۱۴ شهریور ۱۳۹۷، ۱۴:۰۰
کد خبر: 83023657
T T
۰ نفر
هنر تئاتر صلح دوستي مردم ايران را به جهانيان نشان مي دهد

سنندج - ايرنا - معاون حقوقي امور مجلس و استان هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: با استفاده از هنر تئاتر مي توانيم صلح دوستي، فرهنگ دوستي و اجتماعي بودن ايرانيان را به مردم جهان نشان دهيم.

به گزارش خبرنگار ايرنا، سيدهادي حسيني روز چهارشنبه در آيين اختتاميه سيزدهمين جشنواره تئاتر خياباني مريوان اظهار داشت: مي توانيم با هنر تئاتر فرهنگ غني ايراني، اسلامي را به دنيا ارائه و مردم جهان را با اين فرهنگ ناب آشنا كنيم.
وي اضافه كرد: جشنواره هايي همچون تئاتر خياباني مريوان و حضور گروه هاي تئاتر ايراني در جشنواره هاي فرا مرزي و خارجي به اين ترويج اين فرهنگ كمك مي كند.
معاون حقوقي امور مجلس و استان هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه جشنواره تئاتر خياباني مريوان موجب شد هنر تئاتر در كشور زنده شود، افزود: اين هنر مردم مريوان است كه بزرگان تئاتر كشور را به اين شهر مي كشاند.
وي يادآور شد: اينكه مردم و هنرمندان را از جاي جاي كشور براي تئاتر كه سال ها مظلوم واقع شده در كنار مرز گرد هم آوريد، نشانه هنرمند بودن اين مردم است.
حسيني تاكيد كرد: با شهدا، علما، معلمان، فرهيختگان و جوانان اين خطه در دهه 60 زندگي كرده و در شهرهاي مختلف كردستان حضور داشته ام و معتقدم كردستان سرزميني است كه بيش از هر جايي تلاش كرده ايران پراكنده نشود و يكپارچه بماند.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار كردستان هم در اين آيين گفت: كُردها جزو اصيل ترين اقوام ايران هستند و به ايراني بودن خود افتخار مي كنند.
حسين خوش اقبال با اشاره به اينكه تمام ايران به كردستان عشق مي ورزد، اظهار داشت: كُردها در طول تاريخ مرزبانان خوبي براي كشور بوده و در روزهاي سخت كنار نظام بوده اند و امروز وظيفه تك تك مسئولان است كه عنايت ويژه اي به اين منطقه داشته باشند.
وي ضمن قدرداني از مهمان نوازي مردم مريوان اظهار داشت: مهماناني از سراسر كشور و كشورهاي خارجي در اين جشنواره حضور داشتند كه هر كدام مي توانند سفيري براي معرفي فرهنگ غني استان كردستان باشند.
فرماندار مريوان هم در سخناني گفت: در مدت برگزاري جشنواره تئاتر خياباني، تصويري از فرهنگ و زيبايي هاي مريوان توسط رسانه ها به سراسر كشور و ديگر كشورها منتقل شد.
محمد شفيعي با بيان اينكه در اين مدت اقتدار و حركتي گروهي در اوج امنيت به نمايش گذاشته شد، يادآور شد: مريوان با مردماني فرهنگي و هنر دوست، با عالمان ديني و هنرمنداني توانمند همواره در كشور درخشيده است.
وي اضافه كرد: وجود درياچه زريبار و مرز بين المللي باشماق ظرفيت هاي خوبي از لحاظ گردشگري و مبادلات اقتصادي براي اين شهرستان ايجاد كرده است.
شفيعي با بيان اينكه شرايط براي سرمايه گذاري در مريوان فراهم است، افزود: نگاه و سياست دولت تدبير و اميد، توسعه اين شهرستان بود و اين را مي شود از تخصيص اعتبارات و ايجاد بازارچه هاي مرزي به وضوح ديد.
به گزارش ايرنا، سيزدهمين جشنواره بين المللي تئاتر خياباني مريوان با هدف توسعه و ترويج تئاتر بيروني و گسترش ارتباط سازنده تئاتر با مخاطبان و عموم شهروندان توسط اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كردستان و اداره كل هنرهاي نمايشي با همكاري انجمن هنرهاي نمايشي ايران و انجمن هنرهاي نمايشي استان كردستان از 10 تا 14 شهريور در مريوان جريان داشت و روز چهارشنبه با برگزاري آيين اختتاميه به كار خود پايان داد.
20 اثر در بخش آزاد، چهار اثر بخش آييني سنتي و چهار اثر در بخش كودك و نوجوان جواز شركت در بخش پاياني و رقابتي سيزدهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر خياباني مريوان را كسب كرده بودند.
قطب‌الدين صادقي نويسنده، كارگردان و بازيگر، اصغر همت بازيگر سينما و تئاتر، محمودرضا رحيمي نويسنده، كارگردان و بازيگر، ايرج راد كارگران و بازيگر و فاتح بادپروار كارگردان، پژوهشگر و بازيگر تئاتر اعضاي هيات داوران اين دوره از جشنواره بودند.
گروه هايي از پنج كشور خارجي شامل فرانسه، ارمنستان، عراق، آذربايجان و اسپانيا در سيزدهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر خياباني مريوان حضور داشتند.
6108/9102