۲۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۲:۴۱
کد خبر: 83031112
T T
۰ نفر

كورسوی رونق در تاریكخانه سینما

۲۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۲:۴۱
کد خبر: 83031112
كورسوی رونق در تاریكخانه سینما

تبریز - ایرنا - سینما به عنوان هنر هفتم در دهه های گذشته مورد قهر مردم قرار گرفته و رغبت علاقه مندان به این حوزه كمرنگ شده بود، ولی در سال های اخیر با ساخت و پخش فیلم های تماشاگر پسند و بهبود كیفیت سالن های سینمایی، كورسوی رونق به تاریكخانه سینماها تابیده است.

به گزارش ایرنا، هنر هفتم در سال های گذشته به علت از دست دادن جذابیت خود، عدم تولید و اكران فیلم های فاخر، در نظر نگرفتن سلایق علاقه مندان و پشت كردن تماشاگران به آن دچار ركود و آسیب شده بود و رو به افول می رفت؛ اتفاقی كه دلسردی دست اندركاران این صنعت و روی آوردن علاقه مندان به دیدن فیلم ها در سینمای خانگی و فضای مجازی را به دنبال داشت.
جمعی از مسوولان فرهنگی و فعالان عرصه سینمای آذربایجان شرقی معتقدند كه در سال های اخیر، سینما با اكران فیلم های با كیفیت و تماشاگر پسند و ارتقای كیفیت سالن های سینما مخاطبان را دوباره به سوی خود جذب كرده و صندلی های خالی سینماها دیگر كمتر به چشم می خورد.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان ‌شرقی با ابراز خوشحالی از جان گرفتن دوباره صنعت هفتم گفت: سینماهای استان در سال های اخیر به دلیل فرسودگی ساختمانی و سیستم های فنی و امكانات رفاهی تعطیل شده و روند نزولی ظرفیت صندلی به حدی بود كه شاخص برخورداری از فضا‌های سینمایی استان به حد خیلی پایین رسیده بود.
محمد محمدپور افزود: برای رفع این مشكل و دغدغه، از اعتبارهای استانی 6 میلیارد ریال جذب و برای بازسازی و بهسازی سینماهای استان هزینه شد.
وی اظهارداشت: با راه اندازی سالن ها و افزایش ظرفیت صندلی های سینمایی آذربایجان شرقی، روند نزولی سالن ها و ظرفیت صندلی سینماهای استان به سیر صعودی تبدیل شد.
محمدپور ادامه داد: در سایر شهرستان‌های فاقد سینمای استان با جذب اعتبارات استانی و با كمك دستگاه های دولتی و بخش خصوصی فضا‌های سینمایی راه اندازی می شود.
رییس انجمن سینمای جوان آذربایجان شرقی نیز عامل رونق سینماها در سال های اخیر را ارتقای كیفیت فیلم ها و سینماها اعلام كرد وگفت: با وجود اینكه كیفیت سینماهای كشور در مقایسه با استانداردهای جهانی پایین است، ولی این وضعیت با راه اندازی پردیس های سینمایی نسبت به سالیان گذشته بهبود یافته است.
حسن وحدانی با بیان اینكه راه اندازی پردیس های سینمایی در مجتمع های تجاری و رفاهی نیز موجب جذب خانواده ها به این سالن ها و تماشای فیلم ها شده است، افزود: در صورت افزایش تنوع فیلم ها و اكران فیلم های خارجی در سالن های سینما مخاطب بیشتری جذب آن ها می شود.
وی اظهار داشت: در دهه 1360 تنوع فیلم ها زیاد بود و فیلم های مختلف پلیسی، جنگی و خانوادگی اكران می شد ولی به علت نامناسب بودن فضای سینماها خانواده ها رغبت زیادی به رفتن به سینما و تماشای این فیلم ها نداشتند.
رییس انجمن سینمای جوان آذربایجان شرقی یادآوری كرد: در زمان كنونی بیشتر در سینماها فیلم های فارسی با موضوعات اجتماعی در قالب طنز و ملودرام های اجتماعی و خانوادگی اكران و از سوی مخاطبان استقبال می شود.
