در اين مطلب آمده است: چربي شكم از جمله چربي هاي خطرناك براي سلامتيتان است پس ادامه مطلب را براي آشنا شدن با دشمن اصلي چربي شكم بخوانيد.
خواص فلفل قرمز:
چربي شكم را دست كم نگيريد مخصوصا كساني كه داراي شكم بسيار بزرگي هستند. اين چربي از جمله خطرناك ترين چربي هاي بدن است كه مي تواند منجر به بيماري هاي جدي شود.
فلفل قرمز، دشمن چربي شكم پژوهش هاي اخير حاكي از اين است كه مصرف فلفل قرمز باعث كاهش چربي در ناحيه شكم مي شود.
محققان انگليسي و آمريكايي در مطالعه اي مشترك دريافتند نوعي تركيب طبيعي موجود در فلفل قرمز به ميزان قابل توجهي چربي هاي ذخيره شده در شكم را كاهش مي دهد.
چاقي شكمي خطرناك ترين نوع چاقي است زيرا خطر بيماري هاي مزمن از جمله پرفشاري خون، ديابت و بيماري هاي قلبي عروقي را افزايش مي دهد.
به عقيده محققان اين تركيب ارزشمند كاپسايسين نام داشته و نقش موثري در رفع چاقي شكمي ايفا مي كند.
همچنين مشخص شد كه كاپسايسين موجب كاهش كلسترول خون و كاهش شدت سيگنال هاي درد در بدن مي شود.
اين ماده خاصيت آنتي اكسيداني داشته و سلول هاي بدن را در برابر آسيب راديكال هاي آزاد محافظت مي كند و از خاصيت ضد باكتريايي نيز برخوردار است
خواص فلفل قرمز:
♦ فلفل قرمز سرشار از ويتامين c بوده و خاصيت آنتي اكسيداني داشته و اثر شيميايي موادي كه به بافتهاي بدن آسيب ميرسانند را خنثي ميكند.
♦ فلفل قرمز به واسطه دارا بودن ويتامين c موجب افزايش قدرت ايمني بدن، استحكام لثه ها و دندانها مي شود.
♦ همچنين مصرف فلفل قرمز باعث جذب بهتر آهن در بدن ميشود و به افرادي كه دچار كمخوني هستند توصيه ميگردد.
♦ تحقيقات نشان داده است كه اسيد بيرنگ كپساسين به عنوان فعالترين عنصر موجود در فلفل، سبب كاهش ميزان كلسترول خون و كاهش شدت سيگنالهاي درد در بدن ميشود. اين ماده همچنين خاصيت ضد اكسيدي (كه سلولهاي شما ار از آسيب ديدن محافظت مي كند) و ضد باكتري دارد
♦ اين فلفل طبيعت گرمي دارد كه به دليل وجود سطح بالاي كاپسيسين در آن است. بيشتر فوايد فلفل به دليل وجود همين ماده است و عامل اصلي ايجاد گرما بعد از خوردن فلفل قرمز نيز هست. فلفل قرمز از دير باز به عنوان دارو در مناطق مختلف آسيا بكاربرده ميشده است.
♦ كرم يا پودر فلفل به عنوان نوعي مسكن مي تواند در تسكين درد دندان، زونا، آرتريت، پسوريازيس و ساير انواع دردهاي مزمن مفيد باشد، هر چند ممكن است مصرف اين ماده سبب سوزش يا خارش نسبي گردد، اما اين عارضه به زودي از بين مي رود. چون فلفل ابتدا با تحريك و سپس كاهش شدت سيگنالهاي درد در بدن مؤثر واقع ميشود، لذا ممكن است درد كمي شدت پيدا كند، سپس بايد ظرف چند روز اول مصرف، اين اثر تا حد زيادي از بين برود.
♦ يكي از مهمترين خواص فلفل خاصيت ضدخونريزي آن است. در بعضي از نقاط دنيا در موارد اوژانسي براي بند آوردن خونريزي از آن استفاده ميشود.
