به گزارش روز سه شنبه ایرنا، اوزتورك در گفت و گو با تلویزیون اولوسال به مساله ادلب و اجلاس سه جانبه تهران پرداخت و اظهار كرد: انتظارات گوناگونی از نتایج اجلاس سه جانبه تهران وجود داشت اما من معتقدم كه اردوغان با هدف جلب رضایت ایران و روسیه به منظور ممانعت از حمله ارتش سوریه به ادلب در این نشست شركت كرد اما به رغم اصرار فراوان موفق به این كار نشد و روسای جمهوری ایران و روسیه با این پیشنهاد اردوغان موافقت نكردند.
سركنسول سابق تركیه در موصل عراق بیان كرد: مذاكرات سه جانبه روسای جمهوری ایران، تركیه و روسیه در چهارچوب روند مذاكرات آستانه انجام شد كه هدف آن برقراری مناطق بدون درگیری و خلع سلاح تروریست ها و گروه های مخالف دولت مركزی در سوریه بود و اجلاس تهران نیز در راستای تداوم این مذاكرات با محوریت مساله ادلب برگزار شد.
سفیر سابق تركیه در تاجیكستان اضافه كرد: سیاست روسیه و ایران در سوریه مشخص است و آنها می خواهند كه غرب فرات در كنترل دولت دمشق قرار گیرد تا بشار اسد در مذاكرات احتمالی بین المللی برای تعیین قدرت سیاسی در موضع برتر باشد.
وی تاكید كرد: تركیه در اجلاس تهران تنها بود چرا كه روسیه و ایران با هدف مشخصی از جمله نابودی تروریست ها و خلع سلاح عناصر مخالف دولت دمشق در ادلب در این اجلاس حضور یافته و بر حفظ تمامیت ارضی سوریه تاكید كردند اما متاسفانه تركیه در خلاف این رویه به حمایت از گروه های مخالف و افراطی حاضر در ادلب پرداخت كه این سیاست با اصل احترام به یكپارچگی سوریه تناقض دارد.
به گزارش ایرنا، تركیه به ظاهر نگران است كه با حمله ارتش سوریه و روسیه علیه مواضع تروریست های ساكن ادلب، موج جدید پناهجویان به سمت تركیه به راه بیفتد كه این امر به علت مسلح بودن گروه های تروریستی ساكن آنجا، علاوه بر تبعات اجتماعی، ممكن است تبعات امنیتی نیز برای تركیه در پی داشته باشد.
تركیه همچنین نگران است كه با آزادسازی ادلب از دست تروریست ها، باید علاوه بر تخلیه 12 پایگاه دیده بانی تشكیل شده در اطراف حلب و ادلب، مجبور خواهد بود از مناطق اشغال شده دیگر در شمال خاك سوریه از جمله عفرین و الباب و اعزاز و جرابلس نیز خارج شود.
رسانه های تركیه به نقل از تحلیل گران سیاسی نگرانی جدی تركیه را بازگشت دوباره گروه ها و عناصر كردی مسلح به شمال سوریه عنوان می كنند.
خاورم/1905
آنكاراـ ایرناـ اوزتورك ییلماز دیپلمات كهنه كار، نماینده مجلس و معاون حزب جمهوری خواه خلق تركیه گفت: اهداف ایران و سوریه درباره ادلب سوریه مشخص است اما سیاست های تركیه در این خصوص هنوز شفاف نیست.