۲۲ شهریور ۱۳۹۷، ۱۱:۰۴
کد خبر: 83032096
T T
۰ نفر
مانعي براي توسعه روابط تهران و توكيو وجود ندارد

پكن- ايرنا- سفير جمهوري اسلامي ايران در ژاپن اظهار كرد: سياست راهبردي ما بر اساس ديدگاه هاي رهبر معظم انقلاب اسلامي، تقويت همكاري با شرق است و در اين زمينه مانعي براي توسعه روابط ايران با كشورهاي آسيايي از جمله ژاپن وجود ندارد.

به گزارش ايرنا، 'مرتضي رحماني موحد' شامگاه چهارشنبه در نشست آشنايي با رسانه هاي ژاپني كه توسط كلوپ خبرنگاران ژاپن در توكيو برگزار شد ضمن ارائه مطالبي در خصوص موضوعات داخلي و خارجي به سئوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
سفير جمهوري اسلامي ايران در ژاپن در اين نشست ضمن ابراز تاسف و ابلاغ تسليت دولت و ملت ايران به دولت و ملت ژاپن به دليل زلزله هوكايدو و طوفان جبي به تشريح سابقه تاريخي، ظرفيت ها و توانمندي هاي جمهوري اسلامي ايران پرداخت.
'مرتضي رحماني موحد' افزود: روابط ايران و ژاپن داراي سابقه اي طولاني، تاريخي و همواره صميمانه بوده و مقامات دو كشور در طول سال هاي اخير بارها با يكديگر در سطوح عالي ديدار داشته اند و به سرعت روابط دو طرف به ويژه پس از برجام گسترش يافته كه بايد اين روند حفظ و ادامه يابد.
وي به نودمين سال آغاز روابط رسمي دو كشور اشاره كرد و گفت: سال 2019 مصادف با نودمين سال روابط رسمي دو كشور خواهد بود و اميدواريم با برنامه هاي پيش بيني شده در اين مناسبت، زمينه توسعه همكاري ها بيش از پيش فراهم گردد.
موضوع ديگر سخنان رحماني موحد جايگاه منطقه اي و جهاني ايران بود كه او تصريح كرد: حفظ صلح و ثبات، تلاش براي ايجاد منطقه اي قوي، حل و فصل مسالمت آميز مسائل بر اساس گفت و گوي منطقه اي، مبارزه با تروريسم و افراط گرايي در هر شكل آن كه ايران از قربانيان آن نيز بوده است راهبرد و سياست بنيادين جمهوري اسلامي ايران است.
رحماني موحد افزود: ژاپن شريك مهمي در سياست خارجي ايران محسوب مي شود و از حضور و مشاركت فعال اين كشور در موضوعات منطقه خاورميانه به ويژه در مبارزه با تروريسم استقبال مي كنيم.
وي به ضرورت توجه به مبارزه با افراط گرايي و تروريسم و مظاهري چون داعش تاكيد كرد و افزود: ايران به دعوت دولت هاي قانوني عراق و سوريه در اين كشورها حضور مستشاري دارد و اگر مقاومت ايران در اين مبارزه نبود امروز بايد شاهد بر هم خوردن صلح و امنيت جهاني و منطقه اي مي بوديم.
سفير جمهوري اسلامي ايران در ژاپن به روند توافق برجام و 13 سال مذاكره در اين زمينه كه عامل توسعه صلح و امنيت شده اشاره كرد و افزود: برجام توافق مهم بين المللي بوده و هست و خروج آمريكا از آن مانند خروج اين كشور از بسياري ديگر از تعهدات و پيمان ها، بي ترديد به ثبات قوانين، توافقات و تعهدات بين المللي و صلح و ثبات جهاني ضربه وارد كرده است اين در حالي است كه ايران بر اساس 12 بار گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي، به همه تعهدات خود پايبند بوده است.
وي با بيان اينكه بايد آمريكا و حاميان نقض برجام از جمله رژيم صهيونيستي مورد مجازات قرار گيرند تصريح كرد: بر اساس قطعنامه 2231 شوراي امنيت سازمان ملل متحد، همه دولت ها مكلف به حفظ برجام هستند و ژاپن هم مي تواند در كنار چين، روسيه و اتحاديه اروپا در حفظ برجام و تعهدات مندرج در آن گام اساسي بردارد.