وحدانی ادامه داد: برای پاسخگویی به نیاز مخاطبان و ایجاد جذابیت در این عرصه نیاز است بخشی از سالن های سینما به سینمای هنر و تجربه و اكران فیلم های خارجی برای ایجاد رقابت در تولیدكنندگان اختصاص یابد.
وی با بیان اینكه براساس آمار سال گذشته 40 درصد از فیلم های ایرانی فرصت اكران در سینماها را به دست نیاوردند، اظهارداشت: با افزایش سالن های پردیس سینمایی این فرصت برای اكران این فیلم ها نیز فراهم می شود.
وحدانی تشریح كرد: استفاده از فناوری های پیشرفته در سینماها، حمایت بخش خصوصی از تولید كنندگان فیلم ها و اكران فیلم ها در مجتمع های تجاری و رفاهی از دیگر عوامل رونق سینماها در سال های اخیر است.
پیشكسوت مدیریت سینما در آذربایجان شرقی نیز كه از سال 1367 در این عرصه فعال است، گفت: سیاست گذاری مثبت و حمایت دولت از عرصه فیلم و سینما و تسری آن به سایر بخش های این صنعت موجب رونق هنر هفتم شده است.
موسی عباسی، ارتقای كیفیت فیلم ها و سالن های سینمایی را از دیگر عوامل رونق سینماها در سال های اخیر اعلام و اضافه می كند: با تامین سلایق مختلف تماشاگران و ایجاد فضای مناسب برای حضور خانواده ها در سینماها تماشاگران بیشتری در سینماها حضور می یابند.
وی گفت: عدم پخش فیلم های مخاطب پسند، نبود تبلیغات و اطلاع رسانی از سوی رسانه ها و نبود فضای مناسب موجب ركود سینما در سالیان گذشته شده بود.
معاون فرهنگی و سینمایی مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز معتقد است رونق سینماها از سال 1394 تاكنون در سایه توجه دولت به زیرساخت های این حوزه و ارتقای تولیدات سینمایی روی داده است.
علی محرمی اضافه می كند: با حمایت دولت تدبیر و امید در سال 1394 برای اولین بار 6 سالن سینمایی در شهرهای مراغه، میانه، مرند، شبستر، بناب و اهر و 10 سالن سینما نیز پارسال در شهرهای تبریز، ملكان و عجبشیر مجهز به سیستم پخش دیجیتال شد.
وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت صنعت سینما، مدیران اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای ایجاد زیرساخت های فرهنگی، هنری و سینمایی در مجتمع های تجاری و رفاهی با بخش خصوصی وارد مذاكره و با حمایت از آن ها پردیس های سینمایی برای جذب مخاطب در این مكان ها راه اندازی شد.
معاون فرهنگی و سینمایی مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به راه اندازی سینمای سیار در شهرهای هشترود، چاراویماق و جلفا یادآوری كرد: روند روبه رشد ایجاد زیرساخت های سینمایی ادامه دارد و هم اكنون 7 هزار و 967 صندلی و 23 سالن سینما در سطح استان وجود دارد.
محرمی ادامه داد: اقدام ها و سرمایه گذاری های اولیه و تایید كمیسیون بند 5برای راه اندازی سینما در شهرهای سراب، بستان آباد، هریس و ورزقان نیز انجام شده و در آینده نزدیك با تامین اعتبار مورد نیاز در این شهرها نیز سالن های سینمایی راه اندازی می شود.
وی برگزاری جشنواره های متعدد فرهنگی، هنری و سینمایی در سطح استان را از دیگر عوامل رونق سینما اعلام كرده و می گوید: برگزاری جشنواره های مختلف مانند سینما حقیقت، فیلم فجر، اولین دوره فیلم تبریز در جذب مخاطب به سالن های سینما موثر بوده است.
محرمی مناسب سازی سالن های فرسوده سینما، ارتقای كیفیت فیلم ها، پخش فیلم های جدید همزمان با مركز كشور در استان ها و تولید فیلم های فاخر و مورد پسند مردم را از دیگر عوامل رونق سینماها اعلام می كند.
گزارش از: پرویز بابائی
8023/518