به گزارش ایرنا محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روزهای دوشنبه و سه شنبه گذشته سفرش به سیستان و بلوچستان را از جنوبی ترین نقطه این استان یعنی چابهار آغاز و از شهرهای جنوب تا مركز این استان بازدید كرد.
تكلیفی كه برنامه ششم توسعه روی دوش او و وزارتخانه اش گذاشته گسترش دسترسی های مردم مناطق محروم و روستایی به زیرساخت های ارتباطی است به همین دلیل وی در دومین سفرش به سیستان و بلوچستان برای ادای این تكلیف شهر به شهر پیشرفت كار در این استان را پیگیری و دنبال كرد.
سفر دو روزه وزیر ارتباطات به سیستان و بلوچستان خبرها و وعده های خوبی را به ارمغان آورد اما در عین حال ارزیابی او از وضعیت فعلی زیرساخت های ارتباطی در این استان گویای آماری دلخوش كننده نیست.
آذری جهرمی كه سفرش به سیستان و بلوچستان را با حضور در برنامه زنده شبكه استانی هامون به پایان رساند در تشریح وضعیت زیرساخت های ارتباطی این استان گفت: سیستان و بلوچستان 9 هزار روستا دارد كه از این تعداد 7 هزار و 100 روستا دارای سكنه است و 5 هزار و 100 روستا بالای 20 خانوار جمعیت دارند.
وی ادامه داد: تنها پنج درصد روستاهای سیستان و بلوچستان زیرساخت ارتباطی مناسب یعنی اینترنت، تلفن ثابت و تلفن همراه دارند و 14 درصد از این روستاها فاقد هر گونه بستر ارتباطی هستند.
وزیر ارتباطات اظهار داشت: سیستان و بلوچستان در مقایسه با استان های دیگر از نظر زیرساخت های ارتباطی توسعه كمتری پیدا كرده است و دلیل آن هم گستردگی جغرافیایی و پراكندگی جمعیت است.
وی افزود: در سفر 9 ماه پیش بنده به همراه رئیس جمهوری و همچنین در تمامی جلساتی كه درباره سیستان و بلوچستان برگزار می شود، تاكید آقای روحانی بر توسعه سیستان و بلوچستان به عنوان برنامه ویژه همه وزارتخانه هاست.
** خبرها و وعده های وزیر ارتباطات برای سیستان و بلوچستان
تجهیز بستر ارتباطی سیستان و بلوچستان به 750 كیلومتر فیبر نوری زمینی، فراهم شدن امكان اینترنت ثابت و تلفن خانگی در 2 هزار و 215 روستا، احداث و به روز رسانی 330 سایت شهری و روستایی و دسترسی همه شهرها و برخی روستاهای این استان به خدمات نسل های 3 و 4 در یك سال گذشته نیز از جمله خبرهای خوبی بود كه از زبان وزیر ارتباطات شنیده شد.
آذری جهرمی در این سفر از برداشتن گام هایی بلند برای توسعه زیرساخت های ارتباطی سیستان و بلوچستان تا پایان سالجاری خبرداد و تصریح كرد: بر اساس تفاهم انجام شده بین مسئولان استانی مقرر شد تا پایان امسال برای 500 روستا بستر اینترنت و تلفن خانگی فراهم شود.
وی ادامه داد: 500 كیلومتر فیبر نوری زمینی نیز به شبكه بین شهری فیبر نوری این استان تا پایان سال اضافه خواهد شد همچنین در این مدت 600 روستا از خدمات پهنه موبایل بهره مند می شوند.
**بهره مندی روستای جهانی كلپورگان از سفر وزیر ارتباطات
حضور آذری جهرمی در روستای هدف گردشگری جهانی «كلپورگان» شهرستان سراوان نشان داد كه در عصر ارتباطات یك جوان روستایی می تواند مستقیما دعوت كننده یك وزیر باشد.
وزیر ارتباطات كه دو هفته پیش از طریق پیام یك جوان روستایی در توییتر از وجود سفال هفت هزار ساله كلپورگان و ثبت جهانی این روستا مطلع شده بود در این سفر بازدید از این روستا را در دستور كار قرار داد و به درخواست همان جوان شرایط را برای ارتباط این روستا با جهان مهیا كرد.
وزیر ارتباطات در برنامه زنده تلویزیونی شب گذشته در این باره گفت: دو هفته پیش یكی از اهالی روستای كلپورگان در توییتر به بنده پیام داد و گفت «در این روستا محصول جهانی با سابقه هفت هزار ساله داریم اما برای معرفی آن اینترنت پر سرعت نداریم».
آذری جهرمی ادامه داد: بعد از پرس و جوی بنده درباره این روستا با توجه به توسعه زیرساخت ها از قبل، هفته گذشته مشكل اینترنت پرسرعت روستای كلپورگان حل شد.
وی با بیان اینكه صنایع دستی این روستا قابل عرضه به دنیاست افزود: طبق هماهنگی انجام شده با شركت دی جی كالا قرار شد برای تولیدكنندگان سفال در كلپورگان دوره آموزشی كسب و كار در فضای مجازی برگزار شود.
وزیر ارتباطات اظهار داشت: ظرف دو هفته آینده نیز شركت پست در این روستا دفتری دایر می كند كه از طریق آن سفارش های اینترنتی داخلی و خارجی از محصولات و صنایع دستی كلپورگان به نقاط مختلف كشور و دنیا منتقل خواهد شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ششمین وزیری است كه از ابتدای امسال به سیستان و بلوچستان سفر و از نزدیك مشكلات پهناورترین استان كشور را مشاهده كرد. استانی كه با دارا بودن جوان ترین جمعیت كشور با نرخ بیكاری 12 درصد و 56 هزار نفر بیكار شانزدهمین استان بیكار كشور است.
علاوه بر این خشكسالی، كمبود منابع آب، حاشیه نشینی و مشكلاتی از قیبل نبود زیرساخت های ارتباطی مناسب سایه سنگینی بر قابلیت ها و ظرفیت های نهفته این استان انداخته است كه امید می رود با حضور وزرا و مسئولان رده بالای كشوری در منطقه و مشاهده و لمس این مشكلات از نزدیك هر چه زودتر ابر محرومیت از آسمان این استان كنار رود و شاهد تابش پیشرفت های روزافزون این استان باشیم.
استان سیستان و بلوچستان با 187 هزار و 502 كیلومتر مربع پهناورترین استان كشور است بطوریكه فاصله شمالی ترین (شهرستان هیرمند) تا جنوبی ترین نقطه استان (گواتر چابهار و زرآباد كنارك) بیش از هزار كیلومتر است.
9908 **6081
جوان ترین وزیر در دورترین نقطه ایران
شتاب توسعه زیرساختهای ارتباطی در پهنه پهناورترین استان
۱۴ شهریور ۱۳۹۷، ۱۴:۳۱
کد خبر:
83023743
زاهدان- ایرنا- شهرها، روستاها و جاده های سیستان و بلوچستان در 2 روز گذشته میزبان جوان ترین عضو كابینه دولت دوازدهم بود كه هدفش از این سفر را كنترل مراحل توسعه و پیشرفت كار در شهرها و روستاهای مرزی عنوان كرد و از شتاب توسعه در زیرساخت های ارتباطی این استان خبر داد.