به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، یان وان دیك روز چهارشنبه در اجلاس دو روزه سیاست های پیشگیری از جرم و گستره مجازات های جایگزین حبس در تهران با ذكر ضرب المثلی در اهمیت پیشگیری اظهار داشت: ما به انگلیسی می گوییم یك جو پیشگیری بهتر از كلی مداوا است (پیشگیری بهتر از درمان است).
وی درباره فعالیت كشور خود هلند در بحث پیشگیری از وقوع جرم اظهار داشت: در هلند از سال 1980 این موضوع مورد اهمیت قرار گرفت و كار مهمی در هلند انجام دادیم كه واقعا مثمرثمر بود.
وان دیك اضافه كرد: نرخ زندانیان در كشورهای غربی یك نفر در هر هزار نفر كاهش یافته است اما ما موفق شدیم در هلند جمعیت زندان ها را در 10 سال گذشته به نصف، كاهش دهیم و این هم از حیث انسانی مهم و هم به نفع دولت است.
این مقام قضایی در هلند تصریح كرد: با كاهش قابل ملاحظه زندانیان در هلند، بسیاری از زندان ها را تعطیل كردیم و تغییر كاربری دادیم. همچنین تعدادی از آنها را به كشورهای دیگر مانند بلژیك اجاره داده ایم.
وی خاطرنشان كرد: كاهش قابل توجه زندانیان در هلند به این دلیل است كه اولویت برنامه های خود را به پیشگیری از وقوع جرم اختصاص دادیم و از راهبردهای سنتی گذشته فاصله گرفتیم. پیشگیری از وقوع جرم در سیاست گذاری های ما نیز به یك اولویت تبدیل شد البته نخستین كشور اروپایی كه به كاهش جمعیت كیفری اندیشید سوئد بود كه در اواخر قرن گذشته در این زمینه قانونگذاری و سیستمی ایجاد كرد كه با آن توانست نرخ زندانیان را كاهش دهد.
بر اساس این گزارش اجلاس دو روزه سیاست های پیشگیری از جرم، گستره مجازات های جایگزین حبس و تاثیرگذاری عدالت ترمیمی از امروز در هتل هما تهران آغاز به كار كرده است.
این اجلاس توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با همكاری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل و با حضور الفت معاون اجتماعی قوه قضاییه، سردار اشتری فرمانده ناجا، نمایندگانی از سازمان ملل، وزارت امور خارجه و بیش از 20 كشور دنیا درحال برگزاری است.
اجتمام*٧٣٢٩*1834
تهران- ایرنا- مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگاه لاهه در دهه 1980، با اعلام اینكه تعداد زندانیان هلند در ١٠ سال به نصف رسیده است، گفت: نرخ زندانیان در این كشور زیر 50 نفر در هر 100 هزار نفر است.