به گزارش ايرنا، تيم ملي وزنه برداري ايران در بازي هاي آسيايي 2 مدال طلا از سوي «سهراب مرادي» در دسته 94 كيلوگرم و «بهداد سليمي» در دسته به اضافه 105 كيلوگرم، يك مدال نقره توسط «سعيد علي حسيني» در دسته به اضافه 105 كيلوگرم و يك برنز از سوي «علي هاشمي» در دسته 105 كيلوگرم كسب كرد.
اما نكته قابل تامل حذف «مجيد عسگري»، «علي مكوندي»، «كيانوش رستمي» و «محمدرضا براري» وزنه برداران دسته هاي 69، 85، 94 و 105 كيلوگرم تيم ملي است كه در آستانه پيكارهاي قهرماني جهان، مشكلات وزنه برداري ايران را بيش از پيش عيان تر ساخت.
تيم ملي وزنه برداري ايران كه با وجود غيبت چين و قزاقستان كار چندان مشكلي در دسته هاي 85، 94، 105 و به اضافه 105 كيلوگرم در جاكارتا نداشت، اما حذف چهار وزنه بردار از جمع هشت ملي پوش اعزامي نشان داد كه وزنه برداري ايران طي اين سال ها تنها متكي به چند مهره با سابقه بوده و از نظر پشتوانه سازي عملكرد خوبي نداشته است.
به غير از مجيد عسگري (69 كيلوگرم) به دليل مشخص نبودن اعزام او به بازي هاي آسيايي كه از همان ابتدا هيچكس انتظار مدال از او را نداشت، اما مكوندي، رستمي و براري چنانچه ركوردهاي شخصي خودشان در تمرينات را مي زدند به مدال مي رسيدند. كسب مدال طلاي سهراب مرادي با ركوردشكني و همچنين طلا و نقره در فوق سنگين توسط بهداد سليمي و سعيد علي حسيني و مدال برنز علي هاشمي در دسته 105 كيلوگرم نيز از همان ابتدا قابل پيش بيني بود.
از سوي ديگر با پايان يافتن محروميت وزنه برداري چين، روسيه، قزاقستان، ارمنستان، جمهوري آذربايجان، بلاروس، مولداوي، تركيه و اوكراين و حضور ساير مدعيان جهان از كشورهاي گرجستان، شيلي و ساير كشورها، پيكارهاي وزنه برداري سال 2018 جهان با رقابت هاي جهاني سال 2017 متفاوت خواهد بود. تيم ملي ايران به آساني براي نخستين مرتبه و با وجود غيبت 9 كشور مطرح وزنه برداري عنوان قهرماني جهان را در سال 2017 به دست آورد.
جلسه هيات اجرايي فدراسيون بين المللي ماه گذشته تغييرات جديد، 10 وزن براي زنان و 10 وزن براي مردان در مسابقات جهاني، قاره اي و بين المللي را تصويب كرد.
در بخش مردان و براي مسابقات جهاني و قاره اي و بين المللي وزن هاي 55، 61، 67، 73، 81، 89، 96، 102، 109 و به اضافه 109 كيلوگرم و براي المپيك هفت وزن 61، 67، 73، 81، 96، 109 و به اضافه 109 كيلوگرم در هيات اجرايي فدراسيون بين المللي به تصويب رسيد.
پيكارهاي جهاني سال 2018 در تركمنستان در وزن هاي جديد برگزار خواهد شد و حضور مدعيان جهاني در دسته هاي 81، 89، 96، 102، 109 و به اضافه 109 كيلوگرم كه كشورمان اميد به كسب مدال دارد، كار را براي وزنه برداري ايران سخت خواهد كرد.
به طور حتم بعد از سهراب مرادي بايد چشم به موفقيت سعيد علي حسيني در كنار علي هاشمي داشته باشيم، چرا كه بهداد سليمي از دنياي قهرماني خداحافظي كرده و پيكارهاي جهاني سال 2018 در تركمنستان كه يكي از مراحل كسب سهميه المپيك 2020 توكيو است، براي وزنه برداري ايران با مشكلات زيادي همراه خواهد بود.
بازيكن سالاري طي اين سال ها سبب شده كه وزنه برداري با حاشيه هاي زيادي روبرو باشد. حذف كيانوش رستمي كه مدال طلا و نقره بازي هاي المپيك و 2 مدال طلاي قهرماني جهان را در كارنامه دارد از پيكارهاي جهاني 2017 و بازي هاي آسيايي اين پديده را به حد اعلاي خود رسانده است.
اينكه يك وزنه بردار ملي پوش با وجود موفقيت در سال هاي گذشته، هيچ مربي را بالاتر از خود نمي داند و در بحبوحه مسابقات و زماني كه نياز به آرامش دارد به هيچيك از مربيان اجازه نمي دهد در كنار او و در انتخاب وزنه ها به او كمك كنند، نشان مي دهد كه فدارسيون اسير خواسته هاي او شده و همين خودسري ها سبب شد يك مدال ارزشمند از كاروان ايران در بازي هاي آسيايي گرفته شود.
با تغيير اوزان وزنه برداري، كيانوش رستمي در فاصله 2 ماه مانده به بازي هاي آسيايي به يكباره از دسته 85 به 94 كيلوگرم آمد تا هم خود را وارد چالش جديدي كند و هم وزنه برداري را از طلاي مسلم دسته 85 كيلوگرم محروم سازد.
در حالي كه رستمي با كمي تفكر و استفاده از نظرات و تجربيات مربيان كاركشته، مي توانست در بازي هاي آسيايي در دسته 85 كيلوگرم و پيكارهاي جهاني در دسته 89 كيلوگرم به روي تخته برود تا بدون هياهيو اين چند ماه را پشت سر مي گذاشت تا اينكه در نهايت فكري اساسي براي وزن المپيكي خود مي كرد. اما تصميم خودسرانه و بدون پشتوانه او سبب شده تا به مرز نابودي پيش رود به طوري كه رستمي در رقابت هاي جهاني سال 2018 حضور نخواهد داشت.
اما بد اخلاقي هاي وزنه برداري به اينجا ختم نشد بلكه در راه بازگشت تيم ملي وزنه برداري به ايران و در فرودگاه مالزي يكي ديگر از ملي پوشان اوتي در جاكارتا وقتي كه شنيد قرار نيست به اردوي تيم ملي براي پيكارهاي جهاني دعوت شود، انتقادات تند و تيزي را در همان محل فرودگاه به «محمدحسين برخواه» سرمربي با اخلاق و متين تيم ملي وزنه برداري داشت. اين موضوع نشان مي دهد كه عنان كار به نوعي از دست مسوولان فدراسيون رها شده و بي اخلاقي و خودمحوري جزيي از وزنه برداري ايران شده است.
ورزشي**1067**1597
عملكرد كاروان ورزشي ايران در جاكارتا
ضعفي كه پشت طلاي وزنه برداري كمرنگ شد
۱۳ شهریور ۱۳۹۷، ۱۲:۰۸
کد خبر:
83022290
تهران - ايرنا - وزنه برداري در بازي هاي آسيايي هر چند با كسب 2 مدال طلا، يك نقره و يك برنز نتيجه اي تاريخي را بعد از انقلاب رقم زد اما در عين حال حذف چهار نماينده ديگر ايران و خودسري هاي «كيانوش رستمي» موضوعي نيست كه به سادگي بتوان آنرا پشت موفقيت بدست آمده مخفي كرد.