۱۱ شهریور ۱۳۹۷، ۹:۳۸
کد خبر: 83019730
T T
۰ نفر
مبارزه با آفات به صورت همگاني انجام شود

بيرجند - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي سربيشه گفت: كشاورزان براي مبارزه با آفات مختلف با يكديگر همكاري كنند چرا كه مبارزه و از بين بردن آفات بايد با همكاري تمامي كشاورزان و به صورت منطقه اي انجام شود.

مريم جوادي بايگي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: سوسك سرشاخه خوار رزاسه، سوسك چوبخوار سارتا و سوسك هاي طوقه و ريشه خوار از مهمترين آفات چوبخوار درختان ميوه در سربيشه است كه اين آفات در نتيجه ضعف درختان و رعايت نكردن مسائل بهداشتي در باغات گسترش يافته است.
وي توجه به مديريت تلفيقي را براي كاهش جمعيت و جلوگيري از خسارت آفات ضروري دانست و گفت: در سيستم مديريت تلفيقي از تمامي روش هاي مبارزه به طور هماهنگ در پيشگيري از خسارت يا كنترل موثر و درازمدت آفات استفاده مي شود.
وي استفاده تلفيقي از آبياري و تغذيه مناسب، كمپوست به جاي كود حيواني، هرس شاخه هاي خشكيده و آلوده، كشت پياز و سير به عنوان گياهان تله براي جمع آوري سوسك هاي شاخك بلند چوبخوار، استفاده از خمير سمي در مدخل دالان هاي درختان به ويژه به صورت همگاني را از عوامل كنترل و كاهش خسارت آفات در باغات ميوه ذكر كرد.
مدير جهاد كشاورزي سربيشه با بيان اينكه آفت كرم گلوگاه در تمامي باغات انار شهرستان مشاهده شده است گفت: براي مبارزه با اين آفت جمع آوري ميوه‌هاي آلوده و سوزاندن آنها به صورت منطقه‌اي در شهرستان انجام مي شود و در برخي باغات كنترل بيولوژيك با زنبور تريكوگراما نيز صورت مي گيرد.
وي اظهار داشت: سمپاشي براي نابودي اين آفت هيچ تاثيري ندارد چرا كه اين آفت داخل تاج انار تخم ريزي و لارو آن از داخل ميوه تغذيه مي كند اما نصب تله نوري و تله هاي فرموني در شكار شب پره هاي آفت خيلي موثر است.
جوادي بايگي به كشاورزان توصيه كرد: با رعايت دوره كارنس سموم، 15 تا 20 روز قبل از برداشت ميوه از سمپاشي و كودپاشي درختان ميوه و از مصرف قارچ كش ها از زمان تشكيل ميوه تا برداشت خودداري كنند.
شهر سربيشه به مركزيت شهرستان سربيشه با هشت هزار و 251 كيلومتر مربع وسعت در فاصله 66 كيلومتري جنوب بيرجند مركز خراسان جنوبي قرار دارد.
7556*3028