به گزارش روز پنجشنبه ايرنا از رسانه هاي تايلند، شركت هاي چيني همچنين قرار است اين زيردريايي را تا سال 2023 ميلادي در تايلند ساخته و به اين كشور جنوب شرق آسيا تحويل دهند.
پروژه ساخت زيردريايي عظيم براي تايلند در پي توافق سال گذشته نظامي ميان پكن و بانكوك در هفته جاري آغاز شده است.
قرار است اين زيردريايي با بالاترين فناوري هاي روز به ظرفيت 2 هزار و 600 تن با سرعت 18 گره و قدرت غوطه وري بدون وقفه 20روز در اعماق اقيانوس ساخته شود.
اين ناو جنگي قادر به حمل 16 موشك، 30 مين و ديگر تجهيزات نظامي خواهد بود.
دولت نظامي تايلند قرار بود 3 فروند زيردريايي جنگي از پكن خريداري كند اما تحت فشار مخالفان و منتقدان سياسي آن را به يك فروند كاهش داد.
مقام هاي نظامي در بانكوك اين پروژه را بزرگترين خريد نظامي تايلند در تاريخ اين كشور دانسته اند.
رسانه هاي آسيايي گزارش دادند: از آنجا كه نيروي دريايي سلطنتي تايلند تجربه اي در استفاده از زير دريايي ندارد، چين علاوه بر فروش اين جنگ افزار ، قرار است دانش فني مرتبط با استفاده از آن را نيز به تايلند منتقل كند.
افسران نيروي دريايي تايلند توسط همتايان چيني خود دراين زمينه آموزش خواند ديد.
ارتش تايلند در دهه هاي اخير يكي از مهمترين خريداران تجهيزات نظامي از چين بوده است.
خريد اين جنگ افزار از نظر توازن نظامي جايگاه تايلند را در ميان همسايگانش تثبيت مي كند. ميانمار سال گذشته قرارداد افزايش همكاري هاي دريايي با هند و ويتنام نيز قرارداد خريد يك فروند زيردريايي را از روسيه منعقد كرده است.
اگرچه تايلند به طور سنتي همپيمان آمريكا در منطقه محسوب مي شود اما دولت نظامي پرايوت چان اوچا برآمده از كودتاي سال 2014 تاكنون روابط نظامي خود را با چين تقويت كرده است.
اين دولت در سال گذشته قرارداد خريد 49 دستگاه تانك وي تي -4 را به چين داد تا آنها را جايگزين مدل هاي قديمي ساخت آمريكا در ارتش كه از جنگ جهاني دوم به جاي مانده، كند.
تايلند تاكنون 28 دستگاه از تانك هاي خريداري شده از چين را تحويل گرفته و طبق توافق به عمل آمده باقيمانده اين تجهيزات را امسال تحويل مي گيرد.
مقام هاي نظامي تايلند درعين حال تاكيد كردند به رقم افزايش قراردادهاي نظامي با چين، همپيماني خود با آمريكا را همچنان حفظ مي كنند.
همچنين چين سال 2016 طي قراردادي 4 ميليارد دلاري با پاكستان براي ساخت و تحويل 8 فروند زيردريايي براي اين كشور را تا سال 2028 عهده دار شده است.
طبق مطالعات مركز تحقيقات استكهلم چين 5.7 درصد از صادرات تسليحات نظامي درسال هاي 2013 تا 2017 را برعهده داشته كه اين رقم در سال هاي 12-2008 معادل4.6 درصد بوده كه حاكي از روند رو به رشد دراين زمينه است.
آساق**1599 *شبس*1488 **
كوالالامپور- ايرنا- منابع خبري گزارش دادند: شركت هاي چيني در چارچوب برنامه مشترك همكاري هاي نظامي با تايلند در يك پروژه كلان اولين زيردريايي جنگي را براي تايلند به ارزش 411 ميليون دلار مي سازند.