♦ فلفل قرمز براي قلب و عروق بسيار مفيد است. هرچند كه ضدخونريزي است اما بطور شگفتانگيزي سبب بهبود جريان خون و فشار خون ميشود. فعاليت قلب را افزايش ميدهد و به آن قدرت و انرژي ميبخشد.
♦خاصيت شگفتآور ديگر فلفل، توانايي كنترل درد در بدن است. در واقع فلفل، گردش خون را بهبود ميبخشد و در نتيجه مواد لازم براي بهبود را به هر نوع جراحت و زخم ميرساند. به همين ترتيب اثر ضدالتهاب نيز دارد.
♦ به معده كمك ميكند كه فرايند هضم غذا را بهتر انجام دهد. (البته اين درباره افرادي است كه مبتلا به ناراحتي هاي معده نيستند.)
♦ تحقيقات نشان داده است كه فلفل قرمز در كاهش اشتها تاثير بسيار داشته و استفاده از آن در رژيم غذايي نيز در كاهش وزن بسيار مفيد و مؤثر است.
♦ تحقيقات بيشماري نشان دادهاند كه كاپسيسين موجود در فلفل از رشد تومورهاي سرطاني جلوگيري ميكند و حتي سبب از بين رفتن سلولهاي بدخيم ميشود. اثر اين ماده در از بين بردن تومورهاي پروستات و بيضه و سرطانهاي مرتبط با اختلال هورموني مشاهده شده است.
♦ ضماد فلفل قرمز براي روماتيسم و التهابها و ذات الجنب به صورت استعمال خارجي و در برخي موارد حتي به صورت مصرف داخلي بسيار كمك مي كمند .
♦ فلفل قرمز درعين حال كه نيرو بخش است ضد اسپاسم نيز مي باشد . براي كليه طحال و لوزالمعده مفيد است در موارد قفل شدن فك ها كه در برخي موارد رخ ميدهد اثر مفيد دارد .
♦ در مورد يبوست گرد فلفل قرمز مفيد است زيرا حركت دودي كشل روده ها را تحريك مي كند . براي حصول اين منظور هر روز به مقدار كم بايد با غذا مصرف شود.
♦ در سرماخوردگي ها مصرف فلفل قرمز با دوز بالا اثر مفيد و سريع دارد. منظور از دروز بالا در حدو 600 ميلي گرم تا يك گرم است. بديهي است دوز بالابراي اشخاص مختلف فرق مي كند برخي بيشتر از ديگران احتيا ج دارند.
♦ براي تسكين سرفه هاي شديد بخصوص در مواردي كه اخلاط زايدي در بيماري تنفسي هست فلفل قرمز در بيرون انداختن اخلاط بسيار كمك مي كند و در نتيجه سرفه رفع مي شود
♦ فلفل قرمز در موارد حمله هاي خفگي مبتلايان به اسم اثر مفيد دارد. (البته اگر الرژي نداشته باشند.)
♦ فلفل قرمز بهترين محرك مفيد و شفا بخش در موارد اسهال ساده و اسهال خوني مي باشد.
♦ فلفل قرمز يك ماده ضد عفوني كننده است بنابر اين به صورت غرغره براي ضر عفوني حلق توصيه مي شود.
♦ به صورت مشمع طبي فلفل قرمز براي رفع احتقانهاي حاد در موارد بيماري هاي ذات الريه و ذات الجنب و ساير موارد مشابه اثر مفيد دارد.
♦ فلفل قرمز بهترين محرك مفيد و شفا بخش در موارد اسهال ساده و اسهال خوني مي باشد.
♦ فلفل قرمز براي رفع گرفتگي عضلات كه به دراج شدن معروف است بسيار مفيد است.
♦ فلفل قرمز بهترين داروي ريه و خلط اور و قوي است وبراي پيش گيري و تسكين برونشيت مزمن و امفيزما مفيد است.
♦ ضد احتقان مي باشد و براي حل شدن لخته هاي خون كمك مي كند ومسكن درد است.
