۲۴ شهریور ۱۳۹۷، ۹:۲۲
کد خبر: 83033427
T T
۰ نفر

مشهد، بهشت هنر هفتم

۲۴ شهریور ۱۳۹۷، ۹:۲۲
کد خبر: 83033427
مشهد، بهشت هنر هفتم

مشهد - ایرنا - مشهد بهشت هنر است؛ هنری كه قرن ها بر دیوارها و گنبد و مناره حرم مطهر امام رضا (ع) خودنمایی كرده و همچنین چهره شهر را به دست پرتوان هنرمندانی بزرگ آراسته است چنانچه زیبایی شش هنر در آمیزه ای از رنگ و نقش چشم ها را نوازش می دهد.

اما مدتی است كه هنر هفتم در این شهر اقبال خود را بلندیافته، گویی پرده نقره ای بار دیگر جادو كرده و مردم را به سمت سالن های سینما كشانده است، هر زمان كه این پرده نقره ای به تفكر، عشق و هنر آمیخته شده اثری ناب آفریده و آن چنان مشتاقان را به سوی خود جذب كرده كه جای خالی در سینما نمانده است.
به یمن استقبال پرشور دوستداران سینما، پرده نقره ای در سطح شهر گسترده شده است. دوستداران سینما یا كمر همت به بازسازی سینماهای قدیمی بستند یا دست به گشایش سالن های جدید منطبق بر استانداردهای روز زده اند و سرمایه گذاری آنها نیز بی ثمر نبوده است.
مدیر پردیس سینمایی گلشن به عنوان یكی از سالن های سینما كه به تازگی فعالیت خود را در مشهد شروع كرده است به خبرنگار ایرنا گفت: شهروندان مشهدی اهل سینما هستند و از فیلم های خوب استقبال می كنند، با اینكه سینما گلشن تبلیغات محیطی گسترده ای ندارد اما استقبال مردم از فیلم ها بسیار عالی است.
فرزین جیرانی اظهار داشت: سینما گلشن كه در مجتمع تجاری آرمیتاژ قرار گرفته و امسال كار خود را آغاز كرده است در ایام عید و تابستان جاری مورد استقبال دوستداران سینما قرار گرفت به ویژه اینكه امسال زائران بارگاه رضوی نیز به تماشای فیلم ها در این سینما شتافتند و فیلم دیدن را جزو برنامه های تفریحی خود در مشهد قرار دادند.
وی افزود: در مجموع در شرایطی كه انتظار می رفت سینما گلشن مورد استقبال عمومی قرار گرفت. شاهد حضور خیل دوستداران فیلم های سینمایی در این پردیس بودیم و بهار و تابستان خوبی را پشت سر گذاشتیم.
مدیر پردیس سینمایی گلشن ادامه داد: سینما در سراسر دنیا تعریف یكسانی دارد. اگر فیلمی كه بر پرده نقره ای اكران می شود ساختار و قصه خوبی داشته باشد یه طور قطع مخاطب خود را دارد لذا پردیس گلشن نیز در زمان نمایش فیلم های خوبی مانند «هزارپا» یا «خاله قورباغه» و فیلم های پرفروش دیگری از این دست، صندلی خالی نداشت.
وی گفت: مخاطب در هر برهه ای از زمان یك نوع فیلم را می پسندد. در شرایط كنونی فیلم های كمدی و ماجراجویانه مخاطبان زیادی در سینما دارد و در چند ماه گذشته فیلم های كمدی خوش ساخت مورد استقبال تماشاگران قرار گرفت.
جیرانی سالن های سینمایی مشهد را به لحاظ استانداردهای دنیا و سامانه صوتی و تصویری مطلوب ارزیابی و بیان كرد: مخاطب امروز سینما امكانات را ارزیابی می كند. انتظار جای مناسب برای نشستن، سامانه صوتی و تصویری خوب و محیطی دلچسب را دارد و توجه به این مسایل مخاطبان سینما را افزایش می دهد.
مدیر پردیس سینمایی گلشن افزود: سالن های سینما در مشهد پیشرفته و تماشاگرپسند هستند و می توان فضای مناسب این سالن ها را یكی از مولفه های مهم در افزایش تماشاگران فیلم ها در سینماهای این شهر دانست.
وی اظهار داشت: سینما در مشهد در مجموع اقبال بلندی یافته و مسیر پیشرفت را در پیش گرفته و به امید ساخت فیلم های خوب سینما به یك مولفه پررونق برای جذب گردشگر تبدیل خواهد شد و در سبد تفریحات مردم مشهد قرار خواهد گرفت.

