۲۱ شهریور ۱۳۹۷، ۸:۱۴
کد خبر: 83030729
T T
۰ نفر
680 ميليارد ريال به توسعه گلخانه و گياهان دارويي اختصاص يافت

گچساران - ايرنا - مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد گفت: حدود 680 ميليارد ريال تسهيلات بانكي براي توسعه و تجهيز گلخانه‌ها و توسعه گياهان دارويي در اين استان اختصاص يافته است.

زواره آزادپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: متقاضيان دريافت تسهيلات بانكي براي ايجاد 25 گلخانه، تجهيز و توسعه 17 گلخانه و اجراي 64 طرح گياهان دارويي در كهگيلويه و بويراحمد براي دريافت وام به بانك‌ها معرفي شدند.
وي بيان كرد: براي ايجاد 21 گلخانه با مساحت 16 هكتار 529 ميليارد ريال اعتبار در نظر گرفته شده است.
مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد از برنامه ريزي براي تجهيز و توسعه 21 گلخانه به مساحت 11.5 هكتار با 107 ميليارد ريال اعتبار خبر داد.
آزادپور ابراز داشت: از اين ميزان اعتبار اختصاص يافته تاكنون 43 ميليارد ريال تسهيلات به سه گلخانه پرداخت شده است.
وي افزود: سطح گلخانه‌هاي كهگيلويه و بويراحمد كه در سال 1392، 25 هكتار بوده هم اكنون 43 هكتار است.
آزادپور اظهار كرد: سال‌هاي 1395 و 1396 حدود 20 هزار تن انواع محصول گلخانه‌اي در اين استان توليد و روانه بازار مصرف شد.
وي افزود: توليد محصولات گلخانه‌اي به ويژه درفصل سرما به تعديل قيمت‌ها كمك مي‌كند.
آزادپور ابراز داشت: سهولت استفاده از شيوه آبياري نوين و بهينه سازي مصرف انرژي از ديگر شاخص‌هاي مجموعه‌هاي گلخانه‌اي است زيرا با استفاده از اين شيوه در مصرف انرژي برق و آب صرفه جويي مي‌شود.
وي استفاده بهينه از منابع آب و خاك، توليد محصول كيفي و پايدار و اشتغال در تمامي فصل‌ها را از مزاياي توسعه اجراي طرح‌هاي گلخانه‌اي دانست.
مدير امور باغباني جهاد كشاورزي كهگيلويه و بويراحمد از توليد سالانه 18 هزار شاخه گل رز در اين استان خبر داد و افزود: توليد گل رز در اين استان نسبت به سال 1392 به بيش از سه برابر رسيده است.
وي تصريح كرد: صادرات گل رز به ديگر استان‌هاي كشور، اين استان را هم اينك به قطب توليد اين محصول تبديل كرده است.
دلسيوتنا، فيستا، آوالانچ، ردوان، تابسان، اورانجيوس، آنجلينا و سامورايي از مهمترين ارقام گل رز توليد شده در كهگيلويه و بويراحمد است.
آزادپور گفت: حدود 50 ميليارد ريال تسهيلات بانكي نيز براي 64 سرمايه گذار گياهان دارويي تخصيص يافته كه تاكنون 14 ميليارد و 500 ميليون ريال به 32 پرونده گياهان دارويي در كهگيلويه و بويراحمد پرداخت شده است.
وي ابراز داشت: هم اكنون سطح زير كشت گياهان دارويي در كهگيلويه و بويراحمد زير كشت گياهان دارويي 148.6 هكتار است، در حالي كه سطح زير كشت گياهان دارويي اين استان در سال 92 حدود 30 هكتار بود.
آزادپور بيان كرد: آلوئه ورا، آويشن، بادرنجبويه، به ليمو، رزماري، كدو تخمه كاغذي، نعناع فلفلي، استويا و بابونه از ارقام گياهان دارويي كشت شده در اين استان است.
وي اشتغال مستقيم در هر هكتار از گياهان دارويي در اين استان را 10 تا 20 نفر در فصل برداشت محصول برآورد كرد.
وي گفت: گسترش كشت گياهان دارويي از راهبردهاي دولت براي رونق اقتصادي در كهگيلويه و بويراحمد است كه با مشاركت منابع طبيعي اجرا مي‌شود.
كشاورزان استان 713 هزار نفري كهگيلويه و بويراحمد در جنوب غربي ايران سالانه 910 هزار تن محصول كشاورزي توليد مي‌كنند.
كهگيلويه وبويراحمد رويشگاه بيش از 2 هزار گونه گياهي است كه از اين تعداد 450 گونه آن دارويي است.
براساس برآوردهاي مركز تحقيقات اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري كهگيلويه و بويراحمد، گياهان دارويي در سطح 200 هزار هكتار از مراتع اين استان قابل كشت است.
8143/6110