۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۷:۳۳
کد خبر: 83028278
T T
۰ نفر

زهر كژدم؛ تجارت برای هیچ

۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۷:۳۳
کد خبر: 83028278
زهر كژدم؛ تجارت برای هیچ

مشهد - ایرنا - همزمان با افزایش دانش و آگاهی علمی هر روز جنبه های گوناگونی از سودآوری رشته های شغلی جدید و البته گاه غریب رخ نمایی می كند كه پرورش عقرب از سوی سودجویان برای زهرگیری یكی از این نمونه ها است.

رونق كسب و كارهای مجازی و اطلاع رسانی در فضای مجازی هم روند خبر رسانی در خصوص سودآوری یك فعالیت و به اصطلاح زیاد شدن دست در آن زمینه را به مراتب بیشتر از گذشته كرده و همین موضوع به نوعی موجب عجله فراوان برخی برای حضور در زمینه های جدید سرمایه گذاری و شغل های جدید بدون تحقیق و بررسی دقیق و چند و چون فعالیت در آن حوزه شده است.
در این میان كلاهبرداران و افراد سودجو نیز از شرایط و فضای موجود نهایت بهره را می برند و از بی اطلاعی و ناآگاهی مردم سوءاستفاده و براحتی در رقم های سنگین كلاهبرداری می كنند.
در چند هفته گذشته انتشار اخبار متعدد از كشف كارگاه های خانگی پرورش عقرب به یكی از خبرهای مهیج، شگفت و البته خواندنی و پرمخاطب تبدیل شده است؛ فعالیتی كه گسترش روزافزون و در ادامه افزایش كشف و برخورد با متخلفان آن ذهن هر پرسشگری را درگیر این پرسش می كند كه مگر چه خبر شده و پرورش عقرب چه استفاده و درآمدی دارد؟
ارزش 800 میلیون ریالی هر گرم زهر عقرب پاسخی است كوتاه به این پرسش. البته تحقق كامل این سودآوری از زمان خرید، راه اندازی كارگاه، پرورش و تا مرحله زهرگیری كژدم و سپس فروش آن به ارزش ادعا شده، چیزی شبیه هفت خوان رستم است كه البته تاكنون كسی به خان هفتم آن نرسیده است.

** سوءاستفاده از پرورش عقرب
فرمانده یگان حفاظت اداره كل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت: شمار مراكز غیرقانونی پرورش عقرب كه این روزها در مشهد كشف می شود بسیار فراوان شده كه ناشی از تبلیغات دروغ و سراب سودآوری این كار است.
ابوالفضل شعبانی افزود: در این كارگاه های غیرمجاز، پرورش كژدم در گونه های زرد و سیاه این گونه از بندپاها توامان و همراه هم انجام می شود و همه بررسی ها نشان می دهد افراد فعال در این زمینه همه طعمه كلاهبرداران حرفه ای شده اند.
وی ادامه داد: در هیچ كدام از موارد نحوه زهرگیری به افراد آموزش داده نشده و تنها در حوزه برگزاری كلاس ها و فروش عقرب از آنها كلاهبرداری شده كه ناآگاهی مردم عامل اصلی سوءاستفاده كلاهبرداران در این زمینه است.
فرمانده یگان حفاظت اداره كل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: برای فعالیت اقتصادی در هر زمینه ای افراد پیش از هر كاری باید از سازمان های متولی آن حوزه اطلاع كسب كرد و وجوه قانونی آن فعالیت را بررسی كنند تا دچار مشكلات و مالباختگی نشوند.

** پرورش سودآور عقرب سرابی تبلیغاتی
یكی از مالباختگان در زمینه پرورش عقرب، به خبرنگار ایرنا گفت: پرورش فعالیت سودآور عقرب سرابی است كه برخی افراد و شركت های جعلی و بدون مجوز در این زمینه به راه انداخته اند.
وی كه خواست نامش ذكر نشود، افزود: پرورش این گونه بندپا و زهرگیری از آن به هیچ وجه كار مردم عادی نیست و تنها شركت های داروساز، افراد مرتبط و دارای مجوز با این شركت ها قادر به انجام چنین كاری هستند.
او ادامه داد: زهر عقرب ارزش دارویی فراوانی دارد؛ كلاهبرداران و افراد سودجو در این زمینه با ارایه اطلاعات ناقص و حساب شده اقدام به فریب و گول زدن مردم می كنند.
این مالباخته گفت: شركت های بدون مجوز در این زمینه پس از شناسایی افراد به روش های مختلف اقدام به برگزاری كلاس آموزشی برای متقاضیان می كنند كه هنوز هم در مشهد و شهرهای دیگر فعالیت دارند، برای یك دوره هشت ساعته آموزش پرورش عقرب بین 350 هزار تا 500 هزار تومان از هر فرد دریافت می كنند.
وی افزود: در این كلاس ها یك سری اطلاعات معمولی ارایه می دهند و هدف خود را از ارایه آموزش ها به افراد جدید برای پرورش، ضرورت تمركز خودشان در زمینه بازاریابی در رابطه با فروش زهر عقرب اعلام می كنند.
این شهروند مالباخته در سراب پرورش عقرب ادامه داد: گواهی نامه گذراندن دوره آموزشی در این شركت ها نیز غیرمجاز و مدرك آنها بی ارزش است.

