به گزارش ایرنا، غیرمقاوم بودن تعداد زیادی مدرسه،كمبود تجهیزات در هنرستان ها و فضاهای آموزشی و ضعف زیرساخت هایی چون سرویس بهداشتی در آموزشگاه ها به اذعان مسئولان نوسازی مدارس و آموزش و پرورش كهگیلویه و بویراحمد در حالی كه كمتر از 2 هفته تا آغاز سال تحصیلی جدید باقی مانده گواهی بر توجه مسئولان و مشاركت خیران برای تقویت زیرساخت های آموزشی در كهگیلویه و بویراحمد است.
همه این عوامل باعث شده كه دانش آموزان فضاهای آموزشی غیر استاندارد را باعث بی انگیزه شدن برای شكوفا شدن خلاقیت های خود بدانند و والدین نیز از حضور فرزندان خود در ساختمان های غیرایمن نگران باشند.
هرچند در سال های اخیر تلاش های زیادی برای توسعه و تجهیز مدارس شذه است اما پراكندگی و سخت گذر بودن برخی روستاها باعث گران بودن سرانه آموزشی و در عین حال بر جا ماندن كمبودهای فراوان در این عرصه شده است.
جمعیت دانش آموزان استان كهگیلویه و بویراحمد در سال تحصیلی 1396-97، 153 هزار و 670 نفر بود.
3 هزار و 15 آموزشگاه با هشت هزار و 602 كلاس درس در كهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
براساس آمار سال تحصیلی گذشته 102 هزار دانش آموز در شهرها و 53 هزار نفر در روستاها تحصیل میكنند.
** مدارس زیر 10 نفر
مدیركل آموزش و پرورش كهگیلویه و بویراحمد گفت: 775 مدرسه با زیر 10نفر جمعیت دانش آموزی در این استان فعالیت میكند كه باعث گران شدن سرانه آموزش شده است.
هادی زارع پور با اشاره به اینكه هم اكنون سرانه جمعیتی دانش آموزان ابتدایی كشور 20 نفر است افزود: این آمار در كهگیلویه و بویراحمد 13.5 نفر است.
وی پراكندگی و سخت گذر بودن روستاها را دلیل اصلی بالا بودن تعداد مدارس كم جمعیت در این استان ذكر كرد.
مدیركل آموزش و پرورش كهگیلویه و بویراحمد بیان كرد: 118 مدرسه 2 نفره و 15 مدرسه تك نفره در این استان فعالیت میكند.
زارع پور تصریح كرد: با هدف استفاده بهینه از ظرفیتها برای افزایش كیفیت آموزش مجوز مدارس زیر سه نفر صادر نخواهد شد.
وی گفت: تجمیع مدارس زیر سه نفر دانش آموز از برنامههای آموزش و پرورش استان است.
** مدارس نیازمند بازسازی
مدیركل آموزش و پرورش كهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وجود هشت هزار و 602 كلاس درس در این استان ، گفت: از این تعداد سه هزار و 872 كلاس درس غیر مقاوم و نیازمند بازسازی است.
زارع پور اظهار داشت: از این تعداد یكهزار و 416 كلاس تخریبی، سه هزار و 872 كلاس درس غیر مقاوم و 2 هزار و 694 مورد نیز غیر استاندارد هستند.
وی بیان كرد: كمبود تجهیزات در هنرستان ها و مراكز آموزشی ویژه كودكان استثنایی، وجود 98 مدرسه با سرویس های بهداشتی غیر قابل استفاده و 120 مورد نیازمند تعمیر گوشه ای دیگر از كمبودهای زیرساخت های آموزشی این استان است.
** تلاش های انجام شده
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس كهگیلویه وبویراحمد گفت: از سال 92 تاكنون 826 كلاس درس در این استان ساخته و تحویل آموزش و پرورش شده است.
جهان محرابی ادامه داد: این تعداد كلاس در قالب 226 باب مدرسه احداث شده است كه از محل كمك های دولت، بنیاد بركت و كمك های مردمی و خیرین ساخته و تحویل آموزش و پرورش این استان شده است.
وی تصریح كرد: 384 كلاس درس در قالب 66 باب مدرسه با زیربنای 72 هزارو 471 مترمربع آن از محل اعتبارات دولتی بوده است.
محرابی میزان اعتبار هزینه شده برای این تعداد كلاس درس را افزون بر 580 میلیارد ریال ذكر كرد.
مدیركل نوسازی ، توسعه وتجهیز مدارس كهگیلویه وبویراحمد تاكید كرد: 267 كلاس درس در قالب 47 باب مدرسه و با اعتباری افزون بر 340 میلیارد ریال نیز اهدایی بنیاد بركت به این استان بوده است.
محرابی افزود: از سال گذشته تاكنون افزون بر 85 میلیارد ریال صرف نوسازی و تجهیزات مدارس قدیمی در این استان به ویژه مناطق محروم شده است.
** نیاز برای ساخت مدارس جدید
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس كهگیلویه و بویراحمد گفت: 500 كلاس درس در قالب 80 مدرسه برای دانش آموزان این استان نیاز است كه كمك نیكوكاران در این زمینه ضروری است.
