به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا اردكانیان روز پنجشنبه در حاشیه آیین افتتاح سد عباس آباد بانه اظهار داشت: میزان بهره مندی شهروندان كردستانی از آب اشامیدنی سالم بیش از شاخص كشوری است.
وی افزود: 99.4 دهم درصد جمعیت شهری كشور از آب شرب سالم برخوردار هستند كه شاخص بسیار بالای است كه به لحاظ تامین آب سالم، ایران در ردیف كشورهای توسعه یافته و صنعتی جهان قرار دارد.
اردكانیان با اشاره به تامین برق یك هزار و 609 روستای كردستان تاكید كرد: در بخش برق همه روستاهای 10 خانوار به بالای استان از نعمت برق برخوردار هستند و تنها 12روستای كمتر از 10 خانوار برق ندارند كه بزودی این روستاها هم از نعمت برق بهرمند می شوند.
وی یادآور شد: برای بهره برداری از پروژه های حوزه وزارت نیرو در این استان كه امروز به بهره برداری می رسند یك هزار و 400 میلیارد ریال هزینه شده است ضمن اینكه عملیات اجرایی سه پروژه بخش برق نیز با اعتبار بیش از 600 میلیارد ریال آغاز می شود.
اردكانیان اضافه كرد: پیش از انقلاب در استان كردستان تنها یك سد به بهره برداری رسیده بود اما اكنون 11 سد مهم در دست اجراست كه عملیات اجرایی هفت سد در چند سال اخیر آغاز شده است.
وی با بین اینكه سدهای كه آب شرب مردم را تامین می كنند مهمترین سدها هستند، افزود: قبل از اینكه سد عباس آباد بانه به بهره برداری برسد آب شرب این شهر وابسته به سد بانه بود كه حجم آن 3 و نیم میلیون متر معكب است و هر سال شهروندان برای تامین آب شرب با مشكل مواجه می شدند.
وزیر نیرو اظهار داشت: در 5 سال گذشته بیش از 5 میلیون نفر از جمعیت روستایی كشور از شبكه تامین آب شرب سالم برخوردار شده اند البته در استان كردستان برای تامین آب شرب سالم و بهدشتی روستاییان باید تلاش بیشتری كرد.
وی با بیان اینكه با آبگیری سد عباس آباد آب شرب بانه تا 30 سال آینده تامین می شود و مردم از نعمت آب سالم برخورداری می شوند، افزود: در آینده نزدیك تصفیه خانه جدید و تكمیل خط انتقال آب این سد مطابق برنامه اجرا می شود.
به گزارش ایرنا، سال گذشته آبگیری سد عباس آباد بانه همزمان با سفر ریاست جهموری به كردستان آغاز شد و خط انتقال آب سد به صورت اضطراری به طول 11 كیلومتر احداث گردید.
سد عباس آباد بانه در 18 كیلومتری جنوب شرقی این شهر در بخش ننور و پایین دست روستای عباس آباد واقع شده است.
عملیات احداث سد عباس آباد سال 88 شروع شد و از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به كردستان محسوب می شود كه امروز به بهره برداری رسید.
برای احداث این سد 140 میلیارد تومان هزینه شده و آب شرب شهر بانه و 300 هكتار اراضی كشاورزی پایین دست سد را در دراز مدت تامین می كند.
حجم دریاچه این سد 13 و نیم میلیون متر معكب است ولی ظرفیت 16 میلیون متر معكب آب را دارد ، تاج آن 535 متر، ارتفاع آن از بستر رودخانه 49 متر، عرض تاج سد 10 متر و طول مخزن سد 2 هزار و 500 متر و نوع سد سنگ ریزه با هسته رسی است و كارفرمای آن شركت آب منطقه ای كردستان و پیمانكار پروژه شركت ساختمان شمس عمران است.
سد عباس آباد بانه در ابتدای سال 96 آبگیری شد، این پروژه با تاخیری چند سال در روند ساخت مواجه بود كه در سال 92 با جذب اعتبارات عملیات احداث آن از سر گرفته شد.
سال گذشته برای حل مشكل كمبود آب شرب شهر بانه كانال آبرسانی سد عباس آباد به طول 11 كیلومتر به صورا اضطراری احداث شد و آب این سد به شبكه آب بانه انتقال یافت.
به گزارش ایرنا، رضا اردكانیان وزیر نیرو روز پنجشنبه 15 شهریور همراه با مشاور رئیس جمهوری و برخی از معاونین وزارت نیرو به منظور كلنگ زنی و افتتاح چند پروژه در حوزه آب و برق به استان كردستان سفر كرده است.
در سفر اردكانیان، 11 پروژه در حوزه توزیع برق با اعتبار 339 میلیارد و 845 میلیون ریال در كردستان به بهره برداری می رسد.
در حوزه های انتقال برق هم 5 پروژه با اعتبار 81 میلیارد و 120 میلیون ریال افتتاح می شود كه از آن جمله می توان به پروژه های توسعه و افزایش ظرفیت پست 63/20 كیلو ولت ناظم آباد (قروه 2) و توسعه پست 63/20 كیلوولت مریوان اشاره كرد ضمن اینكه پروژه های پست 230 كامیاران و سیم كشی دو مدار خط 63 مریوان نیز در این سفر كلنگ زنی می شود.
پروژه یادمان شهدای عملیات والفجر 4 هم كه توسط شركت توزیع نیروی برق استان كردستان و شركت توانیر از سال گذشته كار ساخت آن آغاز شده بود، با حضور وزیر نیرو افتتاح می شود.
بازدید از سد ژاوه و بازدید هوایی از سامانه انتقال آب از سد آزاد، نشست با استاندار كردستان و مجمع نمایندگان استان و دیدار با نماینده ولی فقیه در كردستان از دیگر برنامه های وزیر نیرو در سفر به این استان است.
628 هزار مشترك از خدمات شركت برق كردستان بهره مند هستند كه 95 درصد آن ها را مشتركان خانگی و تجاری تشكیل می دهند؛ ضمن اینكه بخش صنعت و كشاورزی استان نیز به ترتیب حدود 4 و 1 درصد مشتركان را شامل می شوند.
ظرفیت تولید روزانه برق در كردستان 460 مگاوات بوده و ضریب نفوذ برق در بخش شهری و روستایی این استان 100 درصد است و تمام روستاهای زیر 10 خانوار هم از نعمت برق برخوردار هستند.
شهرستان مرزی بانه با 158 هزار نفر جمعیت در غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7496/9102
سنندج - ایرنا - وزیر نیرو گفت: 99.4 درصد جمعیت شهری استان های مختلف كشور از آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند.