این مددجو كه ساكن روستای كمكوئیه بهاباد است روز شنبه به ایرنا گفت: روستای ما درگذشته بزرگترین روستای شهرستان بهاباد بود اما بهمرور زمان جمعیت ساكن در روستا به شهر مهاجرت كردند به نحوی كه به روستای مرده لقب گرفت.
وی افزود: به دلیل مشكلات زندگی شهرنشینی و مشكلات اقتصادی با تعدادی از دوستان مشورت كردم و با توجه به مشكلاتی كه در شهر داشتیم مصمم شدیم به زادگاه خود برگردیم.
احمد رضا توكلی یادآور شد: قطعه زمینی از پدرم در اختیارم بود اما سرمایه اولیه برای آغاز كار نداشتم بنابر این به كمیته امداد بهاباد مراجعه و موضوع را با آنها در میان گذاشتم و آنها هم از هدفی كه در نظر گرفته بودم ابراز خوشحالی كردند و آمادگی خود را برای ارائه تسهیلات اشتغال اعلام كردند.
وی بیان كرد: سال 86 از كمیته امداد 80 میلیون ریال وام اشتغال دریافت كردم و با این مبلغ 80 رأس دام خریداری و در كنار كار كشاورزی به دامداری مشغول شدم و سپس با توسعه كار، تعداد دامها به 200 رأس گوسفند رسید.
احمد آقا اظهار داشت: روستائیان را كنار هم جمع كردم و برای توسعه و آبادانی روستا گروهی تشكیل دادیم و موفق شدیم تا به امروز طرحهای شغلی مختلفی ازجمله پرورش بلدرچین، زنبورعسل، ماهی قزلآلا و كشت گیاهان دارویی همچون مرزنجوش و زعفران را با همكاری یكدیگر به سرانجام برسانیم.
وی بابیان اینكه افتخار میكنم یك روستایی هستم افزود: حدود 100 اصله درخت گردو را با همكاری دوستانم كه از شهر به روستا بازگشتند، كاشتیم و با این كار گام بلندی برای احیای روستا برداشتیم.
توكلی با اشاره به حمایتهای كمیته امداد در پایداری طرحهای اشتغال در روستا تاكید كرد: كمیته امداد علاوه بر اعطای تسهیلات اشتغال، دورههای مختلف آموزشی را نیز برای پایدارسازی و توسعه طرحهای ایجادشده برگزار كرد كه بسیار مؤثر بود ضمن آنكه كارشناسان این نهاد نیز بهصورت دورهای از طرحها بازدید دارند و مشاورههای لازم را برای فروش بهتر محصولات تولیدی ارائه میكنند.
وی به جوانانی كه از روستا به شهر مهاجرت میكنند توصیه كرد با بازگشت به روستا علاوه بر تأمین مایحتاج خانواده بهعنوان یك تولیدكننده به رونق اقتصادی كشور نیز كمك كنند.
با همت و تلاش این مددجوی كارآفرین و همراهی روستائیان، این روستا بعنوان روستای نمونه كشوری انتخاب شد.
رمضان باقری رییس كمیته امداد بهاباد با تایید فعالیت این جوان روستایی در زادگاه خود گفت: نامبرده در مجموع 18 میلیون تومان وام از این نهاد و بانك، دریافت و نسبت به رونق اقتصادی روستا اقدام كرد.
بهاباد در 200 كیلومتری شهر یزد قرار دارد.
9877/ 6197
یزد- ایرنا- مددجوی كارآفرین بهابادی با بازگشت از شهر به روستای زادگاه خود و با استفاده از تسهیلات پرداختی كمیته امداد و ایجاد چند فرصت شغلی، توانست زمینهای كشاورزی روستای زادگاه خود را رونق دوباره دهد.