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس كهگیلویه و بویراحمد گفت: 314 كلاس درس در قالب 61 باب مدرسه با مشاركت خیران در این استان در حال ساخت است.
محرابی اظهار داشت: هزینه ساخت این تعداد كلاس درس در كهگیلویه و بویراحمد 456 میلیارد ریال است كه از سوی خیران پرداخت می شود.
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس كهگیلویه و بویراحمد بیان كرد: اعتبار هزینه شده برای ساخت این تعداد كلاس درس در استان 274 میلیارد و 580 میلیون ریال است.
وی ابراز داشت: هم اینك یك هزار و 800 باب مدرسه كهگیلویه و بویراحمد بدون سیستم گرمایشی استاندارد است..
محرابی تصریح كرد: 284 میلیارد ریال اعتبار در سال مالی 97-96 به تكمیل و تجهیز طرحهای نیمه تمام مدارس كهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت كه از این میزان تاكنون 140 میلیارد ریال تخصیص یافته است.
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس كهگیلویه و بویراحمد گفت:56 طرح آموزشی آموزشی و 18 پروژه ورزشی در این استان در دست اجراست.
** استاندارد سازی سیستم گرمایشی مدارس
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس كهگیلویه وبویراحمد همچنین گفت: سیستم گرمایشی افزون بر 310 مدرسه در سطح استان در قالب 2هزار و 110كلاس درس در دولت های یازدهم و دوازدهم استانداردسازی شده است.
وی اظهار داشت: اعتبار هزینه شده برای استاندارد سازی سیستم گرمایشی مدارس استان افزون بر 200 میلیارد ریال است.
**كمك های خیران
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس كهگیلویه و بویراحمد گفت: خیران از سال 1392 تاكنون 750 میلیارد ریال برای ساخت و تجهیز مدارس این استان كمك كرده اند.
محرابی اظهار داشت: هم اكنون 61 مدرسه با 314 كلاس درس از سوی خیران در كهگیلویه و بویراحمد در حال احداث است.
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس كهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینكه 187 میلیارد و 160 میلیون ریال اعتبار در سال 96به تكمیل و تجهیز طرح های نیمه تمام مدارس كهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت گفت: به دلیل پراكندگی روستاها و فعالیت چندین مدرسه زیر 10 نفر بدون مشاركت خیران تكمیل طرح های نیمه تمام امكان پذیر نیست.
** افتتاح طرح های جدید
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس كهگیلویه و بویراحمد گفت: همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید 165 كلاس درس در قالب 49 مدرسه در مناطق مختلف این استان به بهره برداری خواهد رسید.
محرابی افزود: اعتبار هزینه شده برای ساخت این تعداد واحد آموزشی بیش از 274 میلیارد و 580 میلیون ریال است.
وی مساحت این واحدهای آماده بهره برداری را بیش از 18 هزار و 287 متر مربع اعلام كرد و گفت: 600 واحد آموزشی در این استان دارای قدمت بیش از 30 سال است كه نیاز به مرمت و بازسازی دارد.
محرابی ادامه داد: از این تعداد واحد آموزشی تاكنون مدرسه علم الهدی گچساران با زیر بنای 2 هزار و 583 متر مربع در قالب 15 كلاس درس و با اعتباری بیش از 21 میلیارد ریال به بهره برداری رسیده است.
مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس كهگیلویه و بویراحمد گفت: 226 مدرسه با اعتباری بیش از 975 میلیارد ریال در دولت تدبیر و امید تحویل آموزش و پرورش این استان داده شد.
وی اظهار داشت: این تعداد واحد آموزشی در قالب 826 كلاس درس و با زیربنای 118 هزار و 100 مترمربع بوده است.
محرابی ابراز كرد: بیش از 384 باب مدرسه در قالب 2 هزارو 182 كلاس درس تاكنون به سیستمهای گرمایشی استاندار سازی شده است.
وی افزود: هم اكنون بیش از 2 هزارو 100 واحد آموزشی در قالب هشت هزارو 521 كلاس درس در این استان وجود دارد.
محرابی همچنین تعداد فضاهای آموزشی در دست اجرا با مشاركت خیرین را نیز 61 طرح در قالب 314 كلاس درس و با اعتباری افزون بر 456 میلیارد ریال عنوان كرد.
تعداد دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی در سطح استان بر اساس اعلام آموزش و پرورش 119 هزارو 770 نفر است كه حدود 50 درصد آنان در مدارس روستایی مشغول هستند.
69 هزار و 451 نفر از این تعداد در مقطع ابتدایی، 42 درصد در مقطع متوسطه اول و 15 درصد نیز در متوسطه دوم مشغول هستند.
استان 713 هزار نفری كهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی كشورمان قرار دارد.
8143/1662
گچساران - ایرنا - در آستانه سال تحصیلی جدید و همچون سال های پیشین هنوز ردپای محرومیت در برخی مدارس دور دست یا حاشیه شهرهای كهگیویه و بویراحمد دیده می شود و گذر از این وضعیت نیازمند همت مضاعف مسئولان و همیاری خیران برای رفع مشكلات است.