به گزارش ايرنا سيد محمد پورهاشمي روز سه شنبه در بازديد از بنياد توانمندسازي جامعه براي توسعه پايدار در خصوص اهميت و ارزش طرح توسعه بهينه سلامت محلات افزود: در برنامه تحول سلامت همكاري بين بخشي و مشاركت مردم جهت حل مشكلات جامعه تجلي خاصي پيدا كرد و يكي از راهكارهاي اجرايي اين مهم، تشكيل كانون سلامت محلات است .
وي با بيان اينكه اساس انجام طرح ، پيوندي است كه بين مردم و مسئولان به وجود مي آيد تصريح كرد: از طريق بارش افكار مشكلات هر محله بررسي و اولويت بندي و در جهت رفع آنها با همكاري مسئولان و تشكل هاي خيري، سازمان هاي مردم نهاد و گروه هاي مردم اقدام مي شود .
پورهاشمي با تشكر از فرصت ايجاد شده، درخصوص گستردگي مولفه هاي موثر بر سلامت در كليه حيطه هاي اقتصادي، اجتماعي، رواني ، معنوي گفت: در طرح توسعه بهينه سلامت محلات، با تشكيل كانون سلامت محلات و مجامع عمومي سلامت نيازهاي مردم محله طي سرشماري و تكميل پرسشنامه هاي استاندارد بررسي مي شود.
مدير شبكه بهداشت و درمان اردكان افزود: سپس اولويت هاي استخراج شده در كارگروه هاي تخصصي بررسي و به دستگاه هاي اجرايي ذيربط جهت بررسي و رفع مشكل ارجاع داده مي شود.
اين مسئول با اشاره به اجراي برنامه توانمندسازي جامعه در محلات چرخاب، كوشكنو و علي بيك از حدود 18 سال پيش تاكنون، اضافه كرد: هدف از اجراي برنامه اين بود كه به مردم كمك كنيم تا به خودشان كمك كنند و خواسته ها و مطالبات مردم را مدنظر قرار داده و مسئولان را در كنار آنها جهت حل مشكلات قرار داد.
پورهاشمي، انتخاب محله شريف آباد را به دليل همراهي و مشاركت مردم، نقش موثر افراد با نفوذ و خيرين منطقه مهم ارزيابي كرد و افزود: فعلا در فاز شناسايي منطقه، بلوك بندي و آمارگيري از جمعيت هستيم و با همكاري مردم و مسئولان، جلسات بارش افكار و استخراج نيازهاي مردم و تدوين برنامه عملياتي جهت حل مشكلات انجام خواهد شد.
رقيه كرمانيان معاون سياسي امنيتي اجتماعي فرماندار اردكان نيز در ادامه ضمن بيان گزارشي از اجراي برنامه در منطقه اسكان يزد، توانمندسازي اقتصادي با رونق به مشاغل خانگي و استفاده از مهارت هاي مردم محله را مهم برشمرد و خاطر نشان كرد: همزمان با بررسي نيازهاي مردم، نشست هاي كارگروهي اختصاصي با ادارات ذيربط برگزار و شبكه بهداشت هم در بحث سلامت و توانمندسازي مردم در اين زمينه اهتمام داشته باشد.
سيد مهدي هاشمي مدير بنياد توانمندسازي جامعه براي توسعه پايدار هم پيرامون روند اجراي برنامه هاي بنياد از سال 1379 تاكنون به صورت اجمالي صحبت كرد و افزود: هدف از اجراي اين برنامه ، كار براي مردم و با كمك مردم است و محور برنامه هاي آنها در راستاي ارتقاي سواد ، سلامت سرمايه و اخلاق است .
برنامه كانون سلامت محلات در 18 منطقه از استان يزد اجرا مي شود و در شهرستان اردكان به دليل انسجام مردم منطقه ،همكاري معتمدين و خيرين و پتانسيل هاي موجود در شريف آباد اجرايي مي شود .
منطقه شريف آباد داراي هفت هزار و337 نفر جمعيت در قالب 2 هزار و 178 خانوار است كه در اين طرح به صورت پرسشگري از كليه خانوارها ، آسيب هاي اجتماعي شناسايي و در كار گروه هاي اختصاصي مورد بررسي قرار مي گيرد .
مركز شهرستان 98 هزار نفري اردكان در 60 كيلومتري شمال شهر يزد قرار دارد.
7544/ 6197
يزد - ايرنا - مدير شبكه بهداشت و درمان اردكان گفت: در راستاي اجتماعي شدن سلامت، طرح توسعه بهينه سلامت محلات (تبسم) در اين شهرستان آغاز به كار كرد.