رحماني موحد تاكيد كرد: از دولت ژاپن انتظار داريم با حمايت از شركت هاي ژاپني و توسعه روابط براي گسترش همكاري هاي اقتصادي، تلاش و اطمينان لازم را ارائه نمايد.
سفير جمهوري اسلامي ايران در ژاپن در بخش دوم سخنانش و در پاسخ به سئوال خبرنگاري در خصوص از بين رفتن منافع ايران از برجام و تصميم دولت براي ادامه حضور در آن اظهار داشت: برجام داراي دو بال سياسي و اقتصادي است در حال حاضر در زمينه سياسي و در مذاكرات 4 + 1 مواضع خوبي بيان شده است اما در حوزه اقتصادي منافع و تضمين هاي مورد نظر ايران محقق نشده است.
به گفته وي تاريخ حضور ايران در برجام هم مدت اعتبار خواهد داشت و اگر به منافع خود دست نيابد حتما تصميم لازم گرفته خواهد شد، لذا ادامه اين مسير به همكاري ديگر كشورها وابسته است و تسليم شدن در برابر خواست آمريكايي ها به معناي مرگ برجام خواهد بود.
وي در پاسخ به سئوال خبرنگار ديگري به همكاري با روسيه و چين اشاره كرد و گفت: سياست راهبردي جمهوري اسلامي ايران بر اساس ديدگاه هاي رهبر معظم انقلاب اسلامي تقويت همكاري ها با شرق است و در اين زمينه روابط راهبردي با چين و روسيه وجود دارد و اراده ايران توسعه روابط با همسايگان و همچنين كشورهاي شرق خواهد بود و در اين زمينه هيچ مانعي از سوي ايران براي توسعه روابط با ژاپن وجود ندارد.
رحماني موحد در خصوص سوريه هم تصريح كرد: ايران راه حل هاي مختلف سياسي را براي حل بحران در منطقه ارائه نموده و از طريق گفت و گوهاي آستانه، ژنو و رهبران سه كشور ايران، روسيه و تركيه معتقد است تنها گفت و گو و حل و فصل سياسي، پايان بخش مشكلات منطقه خواهد بود.
او افزود: اما بايد كشورهايي كه با هدف تجزيه طلبي و حمايت از گروه و قوم خاص و بدون اجازه دولت هاي قانوني اين كشور، در سوريه حضور دارند پاسخگوي جامعه بين المللي باشند.
رحماني موحد تاكيد كرد: ايران براي مبارزه با تروريست به دعوت دولت قانوني سوريه و با تاكيد بر حفظ تماميت ارضي و يكپارچگي آن حضور مستشاري دارد.
رويكرد سياست خارجي دولت ترامپ و صلح و ثبات منطقه اي، سئوال خبرنگار ديگري بود كه سفير ايران در ژاپن در ارتباط با آن گفت: ديدگاه هاي رئيس جمهوري آمريكا و مشكلات داخلي اين كشور، شرايط بين المللي را با مخاطرات جدي مواجه نموده است و منحصر به ايران هم نيست و نمي توان به آمريكايي ها اعتماد كرد.
او ادامه داد: متاسفانه در منطقه نيز برخي كشورها در كنار اسرائيل و آمريكا در تلاش براي ايجاد فشار به ايران هستند اما جمهوري اسلامي ايران به تلاش براي ايجاد منطقه اي قوي، حفظ تماميت ارضي كشورها، مقابله با توسعه طلبي هاي آمريكا و رژيم صهيونيستي در منطقه ادامه خواهد داد.
وي با تصريح بر اين كه هيچ كشوري به اقدامات تروريستي افتخار نمي كند افزود: رژيم صهيونيستي هر گونه جنايت و اقدام تروريستي به صورت مستقيم و يا نيابتي در منطقه را با افتخار اعلام و اذعان مي كند.
در ابتداي اين برنامه، كليپي در خصوص معرفي ايران پخش شد.
**آساق**1904**