به گزارش عصر شنبه ایرنا، پاكستان و تركیه گرچه مرز مشترك ندارند، اما بهدلیل آنكه در یك منطقه ژئوپلیتیكی واقع شدهاند و در سازمان همكاری اقتصادی (اكو) عضو هستند، منافع و مسائل مشترك دارند.
پاكستان پس از استقلال تلاش كرد با طرح شعارهای اسلامی روابط خود را با دیگر كشورهای جهان اسلام گسترش دهد و تركیه نیز یكی از كشورهای قدرتمند جهان اسلام است.
به عقیده كارشناسان، پاكستان از منظر توازن قوا در شبه قاره هند، به برقراری روابط مستحكم با تركیه نیازمند است.
با توجه به اینكه پاكستان در همسایگی خود هند را با وسعت، جمعیت و توانایی های اقتصادی و نظامی بیشتر می بیند، به دنبال این است كه برای گسترش توان دفاعی تعامل خود را با دیگر كشورها افزایش دهد.
یكی از مهم ترین این راه ها علاوه بر تعامل با قدرت های جهانی، افزایش روابط با قدرت های منطقه ای به خصوص تركیه است، از این رو پاكستان علاقه مند است كه برای توازن در مقابل هند روابط خوب و بادوامی با آنكارا داشته باشد.
هرچند پاكستان از توان ایران نیز پیش از این در این زمینه استفاده كرده و اسلام آباد پیش از انقلاب اسلامی ایران، همواره بر ایران و قدرت سیاسی- نظامی این كشور تكیه داشت و از طرف حكومت وقت تهران نیز حمایت می شد.
در چند جنگی كه بین پاكستان و هند به وقوع پیوست، اسلام آباد تا حدودی از حمایت ها و پشتیبانی های حكومت وقت ایران برخوردار بوده است.
چاووش اوغلو وزیر امور خارجه تركیه پنجشنبه شب گذشته به منظور دیدار با مقام های عالیرتبه پاكستان وارد اسلام آباد شد و مورد استقبال مسئولان ارشد وزارت امور خارجه این كشور قرار گرفت.
وزیران خارجه پاكستان و تركیه روز جمعه پس از انجام دیدار خصوصی با یكدیگر، در نشست دوجانبه مسئولان ارشد وزارت خارجه دو كشور شركت كرده و در خصوص موضوع های مشترك دوجانبه، منطقه ای و جهانی گفت و گو كردند.
دو طرف سپس با حضور در جمع خبرنگاران درباره جزییات این دیدارها سخن گفتند.
«شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاكستان روز گذشته در پایان گفت و گوهای خود با «مولود چاووشاوغلو» همتای تركیه ای خود گفت كه روابط اسلام آباد - آنكارا فراتر از سطوح دیپلماتیك است.
«عمران خان» نخست وزیر پاكستان نیز در دیدار با چاووش اغلو وزیر امور خارجه تركیه بر تحكیم روابط دو جانبه در همه زمینه ها تاكید كرد.
وی با بیان ظرفیت های موجود بین دو كشور برای گسترش روابط در زمینه های مختلف گفت:هر دو كشور می توانند در آینده نزدیك در بسیاری از زمینه ها همكاری دوجانبه خود را گسترش دهند.
عمران خان به اشتراكات مذهبی فرهنگی و تاریخی بین دو كشور اشاره كرد و افزود: هردو كشور مسلمان باید با هدف قربت بین ملتها روابط دو جانبه را بیش از پیش گسترش دهند.
چاووش اوغلو نیز در دیدار با نخست وزیر پاكستان با تبریك پیروزی تحریك انصاف در انتخابات اخیر سراسری بر ادامه حمایت همه جانبه از دولت جدید در پاكستان برای رشد اقتصادی، توسعه و ایجاد فرصتهای تازه برای جوانان در این كشور تاكید كرد.
توسعه روابط دو جانبه اقتصادی و امكانات سرمایه گذاری دولت تركیه در بخش های انرژی در پاكستان از محورهای مذاكره بین وزیر امور خارجه تركیه و نخست وزیر پاكستان بود.
در این دیدار هر دو مقام بر همكاری نزدیك در عرصه های بین المللی و افزایش تلاش ها برای حل مشكلات جهان اسلام از طریق سازمان كنفرانس اسلامی به توافق رسیدند.
چاووش اوغلو در سفر خود به پاكستان همچنین، با «عارف علوی» رئیس جمهوری پاكستان نیز دیدار كرد.
شبد**آساق**6125**1010
اسلام آباد - ایرنا - وزیر امور خارجه تركیه به تازگی در سفر به پاكستان و برای گسترش روابط دوجانبه با مقام های عالیرتبه پاكستان دیدار و گفت و گو كرد.