شهرستان كشور از لحاظ سطح زير كشت و توليد گل و گياه زينتي است به طوري كه 18 درصد از سطح زير كشت كشور، 12 درصد از توليد گل شاخه بريده، 80 درصد از توليد گل هاي فصلي نشايي، 21 درصد از توليد درخت و درختچه هاي زينتي و 14 درصد از گياهان آپارتماني كشور در اين شهرستان است.
توليد 350 گونه مختلف گياهان زينتي، آپارتماني و فضاي سبز، محلات را به يكي از قطب هاي پرورش و تجارت گل و گياه تبديل كرده است.
7277/6013/
خمين - ايرنا - نمايشگاه كشوري گل و گياه زينتي و صنايع وابسته عصر روز دوشنبه با حضور مقامات وزارت جهاد كشاورزي و استاندار مركزي در محلات گشايش يافت.