** توان فیلم سازی و لزوم حمایت از فیلم سازان
مدیر دفتر انجمن سینمای جوانان ایران در خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: بیش از 35 سال است كه سینمای جوان در 60 شهر فعال بوده و 15 نمایندگی در كل كشور دارد. همچنین سینمای جوان كه فعالیت خود را بر ساخت فیلم كوتاه و مستند متمركز كرده در صنعت سینمای بین المللی نیز شناخته شده است.
نسرین شاه محمدی افزود: استقبال از فیلم های كوتاه و مستند روز به روز در حال افزایش است به ویژه فیلم هایی كه توسط هنرمندان خراسانی ساخته می شود مورد استقبال قرار می گیرند. مردم فیلم كوتاه و مستند خوب را می شناسند و برای تماشای آن به سینما می آیند.
وی ادامه داد: اگر سازمان ها و نهادها برای موضوع های فرهنگی مختلف به سینماگران جوان كه در این انجمن دوره های آموزشی را گذرانده و صاحب دانش و تجربه هستند سفارش تولید فیلم كوتاه یا مستند بدهند به طور قطع روند ساخت فیلم و تماشای آن در سینماها رو به افزایش خواهد گذاشت.
مدیر دفتر انجمن سینمای جوانان خراسان رضوی گفت: این انجمن در صدد برپای نشست های مشورتی هر سه ماه یك بار است تا فیلم سازان جوان با سرمایه گذاران آشنا و فیلم نامه و تجربه های خود را مطرح كنند با این هدف كه حمایت سرمایه گذاران را برای ساخت فیلم به دست بیاورند.
وی افزود: سالانه به طور میانگین 100 فیلم كوتاه یا مستند حرفه ای، نیمه حرفه ای و آماتور توسط فیلم سازان جوان عضو انجمن خراسان رضوی ساخته می شود؛ ساخته های آنها شامل فیلم های كوتاه داستانی، پویا نمایی و تجربه گرا است. تاكنون فیلم های ساخته شده توسط فیلم سازان این انجمن موفق به كسب جوایز ملی و بین المللی در جشنواره های مختلف نیز شده اند.
شاه محمدی ادامه داد: در ارتباط با موضوع های اجتماعی مانند حمایت از كالای ایرانی، پیشگیری از آسیب های اجتماعی و مواردی از این دست تاكنون فیلم های مستند و آموزشی توسط فیلم سازان جوان این مجموعه ساخته شده لذا نهادهای مختلف می توانند با اطمینان و بدون هدر دادن بودجه خود، به فیلم سازان جوان انجمن اعتماد كنند و به آنها سفارش تولید فیلم دهند. تحقق این مهم ضمن اشتغالزایی باعث رونق فیلم كوتاه در خراسان رضوی نیز می شود.
وی سینما «اصغرزاده» واقع در بوستان ملت مشهد را محل اكران فیلم های كوتاه و مستند معرفی و بیان كرد: هر چهارشنبه پاتوق فیلم كوتاه در سینما اصغرزاده برگزار شده و مورد استقبال سینمادوستان قرار می گیرد.
مدیر دفتر انجمن سینمای جوانان خراسان رضوی گفت: امسال دوره های فیلمسازی به صورت كارگاهی، نیمه حضوری و همچنین مجازی توسط این انجمن برگزار شد و از مهرماه امسال دوره ها با حضور اساتید برجسته مطرح در سطح جهان دنبال می شود.

** برای همه ذائقه ها در جامعه فیلم نساخته ایم
نایب رئیس كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز چند روز پیش در چریان بازدید از سینماهای قدیمی شهر مشهد در گفت و گو با خبرنگاران گفته بود كه برای افرادی كه ذائقه آنان با محتوا فیلمهای سینمای امروز همسو نیست، برنامه ای نداریم و این یك اشكال اساسی است.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر افزود: سینما در سه بعد سالن نمایش، تعداد صندلی و محتوای فیلم قابل بررسی است ضمن اینكه مخاطب سینما از دو قشر متفاوت هستند. قشری كه تولیدات سینمایی كنونی را می پسندند و قشری كه فیلم های سینمایی امروز را نمی پسندند.
وی ادامه داد: سینماگران ایرانی هنوز محتوای فیلم را بر سالنهای سینما مقدم نشمرده اند و سینما را متعلق به یك یا دو میلیون مخاطب می دانند. این در حالی است كه باید بتوان برای همه اقشار جامعه با هر تفكر و ذائقه ای تولید محتوا داشت و فیلمهای مرتبط با مخاطبان مختلف را ساخت. این رمز موفقیت سینما است.
نماینده مردم مشهد و كلات در مجلس شورای اسلامی گفت: زائران برای زیارت به مشهد می آیند و انتظار دارند وقتی به سینما می روند یك فیلم معناگرا و مذهبی مرتبط با موضوع زیارت تماشا كنند لذا باید در این زمینه اندیشید و تدبیر كرد.
وی افزود: اگر فرصت تماشای فیلم‌های معناگرا را در مشهد برای زائران حرم منور حضرت علی بن موسی الرضا (ع) فراهم كنیم منجر به اشتغالزایی و رونق اقتصادی بیشتر در این منطقه نیز می شود.
پژمانفر ادامه داد: فیلمهای «به ‌وقت شام، تنگه ابوقریب و لاتاری» امسال نسبت به ‌كل كشور در مشهد فروش بیشتری داشتند. این موضوع نشان می دهد كه ذائقه زائران و مجاوران در مشهد با سایر نقاط كشور متفاوت است.

