اگر در گذشته به دلیل نبود دانش و فناوری می گفتیم؛ « آب دریا را اگر نتوان كشید، هم به قدر تشنگی باید چشید» اكنون با پیشرفت فناوری و شیرین سازی آب شور، می توان به قدر نیاز، آب دریا را كشید.
نیاز روز افزون به منابع آبی، خشكسالی های مداوم كشور در سال های گذشته ناشی از كاهش بارندگی، كاهش حجم ذخیره آب پشت سدها، برداشت بی رویه آب سفرهای زیر زمینی كه موجب ممنوع شدن برداشت آب از دشت ها شده و تغییر اقلیم تدبیر دیگری می طلبد.
مجموعه عوامل یاد شده مسوولان نظام را به فكر چاره اندیشی انداخت و شورای عالی آب كشور، سیاست نمك زدایی آب دریا با بهره گیری از آب شیرین كن ها را به عنوان یكی از راهكارهای موثر انتخاب كرد.
بهره گیری از آبشیرین كن ها در برنامه ششم توسعه كشور پیش بینی شده و براساس آن حداقل 30 درصد آب مورد نیاز شهرهای ساحلی باید با استفاده از آب شیرین كن ها تامین شود و دولتمردان كه اجرایی كردن این برنامه را از مدت ها قبل آغاز كرده بودند، درسال های اخیر به آن سرعت داده اند.
آب شیرین كن یك میلیون متر مكعبی بندرعباس یكی از این مهم ترین این طرح هاست كه برای تامین آب مورد نیاز صنایع، شرب و كشاورزی استان های هرمزگان، كرمان و یزد، كلنگ آن در اردیبهشت سال 92 به زمین زده شد.
جمعی از خبرنگاران هرمزگان به همراه معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار هرمزگان و رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی پس از گذشت 5 سال از آغاز این طرح، برای بازدید از روند احداث آن به محل اجرای آن در شهرك خلیج فارس بندرعباس رفتند.
به گزارش ایرنا، مجری طرح برای بازدیدكنندگان توضیح داد: چند محموله وسایل مورد نیاز آبشیرین كن از كشورهای خارجی خریداری شده كه برخی از آنها به محل كارگاه آورده شده و برخی دیگر هنوز در گمرك بندرعباس هستند.
امیر پاشا زنجانی نسب اظهار داشت: برخی وسایل كه امكان تهیه و تولید آنها در داخل وجود داشت خریداری شده و برای ایجاد رقابت در اتمام طرح، پنج پیمانكار به صورت همزمان مشغول كار هستند تا مرحله اول طرح كه شامل 200 هزار متر مكعب می شود را برای اردیبهشت سال 98 آماده كنند.
وی به پرسش خبرنگاران درباره هزینه شده طرح پاسخ روشنی نداد و گفت: اجرای چنین طرح هایی با هزینه ای افزون بر 160 میلیون یورو انجام می شود و در این طرح هزینه های اضافه هم تحمیل شده و خواهد شد كه به همین دلیل نمی توان هزینه قطعی اعلام كرد.
در بخشی دیگر از كارگاه، رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی به خبرنگاران اظهار داشت: این صندوق در راستای سیاست های مقام معظم رهبری و دولت باید منابع خود را برای پشتیبانی از بخش خصوصی به كار گیرد.
مرتضی شهید زاده ادامه داد: پشتیبانی از این طرح تا سقف 500 میلیون دلار پیش بینی شده كه تا كنون 300 میلیون دلار برای آن اختصاص یافته و انتظار می رود مشكل آب بخشی از هرمزگان و فلات مركزی كشور را حل كند.
وی اضافه كرد: اجرای این طرح اثبات می كند می توان مشكل كم آبی كشور را با بهره گیری از نعمت های خدادادی موجود در مرزهای كشور و به كارگیری توان داخلی، برطرف كرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار هرمزگان نیز درباره تلاش ها برای مكتوب كردن قرارداد خرید تضمینی آب از این آبشیرین كن گفت: اكنون موضوع سهم 30 درصدی هرمزگان از آب شیرین كن یك میلیون متر مكعبی بندرعباس به مرحله مكتوب رسیده و پیش نویس توافق نامه امضا شده و در حال پیگیری بخش های اجرایی و فنی آن هستیم.
رضا مدرس اظهار داشت: مرحله اول این آبشیرین كن بهمن ماه آماده تولید آزمایشی خواهد شد و امید می رود بتوان سهم هرمزگان را در همین مقطع برداشت كرد.
3219 /2094
آب شیرین كن بندرعباس اثبات می كند؛
با دهان تشنه مردن بر لب دریا خوش نیست
۱۴ شهریور ۱۳۹۷، ۱۲:۳۲
کد خبر:
83023512
بندرعباس - ایرنا – صائب تبریزی 426 سال گفته است: با دهان تشنه مُردن بر لب دریا خوش است اما مردم بندرعباس كه خشكسالی و بی آبی چند ساله را تجربه كرده اند، این باور عارفانه را قبول نداشته و آب شیرینكن بندرعباس پا به میدان گذاشته تا بگوید؛ با دهان تشنه مردن بر لب دریا خوش نیست.