** فروش كژدم 46 برابر قیمت بازار
این مالباخته در ادامه گفت: این افراد به جز كلاهبرداری در زمینه برگزاری كلاس های آموزشی، در زمینه فروش عقرب نیز اقدام به كلاهبرداری می كنند. این مساله را بعد از كشف عقرب هایم توسط محیط زیست متوجه شدم.
وی افزود: این افراد عقرب های خریداری شده از صیادان خوزستانی را كه هر یك از آنان 30 هزار ریال ارزش داشته به قیمت یك میلیون و 400 هزار ریال به من فروختند. توجیه آنها در بالا بودن بهای كژدم، پرورشی بودن گونه های فروش رفته و بالغ بودن آنها بود كه متاسفانه من هم همانند بسیاری دیگر گول حرفهایشان را خوردم و اقدام به خرید كردم.
او ادامه داد: 300 میلیون ریال از سرمایه ام به این طریق از دست دادم. 200 عقرب را با هدف بچه گیری و سپس زهرگیری از بچه های آنها خریداری كردم اما در همان اوایل راه دچار مشكل و فهم كلاهبرداری شدم.
این پرورش دهنده ناكام عقرب گفت: گرفتن و جمع آوری زهر عقرب به هیچ وجه كار یك فرد عادی نیست زیرا نیاز به تخصص دارد، به این نتیجه رسیدم كه كلاهبرداران در این زمینه از سادگی من سوءاستفاده كرده اند.

** خطرهای پرورش عقرب
معاون پایش و نظارت اداره كل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: پرورش عقرب در منازل خطرهای جانی به همراه دارد و به هیچ وجه قانونی نیست، پرورش این گونه بندپا شرایط و ضوابط خاص خود را دارد و خارج از این چارچوب هرگونه اقدام به پرورش می تواند خطرهای جانی بدنبال داشته باشد.
محمد عرفانی افزود: همه مراكز پرورش غیرقانونی كه تاكنون كشف شده اند فعالیت خود را در منازل طراحی و اجرا كرده اند كه این كار بسیار خطرناك است و فرار حتی یك عقرب می تواند جان مجاوران و همسایگان را تهدید كند.
وی ادامه داد: زهرگیری از این گونه نیز شرایط و محیط خاص و آزمایشگاهی می طلبد كه به هیچ وجه افراد عادی نمی توانند آن را عملی كنند لذا پرورش عقرب در محیط های مسكونی كاری خلاف قانون است و با متخلفان برخورد قانونی می شود.

** مركز مجاز پرورش عقرب نداریم
عرفانی در ادامه گفت: هیچ مركز دارای مجوز قانونی برای پرورش عقرب در خراسان رضوی وجود ندارد. تبلیغات فراوان در فضای مجازی در خصوص ارزش زهر عقرب و ارزش فوق العاده آن موجب تشویق افراد بسیاری برای ورود و فعالیت در این زمینه شده است.
وی افزود: حتی اگر فردی دوره كامل پرورش را سپری كند و عقرب را به زهرگیری برساند باز هم روند زهرگیری و فروش زهر دو مرحله ای است كه به هیچ وجه افراد عادی موفق به اجرای آن نمی شوند.
معاون اداره كل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: هر فردی كه علاقه مند به فعالیت در این زمینه باشد، این اداره كل آمادگی صدور مجوز و اعلام شرایط، محیط خاص و ضوابط حاكم بر آن را دارد. اینك یك نفر متقاضی دریافت این مجوز در خراسان رضوی شده كه در حال طی مسیر دریافت مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست است.
وی گفت: عقرب های كشف شده از مراكز پرورش غیرقانونی، به مركز سرم سازی رازی در مشهد انتقال داده شده اند زیرا مصرف زهر عقرب فقط در مراكز سرم سازی امكان پذیر است.
این مسئول در محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: تاكنون گزارشی از انتقال زهر عقرب مراكز غیرمجاز به خارج از كشور دریافت نشده و بسیار بعید است خریدار خارجی برای زهر تولید شده به این روش وجود داشته باشد زیرا می بایست شرایط استریل و بهداشتی خاصی بر روند زهرگیری و بسته بندی زهر عقرب حاكم باشد.

** خرید زهر نداریم
رئیس موسسه سرم سازی رازی مشهد هم به خبرنگار ایرنا گفت: این موسسه به هیچ وجه از افراد عادی و غیر متخصص زهر عقرب خریداری نمی كند.
دكتر حمیدرضا فرزین افزود: مركز اصلی موسسه رازی در كرج دارای مركز ویژه پرورش عقرب است كه روند زهرگیری و استفاده آن در موارد دارویی در همان مكان انجام می شود بنابراین نیازی به خرید زهر عقرب از افراد عادی وجود ندارد.
وی ادامه داد: مراجعه كننده ای برای فروش زهر عقرب تاكنون در مشهد نداشته ایم و تحت هیچ شرایطی از افراد عادی نه زهر و نه خود عقرب خریداری نمی كنیم.
7496/1858
۰ نفر