۱۴ شهریور ۱۳۹۷، ۱۵:۲۵
کد خبر: 83023823
T T
۰ نفر

12 هكتار از اراضی كشاورزی شهرستان پردیس آزادسازی شد

۱۴ شهریور ۱۳۹۷، ۱۵:۲۵
کد خبر: 83023823
12 هكتار از اراضی كشاورزی شهرستان پردیس آزادسازی شد

تهران-ایرنا- رئیس اداره جهاد كشاورزی شهرستان پردیس از آزاد سازی 12 و نیم هكتار از اراضی كشاورزی در چند روستای این شهرستان خبر داد.

علی عابدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبر‌نگار ایرنا اظهارداشت: تغییركاربری اراضی كشاورزی با ساخت 30 دستگاه ویلا را در روستاهای كرشت، گلخندان قدیم و جدید، طاهرآباد و كردنبرد انجام شده بود.
وی افزود: در راستای اجرای دستور قضایی و پیرو مصوبه شورای حفظ حقوق بیت‌المال نسبت به اجرای تبصره 2 ذیل ماده 10 قانون حفظ كاربری اراضی كشاورزی 30 فقره ساخت و ساز و دیوار كشی غیرمجاز در شهرستان پردیس با هماهنگی دادستان شهرستان تخریب و اراضی تغییر كاربری داده شده به چرخه تولید بازگردانده شد.
رئیس اداره جهاد كشاورزی شهرستان پردیس عنوان كرد: عرصه منابع طبیعی شهرستان پردیس در حدود 21 هزار و 339 هكتار هكتار است، بخشی از زمین‌ها در اختیار شركت عمران، بخشی در اختیار مسكن و شهر سازی و بخش دیگر در اختیار اداره منابع طبیعی شهرستان قرار دارد.
عابدی با اشاره به مشكل منابع آب كشاورزی شهرستان خاطر نشان كرد: چهار رشته قنات شهرستان به دلیل كاهش آب در بالا دست و ساخت وساز در پایین دست، نیمه فعال و یاغیر فعال شدند.
وی در ادامه افزود: منابع آب چاه و رودخانه منطقه پس از توسعه شهری و صنعتی به دلیل نبود نظارت و مدیریت آلوده شدند، میزان آلودگی این منابع در ابتدا مشخص نبود و حالا با افزایش میزان آلودگی آب، مجاز به استفاده برای مصارف كشاورزی نیستیم.
رئیس اداره جهادكشاورزی شهرستان پردیس با اشاره به سیاست دولت برای صرفه جویی در مصرف آب اظهار داشت: دولت ترویج سیستم‌های نوین آبیاری را در دستور كار خود قرار داده است، تسهیلاتی از طریق صندوق توسعه بخش كشاورزی برای اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در اختیار كشاورزان متقاضی قرار می‌گیرد، 80درصد این تسهیلات از سوی دولت به صورت بلاعوض به كشاورزان پرداخت می شود و در صورت تمایل كشاورزان20 درصد هزینه باقی‌مانده را از طریق معرفی آنها به بانك برای دریافت تسهیلات مدت دار و كم بهره دریافت می‌كند.
عابدی گفت: حدود 80 درصد از منطقه زیر نظر اداره حفاظت محیط زیست قرار دارد، در این منطقه محدودیت‌های اقلیمی و زیستی زیادی در بخش اراضی داریم، عرصه منابع طبیعی و دولتی محدود و مالكیت خصوصی گسترده است.
وی در ادامه افزود: با توجه به محدودیت اراضی در منطقه، كشاورزان با كشت گلخانه ای از نوع هیدروپونیك 'بدون نیاز به خاك' كار خود را توسعه بدهند، فضای بسته گلخانه هیچ تضادی با محیط زیست ندارد.
رئیس اداره جهاد كشاورزی شهرستان پردیس اظهارداشت: كشاورزان طرح های صنایع تبدیلی، تكمیلی خود را به ما ارائه كنند، در صورتی‌كه مشكل زیست محیطی و مالكیت اراضی نداشته باشند از طرح‌های آنها با ارائه تسهیلات حمایت می‌كنیم.
تهرام/9441//1348
۰ نفر