♦ وقتي كه پس از خوردن فلفل قرمز از تندي آن در دهان احساس سوزش مي كنيد، احساس با نتيجه خوبي است زيرا احساس سوزش و تندي در زبان و گلو مغز را تحريك مي كند كه ماده اي به نام اندورفين ترشح كند كه نوعي مورفين طبيعي است و باعث از بين بردن احساس درد و ايجاد كمي احساس فرح و نشاط مي شود.
♦فلفل قرمز يا تند كه به نام چيلي معروف است با افزايش جريان خون به پوست سر در رشد موهاي سر موثر است
♦ فلفل قرمز ميتواند در تومورهاي سرطاني نيز موثر باشد، با اين حال اين مسئله كاملا ثابت نشده است. نتيجه تحقيقي كه در مركز تحقيقات سرطان شناسي آمريكا صورت گرفته نشان ميدهد كه ماده موثر موجود در فلفل مانند تيغ دولبه عمل ميكند و اثر سرطان زايي يا ضد سرطاني آن به ميزان مصرف آن بستگي دارد. اگر مصرف فلفل تند يا قرمز بيش از اندازه مجاز باشد به تومورهاي سرطاني منجر ميشود و اگر در حد مجاز مصرف شود ميتواند اثرات ضد سرطاني خود را نشان دهد.
♦ فلفل قرمز بهترين داروي ريه و خلط آور قوي است و براي پيشگيري و تسكين برونشيت مزمن مفيد است.
♦ اين سبزي ضد احتقان بوده و براي بازشدن لختههاي خون كمك ميكند. همچنين مسكن درد است و مصرف فلفل قرمز لذت و نشاط را به دنبال دارد.
مصرف فلفل قرمز در قاعدگي
♦ اين ادويه حاوي تركيبي به نام «كاپسايسين » است كه با تحريك كردن پايانه هاي اعصاب و كاهش ماده شيميايي انتقال دهنده سيگنال هاي درد، نوعي مسكن موثر براي كاهش دردهاي دوره قاعدگي به حساب مي آيد.
مصرف فلفل قرمز در بارداري و شيردهي:
♦ فلفل قرمز از جمله موادي است كه بهتر است در دوره بارداري و تا چند ماه بعد از زايمان مصرف نشود زيرا كودكان چند ماه پس از تولد به تدريج از رشد بهتري از دستگاه گوارش برخوردار شده و قدرت هضم اين قبيل موادغذايي منتقل شده از شير مادر را پيدا مي كنند.
مضرات فلفل قرمز:
♦ مصرف فلفل قرمز براي كودكان چندان توصيه نميشود.
♦ خوردن فلفل قرمز در عده اي ايجاد ناراحتي مي نمايد و اشخاصي كه داراي مزاج گرم هستند نمي توانند فلفل قرمز تند را تحمل نمايند و به علاوه اشخاصي كه آلرژي دارند از خوردن و مصرف آن محروم مي باشند به هر حال بهتر است مصرف فلفل قرمز تند هميشه با جلب نظر و مشورت با كارشناسان گياه درماني و پزشكان باشد.
♦ اگر مصرف فلفل تند يا قرمز بيش از اندازه مجاز باشد به تومورهاي سرطاني منجر ميشود و اگر در حد مجاز مصرف شود ميتواند اثرات ضد سرطاني خود را نشان دهد.
♦ همانطور كه گفتيم مصرف فلفل تند سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا ميبرد و به همين خاطر به لاغر شدن كمك ميكند. اما «كاپسايسين» يك ماده فعال در فلفل است كه موجب التهاب بافتي ميشود و اگر به مقدار زياد استفاده شود ميتواند به لايه مخاطي معده و روده آسيب جدي وارد كند.
♦ فلفل قرمز مي تواند مري را تحريك كرده و منجر به درد سوزش سر دل شود. خوردن فلفل قرمز مي تواند يك مشكل بزرگ را براي افراد مبتلا به سندرم روده و يا كساني كه در حال حاضر از سوزش سر دل حتي به صورت مزمن رنج مي برند فراهم سازد.
8006**3213
زاهدان - ايرنا - پايگاه خبري زاهدان پيگير روز دوشنبه مطلبي با عنوان «دشمن اصلي چربي شكم را بشناسيد» منتشر كرده است.