به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا همه كم و بیش یادمان است، شروع برنامه با كودكی كه سردرگم و شاید هم منتظر قدم می زد و پرنده ای كه گوشه پرده ای را می كشید و قابی باز می شد و برای ساعتی زمان برای كودكان و گاهی بزرگترهایشان متوقف می ماند و آهنگ ریتمیكی كه هرگز از ذهن ها نمی رود.
مجریانی كه با زبان دل با بچه ها حرف می زدند و برنامه هایی كه در آن غرق می شدیم تا دقایقی، دیگری باشیم در دنیایی متفاوت و گاه قهرمان اتفاقات جورواجور.
النگ و دولنگ، گنجشكك اشی مشی، تق تق عمو نوروز، كلاه قرمزی و پسرخاله و دهها كارتون و برنامه عروسكی و انیمیشن دیگر كه از جنس كودك و همراه شادی های كودكانه بود.
جای خالی خالی آنها در برنامه های تلویزیونی، برنامه سازان و مجریان دهه 60 را بر آن داشته كه از طریق كانال رسمی «قاب كودك» و این بار از دریچه فضای مجازی به آدرس ghabehkoodak.com وارد دنیای كودكان شوند.
مریم میرمعصومی نویسنده و شاعر برنامه های كودك، محمد میرمعصومی كارگردان، گیتی فرشفاهی تهیه كننده و برنامه ساز، پروین شمشكی تهیه كننده، الهه رضایی و مینا هاشمی مجری، لیدا عبدالمنافیان، زهره ماهوتچی، فاطمه طیبی، پروین رشاد، مریم دمشقی، صمصام شریعت و حمیدرضا سیفی از دیگر تهیه كنندگان و برنامه سازان قاب كودك هستند.
گیتی فر شفائی مجری تلویزیون، تهیه كننده فیلم، نویسنده، طراح و برنامه ساز ایرانی از جمله دست اندركاران قاب كودك است كه می گوید: قاب كودك برنامه ای در شبكه های اجتماعی و پایگاهی اینترنتی است كه دربردارنده آیتم های مورد علاقه كودكان است و در عین حال برای گروه سنی خردسال، نوجوان و خانواده نیز برنامه و بخش های مختلف دارد.
وی افزود: قاب كودك برنامههای تركیبی با محتوای سرگرمی و تفریحی، روانشناسی، مشاوره و غیره را دربر دارد و هر روز به معرفی یك موضوع می پردازد، قصه گویی مجری، معرفی نویسنده كتاب و پیامهای تربیتی از جمله آیتمهای این قاب است.
شفائی گفت: یكی از آیتم های این قاب، «كوچولو قصه بگو» است كه طی آن رده های سنی زیر 7 سال از روی تصاویر كتاب های داستان، قصه گویی كرده و ویدئوهای آنها توسط خانواده ها برای برنامه ارسال می شود.
وی افزود: ویدئوها باید حداكثر 4 دقیقه بوده و به صورت افقی ضبط شوند، كه پس از ارسال و تایید و بارگزاری در فضاهای مختلف و رای مردم، برترین ها در روز 24 آبان ماه همزمان با روز كتاب و كتابخوانی اعلام و در فضای استیج به رقابت گذاشته می شوند.
الهه رضایی مجری نوستالژیك دهه 60 در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: تعدادی از همكاران قدیمی گروه كودك در كنار هم جمع شدند تا ببینند نیازهای كودكان، نوجوانان و خانواده ها در این روزها چیست.
وی افزود: اتفاقاتی كه در اجتماع می افتد و علاقه مندی هایی كه برای بچه ها و خانواده ها وجود دارد، اولویت قاب كودك است، گروه رسانه ای خواب كودك یك برنامه در فضای مجازی به همین منظور است، احساس كرد در فضای برنامه های كودك خلایی وجود دارد و به نیازهای مخاطبان توجه نمی شود.
رضایی گفت: دهه شصتی ها از كیفیت برنامههای تلویزیونی امروز گله مندند.
مینا هاشمی دیگر مجری قدیمی نیز معتقد است: خلایی بزرگ در برنامه های آموزشی و سرگرمی های تلویزیون وجود دارد، جای برنامه سازانی هم كه در دوره طولانی توانسته اند كار كنند و كارهای خوبی انجام دهند خالی است، كارها در زمینه كودك در دهه شصت ساختاری و حتی انیمیشن های خارجی در آن زمان آموزنده بود.
وی افزود: مجریان در آن دوره وفادار به مخاطب بوده و به مخاطب احترام می گذاشتند و در قاب كودك هم به دنبال چنین چیزی هستیم، سعی می كنیم با یك فرهنگ پویای ایرانی - اسلامی، علاقمندی ها و پایبندی های اخلاقی از جمله رفتار با پدر و مادر و در كنار هم بودن را به شكل صحیح به فرزندان یاد دهیم.
هاشمی گفت: گروه رسانه ای قاب كودك این بار آمده از دریچه فضای مجازی با بچه ها ارتباط برقرار كند.
وی افزود: برای ارتباط تنگاتنگ با مخاطب سعی كردیم مسابقات قاب كودك را از طریق استیج برگزار كنیم، سعی میكنیم با مخاطب رو در رو باشیم.
هاشمی گفت: یكی از آیتم های قاب كودك تست اجرا است كه دست اندركاران برنامه به نقاط مختلف می روند و با هدف استعدادیابی این بخش را تهیه و تولید می كنند، همچنین آیتم دیگری در حال آماده شدن است كه به معرفی كتاب می پردازد.
وی افزود: تفاوت این آیتم با معرفی های تلویزیونی در این است كه نویسنده كتاب حضور دارد و بخش هایی از كتاب را خودش و بخشهای نیز توسط مجری معرفی می شود.
مجری دهه 60 افزود: هدف این آیتم تشویق بچه ها به سمت كتابخوانی در زمانی است كه بچه ها از كتاب فاصله گرفته اند.
فراهنگ**3009** 1418
تهران-ایرنا- فضاهایی كه صمیمانه و دل هایی كه یكی بود، حال و هوای دوست داشتنی دهه 60 كه همه چیز متاثر از آن بود، حتی كودكانه هایمان، روزهایی كه اكنون خوش به آن روزها نثارشان می كنیم، برنامه سازان و مجریان آن دهه را بر آن داشته است قاب كودكی در همان قالب بیافرینند.