۲۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۶:۲۱
کد خبر: 83031497
T T
۰ نفر

رقابت علمي كنز به حل مشكلات حوزه انرژي كمك مي كند

۲۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۶:۲۱
کد خبر: 83031497
رقابت علمي كنز به حل مشكلات حوزه انرژي كمك مي كند

تهران- ايرنا- با توجه به چشم انداز اتمام سوخت هاي فسيلي در آينده اي نزديك و دغدغه تامين و اتلاف انرژي در جهان، رقابت علمي كنز يكي از حوزه هاي رقابتي خود را انرژي قرار داده است تا با شناسايي بهترين ايده ها، به حل مشكلات اين حوزه كمك كند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ارتباطات و اطلاع رساني بنياد مصطفي(ص)؛ سوخت هاي فسيلي منابع طبيعي موجود در زمين مانند زغال سنگ، نفت و گاز طبيعي هستند كه از بقاياي گياهان و جانوراني كه ميليون ها سال قبل از بين رفته اند، بوجود آمده است.
اكنون با سوزاندن اين نوع از سوخت، انرژي ذخيره شده در آن ها آزاد و مورد استفاده قرار مي گيرد. از نظر زيستي، استفاده از مواد ذخيره شده در داخل زمين و استخراج آن، موجب اختلال در تعادل محيط زيست مي شود. تشكيل نفت و گاز، نتيجه افزايش غلظت دي اكسيدكربن در سطح زمين و ذخيره آن در گياهان است كه در نهايت از طريق تشكيل فسيل، گاز و نفت در اعماق زمين تشكيل مي شود.
به دليل استفاده روزافزون بشر از منابع طبيعي، سوخت هاي فسيلي پيش از پايان قرن بيست و يكم به پايان مي رسد و بايد به اين نكته توجه كرد كه هرچند شايد منابع متعارف سوخت‌ هاي فسيلي در چند دهه آينده كاهش چشمگيري پيدا كنند، اما منابع متعارف اين سوخت‌ ها مي‌توانند تا قرن‌ ها انرژي مورد نياز بشر را تأمين كنند. گاز رُست (شِيل گَس)، ماسه نفت آلود (تار سند)، هيدرات متان و گازي سازي زغال‌سنگ (روشي براي استخراج انرژي زغال‌سنگ از اعماق زمين) از جمله اين منابع هستند. براي نمونه منابع هيدرات متان دست‌كم تا 300 سال و منابع گازي سازي زغال سنگ تا هزار سال آينده مي ‌توانند جوابگوي نيازهاي ما باشند.
به همين علت بهتر است با در نظر گرفتن عواقب هولناك ناشي از تغييرات اقليمي، نجات دادن كره زمين و ديگر انسان‌ها را به عنوان يافتن و جايگزيني براي سوخت‌ هاي فسيلي رادر نظر بگيريم.
بنابراين استفاده و جايگزين كردن انرژي‌هاي طبيعي و تجديدپذير به جاي سوخت‌ هاي فسيلي، يك راه ‌حل غيرقابل اجتناب براي تامين سوخت صنايع به ‌ويژه صنايع معدني بشمار مي‌رود. يكي از مهمترين ويژگي هاي انرژي هاي طبيعي و تجديدپذير، ‌تمام نشدني بودن آن است؛‌ به عنوان مثال نور خوشيد و باد هميشه وجود دارد و مي توان با مهار آنها به انرژي رسيد. همچنين اين نوع منابع با محيط زيست سازگار است و آسيبي به آن وارد نمي كند.
در اختيار داشتن دانش فني و سرمايه‌گذاري براي توليد انرژي از منابع طبيعي نياز صنايع و معادن را به انرژي تامين مي‌كند، علاوه بر دانش فني، ‌ايده هاي نو و خلاقانه براي استفاده از انرژي هايي بجز انرژي سوخت هاي فسيلي لازم است.
براي پرداختن به اين موضوع نياز به همكاري دانشمندان و دانش پژوهان همواره احساس مي شود؛ در همين راستا بنياد علم و فناوري مصطفي(ص) در حال برگزاري رقابت علمي كنز است كه در آن به حل مشكلات جهان اسلام مي پردازد. علاوه بر آب و محيط زيست،‌ اقتصاد، فناوري اطلاعات و ارتباطات و سلامت؛ موضوع انرژي هم يكي از موضوعات حوزه هاي رقابت علمي كنز به شمار مي رود كه دانش پژوهان، دانشجويان و استادان زير 45 سال مي توانند در اين رقابت ايده هاي كاربردي خود را به نمايش بگذارند.
علمي 1201*2017
۰ نفر