۱۶ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۵۱
کد خبر: 83025487
T T
۰ نفر

صادرات نفت ایران به چین ركورد زد

۱۶ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۵۱
کد خبر: 83025487
صادرات نفت ایران به چین ركورد زد

تهران – ایرنا – آمارهای اداره گمركات چین نشان می دهد كه صادرات نفت خام ایران به این كشور در ماه گذشته میلادی (اوت) به 874 هزار بشكه در روز افزایش یافته است.

به گزارش جمعه ایرنا به نقل از تارنمای S&P Global Platts، آخرین باری كه صادرات نفت خام ایران به چین ركورد زد، آوریل 2014 بود كه به 803 هزار بشكه در روز رسیده بود.
صادرات نفت خام ایران به چین در ماه گذشته میلادی شامل بشكه هایی است كه مستقیما به آن كشور فرستاده شده بود و بخش دیگری از آن نیز توسط یك نفت كش در میانمار تخلیه شد و از طریق خط لوله میانمار- چین به پالایشگاهی در جنوب غرب چین ارسال شد.
آمارها نشان می دهد كه مجموع صادرات نفت خام ایران به چین از ژانویه تا اوت 2018 بالغ بر 304.05 میلیون بشكه رسیده است. این رقم 32.2 درصد بالاتر از مجموع صادرات نفت ایران به چین طی سال 2017 است. صادرات نفت ایران به چین در سال گذشته میلادی 229.99 میلیون بشكه بود.
بنابراین گزارش، یك تحلیلگر مستقر در هنگ كنگ اظهار داشت: ركوردی كه ماه اوت ثبت شد احتمالا به این دلیل بود كه خریداران چینی قصد دارند تا پیش از تحریم های ماه نوامبر علیه ایران نفت بیشتری از ایران وارد كنند.
انتظار می رود كه به رغم تحریم های نوامبر، چین بزرگترین مشتری نفت خام ایران بماند زیرا پكن اعلام كرده كه با وجود تحریم های آمریكا روابط دو كشور ایران و چین طبق معمول ادامه خواهد داشت.
شركت «سینوپك» كه بزرگترین پالایشگاه دنیاست، اظهار داشت: اگر این شركت واردات نفت از ایران را متوقف كند، كسب و كار خودمان زیان می بیند.
سینوپك در سال 2017 حدود 149.83 میلیون بشكه نفت از ایران خریداری كرد. مدیر این شركت اظهار داشت كه وابستگی سینوپك به نفت ایران امری طبیعی است زیرا بسیاری از پالایشگاه ها به نحوی تجهیز شده اند كه بتوانند نفت ایران را فرآوری كنند.
سینوپك گفته، «از آنجایی كه ما طبق قراردادهای مرتبط با ایران تعهداتی بر عهده داریم، لازم است كه طبق قرارداد به این خریدها ادامه دهیم.
شركت دولتی «ژوهای ژنرونگ» یكی دیگر از مشتریان اصلی نفت خام است كه نیاز پالایشگاه های چین را تامین می كند.
شركت پتروچاینا هم سالانه حدود 21.99 میلیون بشكه نفت خام از ایران وارد می كند كه در مجموع 10 درصد از واردات نفت خام به چین را تشكیل می دهد.
پتروچاینا دومین پالایشگاه بزرگ چین است كه اخیرا با تاسیس مجموعه پتروشیمی «یونان» در جنوب غرب این كشور، ظرفیت خود برای پالایش نفت ایران را افزایش داده است.
این شركت در سال 2018 دو محموله نفت خام ایران را دریافت كرده كه یكی در ماه ژوئن و دیگری در ماه اوت از طریق خط لوله میانمار-چین تحویل شد. انتظار می رود كه محموله سوم شامل 1.99 میلیون بشكه اوایل ماه سپتامبر به میانمار رسیده و از آنجا به چین منتقل شود.
یكی از مدیران این شركت هفته گذشته اعلام كرد: پتروچاینا طبق روال معمول به خرید نفت خام از ایران ادامه می دهد. ما فعلا هیچ برنامه ای برای متوقف كردن نفت خام از ایران نداریم.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا اردیبهشت ماه سالی جاری ضمن اعلام خروج كشورش از برجام، تحریم های رفع شده طبق این توافق را بازگرداند. دور اول این تحریم های 15 مردادماه اعمال شد و دور بعدی كه بیشتر شامل تحریم های نفتی است از 13 آبان اجرا می شود.
آمریكا می گوید می خواهد صادرات نفت ایران را به صفر برساند اما ناظران و تحلیلگران تاكید دارند كه این خواسته محقق نخواهد شد و با كاهش صادرات ایران قیمت جهانی نفت به شدت افزایش خواهد یافت.
هند كه جزو خریداران اصلی نفت ایران است همانند چین با تحریم های آمریكا مخالفت كرده و خواهان ادامه واردات نفت از ایران است. شركت های نفتی دولتی هند در واردات ماه ژوئیه ركورد خرید روزانه 768 هزار بشكه نفت از ایران را ثبت كردند.
شبك**9423**1392
۰ نفر