۱۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۱:۰۵
کد خبر: 83019857
T T
۰ نفر

رژیم های لاغری سلامت دختران را تهدید می كند

۱۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۱:۰۵
کد خبر: 83019857
رژیم های لاغری سلامت دختران را تهدید می كند

تهران- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت: رژیم های غذایی كه با هدف كاهش وزن و لاغری گرفته می شود سلامت دختران به ویژه آنهایی را كه در سن رشد و آستانه بلوغ قرار دارند، به خطر می اندازد و آنها را مستعد ابتلا به انواع بیماری های مزمن غیرعفونی می كند.

ضیاءالدین مظهری روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: نسل جوان كشور ما به علت درهم ریختگی شیوه زندگی و پیروی از رژیم های نادرست غذایی در معرض انواع بیماری ها قرار دارند.
وی از بی اشتهایی عصبی به عنوان نوعی اختلال پیشرفته ناشی از رژیم های غلط غذایی نام برد كه بیشتر دختران جوان در سن بلوغ و پیش از بلوغ را مبتلا می سازد.
مظهری پیروی از رژیم های تك خوری، فصل خوری، عدم استفاده از غذاهای مختلف و انجام ورزش های سنگین را باعث بی اشتهایی عصبی دانست و ادامه داد: افرادی كه این نوع رژیم ها را می گیرند، دچار خودشیفتگی شده و تصور می كنند هر چه لاغرتر باشند، زیباتر هستند و در واقع از خوردن غذا چنان نفرتی پیدا می كنند كه به هنگام مشاهده آن دچار آشفتگی و حالت تهوع می شوند.
نایب رئیس انجمن پیشگیری و درمان چاقی تصریح كرد: امروزه در فضای مجازی و تبلیغات مختلف اینگونه مطرح می شود كه نشانه داشتن اندام مناسب این است كه شاخص توده بدنی نباید زیر 18.5 باشد در حالی كه این شاخص برای فرد خطرناك است.
به گفته متخصص تغذیه، داشتن اندام مناسب نشانه هایی دارد كه با نخوردن حاصل نمی شود و به عنوان نمونه تبلیغات درباره رژیم های لاغری كه در آنها ادعا می شود یك یا دو هفته ای لاغر می كند و فرد را به وزن ایده آل خود می رساند، اصول علمی ندارد و فریبنده است.
مظهری افزود: علاوه بر این احتمال بروز انواع سرطان ها، دردهای مفصلی و پوكی استخوان سلامت نسل جوان را به علت تغذیه نادرست و پیروی از رژیم های غلط غذایی، تهدید می كند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران اظهار داشت: اندام مناسب از لحاظ قد جنبه ارثی دارد و به تغذیه مناسب شامل تامین تمام نیازهای بدن بستگی دارد. همچنین خوردن غذاهای مختلف باید متناسب با سن و جنس افراد باشد.
وی اظهار داشت: لازم است روزانه ریزمغذی ها، قندها، چربی ها، غلات، پروتئین ها در كنار ویتامین ها، املاح، آنتی اكسیدان ها، میوه و سبزیجات و لبنیات مصرف شود.
مظهری اضافه كرد: فعالیت بدنی و استفاده از آب فراوان و خواب زودهنگام در داشتن اندامی مناسب تاثیرگذار است و شب بیداری و دیر خوابیدن منجر به بروز برخی بیماری ها و پوكی استخوان می شود. همچنین افراد نباید هرگز گرسنه بخوابند زیرا آب بدن دفع می شود.
وی خطاب به والدین توصیه كرد: اگر مشاهده كردید فرزندتان دچار بی اشتهایی است، حتما به روانكاو و متخصص تغذیه مراجعه كنید زیرا ممكن است به بی اشتهایی عصبی مبتلا شده باشد.
اجتمام*9022*1834
۰ نفر