** تدبیر برای بازسازی سینماهای قدیمی
نایب رئیس كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: بعد از تولید محتوا مولفه دوم در جذب مردم به سینما ایجاد سالن های استانداردهای سینما است اما به نظر می رشد كه سالن های سینما در ایران با استانداردهای جهانی فاصله دارند.
وی افزود: سالن های سینمایی قدیمی مشهد كه هم اینك تعطیل هستند در ابتدا در اختیار بنیاد مستضعفان و سپس در اختیار حوزه هنری بوده اند و چون موفق به اختصاص اعتبار لازم برای بازسازی آنها نشدیم در تلاش هستیم با بسترسازی لازم بخش خصوصی را نسبت به بازسازی سالنهای سینمایی قدیمی ترغیب كنیم.
حجت الاسلام پژمانفر ادامه داد: راه ‌اندازی سینما و استقبال مردم از آن نیاز به محتوا و فیلمهای سینمایی خوب دارد، اگر سینما بسازیم اما مخاطب برای فیلمهای اكران شده در آن نداشته باشیم در واقع راه اندازی سالنهای سینمایی بیشتر كاری عبث خواهد بود.

** اقبال بلند هنر هفتم در مشهد
معاون هنری و سینمایی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: هم اینك 44 سالن سینما در سطح این استان وجود دارند كه از این تعداد 31 سالن در مشهد مستقر هستند. در صورت بهره برداری از 40 سالن سینمایی دیگر تا پایان امسال تعداد سالنها در خراسان رضوی 100 درصد افزایش خواهد داشت.
افشین تحفه گر افزود: ظرف شش ماه نخست امسال 40 سالن سینما در شهرهای تربت حیدریه، طرقبه شاندیز و مشهد در دست ساخت بوده و تا پایان امسال به بهره برداری می رسند.
وی به سینماهای قدیمی و تعطیل شده در مشهد نیز اشاره و بیان كرد: این سالنهای سینمایی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شرایط مناسبی برای استفاده نداشتند لذا در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفتند. بعد از چند سال سالن ها به حوزه هنری واگذار شدند و چون بودجه كافی در اختیار نبود هنوز مورد بازسازی قرار نگرفته اند.
معاون اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: با این حال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سالنهای سینمایی زیادی در سطح استان به ویژه در مشهد ساخته و برخی سالنهای قدیمی مانند هویزه، قدس، آفریقا كه شرایط نامناسبی داشتند بازسازی و به سالنهای سطح پررونق سینما در این شهر تبدیل شده اند.
وی گفت: سینما در خراسان رضوی شرایط مطلوبی به لحاظ تعداد و كیفیت سالنها و شمار تماشاگران دارد. بعضا پردیسهای سینمایی مشهد در ردیف پرفروش ترین سالن های سینمای كشور قرار گرفته اند. به عنوان مثال دو سال پیش پردیس هویزه مشهد به بالاترین میزان فروش بلیت سینما در بین سایر پردیس های سینمایی كشور دست یافت و از سوی رئیس سازمان سینمایی مورد تشویق قرار گرفت.
تحفه گر افزود: امسال با راه اندازی پردیس اطلس و پردیس گلشن در مشهد فضاهای جدید برای سینمادوستان این شهر ایجاد شد و میزان فروش بلیت سینما نیز افزایش یافت.
وی ادامه داد: با توجه به اقبال بلند هنر هفتم در مشهد و خراسان رضوی و افزایش تماشاگران سینما به نظر می رسد بخش خصوصی تمایل زیادی نسبت به ساخت پردیسهای سینمایی در مشهد داشته باشد زیرا در این شرایط توسعه سالنهای سینمایی توجیه اقتصادی دارد.
معاون اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی همچنین به تعداد فیلم هایی كه سالانه برای اكران در سینماهای این استان ساخته می ‌شوند نیز اشاره و بیان كرد: پروانه نمایش فیلم‌های بلند سینمایی در تهران متمركز است اما شورای ساخت فیلم‌های ویدیویی بلند در استان مستقر می باشد كه تقاضای متقاضیان را بررسی و پروانه ساخت فیلم نیز برای آنان صادر می كند.
وی گفت: اكنون چهارمین فیلم سینمایی بلند توسط فیلم سازان مشهدی در حال ساخت است كه از بین این چهار فیلم مراحل ساخت دو فیلم به پایان رسیده و تصویربرداری دو فیلم دیگر در حال انجام است.
استان خراسان رضوی 6.4 میلیون نفر و كلانشهر مشهد 3.5 میلیون نفر جمعیت دارند.
7489/1858
۰ نفر