به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگي ايرنا از سازمان امور سينمايي، سمعي و بصري، احمد ضابطي جهرمي با توضيح اينكه در دومين دوره جايزه پژوهش سينمايي سال نيز مانند دوره پيشين محوريت «سينماي ايران» حفظ شده است، گفت: تغييرات جديدي در محورهاي موضوعي پژوهشها صورت گرفته كه در قالب 6 محور اعلام شده است.
وي با اشاره به اينكه اين تغييرات، تعداد و ميزان جوايز دوره دوم را نيز شامل ميشود، افزود: بخش جنبي با عنوان «استفاده از رسانه فيلم به مثابه «پژوهش بصري»» به عنوان يك بخش غيررقابتي به جايزه امسال اضافه شده است كه صرفاً فيلمهاي كوتاهي انتخاب و به نمايش درميآيند كه از رسانه فيلم به مثابه روش و ابزار ارائه تحقيق علمي-پژوهشي با موضوع سينماي ايران استفاده كرده باشند و در پايان به يك اثر شايان توجه، لوح سپاس اهدا ميشود.
ضابطي جهرمي خاطرنشان كرد: در اين دوره پژوهشگران از بيستم شهريور به مدت يكماه فرصت دارند، آثار خود را جهت داوري ارسال كنند و طبق روال گذشته، نتايج نهايي پژوهشهاي برگزيده در هفته پژوهش در مراسم اختتاميه اعلام خواهد شد.
متن فراخوان دومين دوره جايزه پژوهش سينمايي سال ايران :
معاونت توسعه فناوري و مطالعات سينمايي سازمان امور سينمايي و سمعي و بصري و مدرسه ملي سينماي ايران به منظور شناسايي و تقويت رويكردهاي پژوهشي مرتبط با سينماي ايران، دومين دوره جايزه پژوهش سينمايي سال را به مناسبت هفته پژوهش، در نيمه دوم آذر سال 1397برگزار ميكنند.
از استادان، سينماگران، دانشجويان، پژوهشگران دانشگاهها، همچنين پژوهشگران مراكز علمي-پژوهشي كه پژوهشهايي در زمينه سينماي ايران انجام دادهاند، با توجه به محورهاي موضوعي ذكر شده و شرايط مندرج در اين فراخوان، براي شركت در اين رويداد، از طريق ارسال آثار پژوهشي خود، دعوت به عمل ميآورد.
اهداف :
- جهتدهي پژوهشها و مطالعات سينمايي به سوي شناسايي موضوعات كليدي و زيربنايي سينماي ايران براي تقويت رابطه با مخاطبان.
- تشويق و تقدير از تلاشهاي علمي و پژوهشي استادان، دانشجويان، انديشمندان و خبرگان دانشگاهي و مراكز پژوهشي كه سهمي از مطالعات علمي و پژوهشهاي خود را به سينماي ايران اختصاص دادهاند.
- تقويت ارتباط متقابل پژوهشگران دانشگاهي و ديگر مراكز علمي-پژوهشي، با سينماگران و دستاندركاران سينماي ايران.
محورهاي موضوعي پژوهشها
*مطالعات ميانرشتهاي در سينماي ايران: مطالعات اجتماعي و فرهنگي- مطالعات ديني و فلسفي- مطالعات تاريخي- مخاطبان- سينما و منافع ملي- مطالعات آيندهپژوهانه
*توسعه و تقويت زيرساختهاي سينماي ايران: فناوري- نيروي انساني- فضاهاي فيزيكي توليد و نمايش (استوديو، لوكيشن، شهرك سينمايي، سالن نمايش فيلم)،
*نظريهپردازي و نقد در زمينه شكلگيري سينماي ملي ايران؛ از جنبههاي سبك، فرم و زيبايي شناسي- مضمون و محتوا
*تشكلهاي صنفي و سينماي ايران: موازين حقوقي و اخلاق حرفهاي- ضوابط حرفهاي و مناسبات عوامل توليد- ارتقاي مهارتهاي حرفهاي
*چالشهاي فرآيند توليد تا اكران فيلم: پيشتوليد، توليد و پستوليد- نظام پخش، اكران و تبليغات- توليد مشترك و بازاريابي بينالمللي
*آرشيو و حفاظت از ميراث ملي سينماي ايران: حفظ و نگهداري آثار- توسعه و سازماندهي آرشيو- جايگاه و اهميت آرشيو ملي فيلم در پژوهشهاي مربوط به سينماي ايران.
شرايط آثار
1- مقالات علمي-پژوهشي، پاياننامهها و طرحهاي پژوهشي كه در فاصله زماني اول ديماه 1396 تا پايان شهريور 1397 به نگارش درآمده باشند، امكان شركت دارند.
2- طرحهاي پژوهشي بايد حداقل مشتمل بر 120 صفحه 500 كلمهاي تايپ شده باشند.
3- مقالات علمي-پژوهشي (اعم از چاپ شده در نشريات علمي-پژوهشي يا ديگر نشريات علمي-تخصصي مورد تاييد، همچنين مقالات چاپ نشده آماده انتشار)، بايد حداقل 15 و حداكثر 35 صفحه 500 كلمهاي تايپ شده باشند.
4- پاياننامهها مطابق با شرايط و معيارهاي هر دانشگاه قابل پذيرش هستند.
5- مراكز تحقيقاتي و پژوهشي بايد رزومه، مشخصات، اسناد و مدارك كليه فعاليتهاي كمي و كيفي خود را در حوزه پژوهشهاي مربوط به سينماي ايران، در مدت زمان اعلام شده، به دبيرخانه جايزه پژوهش اعلام دارند.
* دبيرخانه جايزه پژوهش سينمايي سال حق استفاده از چكيده پژوهشها در سامانه، كتاب، مجلات، بروشورها و توليد خبر مربوط به اين رويداد را دارد.
* آثار رسيده به دبيرخانه پس فرستاده نخواهد شد.
فراهنگ**9246**1055
تهران- ايرنا- دبير دومين دوره جايزه پژوهش سينمايي سال با اعلام خبر انتشار فراخوان مصوب شوراي سياستگذاري دوره دوم، ويژگي­هاي جديد اين رويداد را توضيح داد.