۲۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۱:۲۰
کد خبر: 83030972
T T
۰ نفر

آمریكا در بصره هم طلبكار شد

۲۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۱:۲۰
کد خبر: 83030972
آمریكا در بصره هم طلبكار شد

بغداد - ایرنا - چهار روز پس از حمله مهاجمان به كنسولگری جمهوری اسلامی ایران در بصره كه عراقی ها آنها را نفوذی در میان معترضان مسالمت جو و عامل كنسولگری آمریكا در این شهر دانسته اند، آمریكا بجای پاسخگویی حالا طلبكار هم شده است.

به گزارش ایرنا، 'ساره ساندرز' سخنگوی 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریكا با اشاره به وقایع اخیر بصره در اظهاراتی تعجب برانگیز گفته است كه ایران مانع حملاتی كه در روزهای اخیر علیه كنسولگری آمریكا در بصره و مجتمع سفارتی این كشور در بغداد صورت گرفت، نشد.
وی در ادامه تهدیدات تكراری این روزهای مقامات كاخ سفید، گفته است كه هر گونه حمله متحدان ایران به افراد و مراكز آمریكا در عراق به پای تهران نوشته خواهد شد.
این اظهارات درحالی است كه طی روزهای اخیر منابع مختلفی در عراق از نقش مستقیم كنسولگری و سركنسول آمریكا در آشوب های اخیر بصره از جمله حمله به كنسوگری ایران در كنار حمله به دهها مركز دولتی و حزبی و همچنین مراكز الحشد الشعبی در این شهر سخن گفته اند و علاوه بر شخصیت ها و شیوخ عشائر بصره، 'ابومهدی المهندس' نائب رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق نیز تاكید كرد كه اسناد، مدارك و شواهدی كه این امر را ثابت می كند، بزودی در اختیار مقامات مسوول گذاشته خواهد شد.
در این میان كاربران فضای مجازی عراق نیز تصاویر متعددی از برخی فعالان اعتراضات اخیر بصره در كنار سركنسول آمریكا در این شهر و نیز تصویر فرمانده سابق ستاد مشترك بصره با وی منتشر كرده اند امری كه مورد استناد و اعتراض نمایندگان پارلمان در نشست اخیر این مجلس با حضور حیدرالعبادی نخست وزیر و فرمانده كل نیروهای مسلح عراق نیز شد.
با این همه در حالی كه اخراج سركنسول آمریكا و سفیر این كشور مورد مطالبه عراقی هاست، اكنون آمریكایی ها با ژست طلبكاری همیشگی كه البته در دوران ترامپ به اوج خود رسیده است، جای جانی و قربانی را عوض كرده و مدعی حمله به كنسولگری خود در بصره و نیز سفارت عریض و طویل خود در بغداد شده اند.
این درحالی است كه تا این لحظه هیچ گزارش موثقی از حمله یا تهدید كنسولگری آمریكا در بصره یا سفارت این كشور در بغداد در جریان اعتراضات اخیر بصره منتشر نشده است و تنها مستمسك واشنگتن انتشار دو خبر مبهم و تایید نشده مبنی بر اصابت چند گلوله خمپاره در زمینی متروكه در اطراف فرودگاه بصره و در فاصله با كنسولگری آمریكا و نیز زمینی متروكه در منطقه سبز امنیتی - جایی كه سفارت آمریكا و بسیاری دیگر از سفارتخانه ها و مراكز و نهادهای دولتی عراق قرار دارند - می باشد.
مقامات رسمی عراق تاكنون این گزارش ها و كمترین ارتباط آن با مراكز دیپلماتیك آمریكا را تایید نكرده اند.
اكنون آمریكایی ها بجای پاسخگویی درباره اتهامات منابع عراقی به آنان در زمینه مداخله مستقیم در روند سیاسی و تشكیل دولت این كشور و نیز آشوب های بصره، ژست طلبكارانه گرفته و به فرافكنی پناه برده و بر اساس خبری كه اصل صحت آن و بویژه ارتباط آن با سفارت آمریكا كاملا محل تردید است، آن را به یك حمله خیالی تبدیل و ایران را متهم كرده اند كه 'مانع' آن نشده است.
این نخستین بار نیست كه آمریكایی در عراق دست به فرافكنی می زنند.
درحالی تاكنون دهها گزارش عینی و شواهد متعدد به حمایت نیروهای آمریكایی - كه فعلا در چارچوب و به بهانه ائتلاف مدعی مبارزه با داعش در عراق حضور دارند - مبنی بر تامین سلاح و امكانات برای تروریست ها و حتی هلیبرد سركرده های داعش از صحنه های نبرد با نیروهای عراقی به مكان های امن، آموزش هزاران داعشی در پایگاه نظامی خود در عراق، منتشر شده است، سفارت آمریكا در بغداد بجای پاسخگویی به این گزارش ها، هر از چندی با صدور اطلاعیه ای نسبت به وجود خطرات تروریستی یا تهدید علیه آمریكایی ها در عراق هشدار می دهد این درحالی است كه در سالهای اخیر و بویژه از زمان ظهور داعش حتی یك فرد یا مركز آمریكایی در عراق مورد حمله یا حتی تهدید به اصطلاح تروریستی واقع نشده است.
طبق آمارهای نهادهای بین المللی تنها در چهار سال نخست اشغال عراق از سوی آمریكا و جنگ ها و درگیری های مربوط به آن حدود 600 هزار نفر از شهروندان این كشور كشته شدند.
آمریكایی ها كه به بهانه واهی داشتن سلاح كشتار جمعی عراق را در سال 2003 اشغال كردند در سال 2011 بدلیل شكست ها و ناكامی های مكرر، مجبور به ترك عراق شدند آنها سه سال بعد به بهانه مبارزه با داعش و در راس یك ائتلاف خودخوانده بین المللی و مدعی مبارزه با داعش بار دیگر وارد این كشور شدند.
پس از اعلام پایان نظامی گروهك تروریستی داعش در عراق در اوایل آذرماه سالجاری، بسیاری از احزاب، شخصیت ها و رسانه های عراقی با اشاره به منتفی شدن بهانه حضور نظامیان خارجی تحت پوشش ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش در كشورشان، بیش از پیش خواستار خروج این نظامیان كه عمدتا نیروهای آمریكایی هستند، شدند.
با استمرار درخواست ها برای خروج نظامیان خارجی (آمریكا)،پارلمان ملی عراق نیز در مصوبه ای از دولت خواست جدول زمانبندی برای خروج نیروهای نظامی خارجی از این كشور تعیین كند اما تاكنون نتایج اقدامات احتمالی دولت حیدر العبادی نخست وزیر و فرمانده كل نیروهای مسلح عراق در این خصوص اعلام نشده است.
حضور نظامی آمریكا در عراق و تعداد نیروها و همچنین نوع و ماهیت ماموریت هایی كه در این كشور انجام می دهد نیز همچنان یكی از پیچیده ترین و مورد مناقشه ترین پرونده های مطرح در بغداد است.
خاورم**10**380**