به گزارش خبرگزاري آكي پرس، دمير ساقباوف دبير كل شوراي امنيت قرقيزستان با توجه به اين موضوع در نشست بين المللي مقابله با افراط گرايي آنلاين گفت، روش هاي حملات گروه هاي افراطي و تروريستي در حال تغيير و گسترش است و طي چند سال گذشته قرقيزستان توانسته امكانات خوبي براي ايجاد مانع در برابر حملات خرابكارانه و تروريستي در كشور فراهم كند.
به گفته ساقباوف، برخي از گروه هاي تروريستي به صورت مداوم به دنبال تامين مالي سازمان هاي خود هستند و برخي ديگر، براي رسيدن به اهداف از تكنولوژي مدرن استفاده مي كنند.
دبير كل شوراي امنيت قرقيزستان در ادامه افزود، ما به خوبي مي دانيم كه با زور نمي توان موضوع تروريسم و افراط گرايي را حل كرد. اين سازمان ها به طور مداوم با توجه به شرايط سياسي و اقتصادي كشورها در حال توسعه هستند. يكي از روشهاي اين گروه ها براي اعمال نفوذ در كشورهاي منطقه استفاده از فن آوري مدرن و استخدام نيروهاي جديد از اين طريق مي باشد.
دمير ساقباوف گفت، مقابله با جريان افراطي گرايي تنها وظيفه يك كشور نيست بلكه جامعه جهاني بايد در اين راه قدم برداشته و كشورها با كمك و همكاري يكديگر بر اين جريان غلبه كنند.
وي گفت، با توجه به حضور شهروندان قرقيزستاني در سازمان هاي تروريستي ما اقدامات بسياري براي قطع ارتباط جوانان با اين گروه ها انجام داده ايم.
دمير ساقباوف يادآور شد، از جمله مهمترين اقدامات مقابله با جريان افراط گرايي و تروريستي توسط دولت قرقيزستان مي توان به اقدامات نظارت بر سايتهاي اينترنتي اشاره كرد.
علاوه براين، اسيلبك كوزوبكوف معاون كميته امنيت ملي قرقيزستان نيز معتقد است، عليرغم موفقيت جامعه جهاني در مبارزه با جريان افراط گرايي و تروريسم، بايد گفت كه فعاليت اعضاي سازمان هاي تروريستي بين الملل به هيچ وجه با كاهش روبرو نبوده است.
كوزوبكوف گفت، براي مثال، با توجه به شكسست نيروهاي تروريستي در عراق و سوريه، رهبران سازمان هاي تروريستي تاكتيك و فرم هدايت فعاليت هاي تروريستي و افراطي خود را تغيير دادند.
با وجود اقدامات خوب دولت بيشكك در مقابله با گروه هاي تروريستي برخي از تحليلگران براين باورند كه، جريان افراط گرايي در قرقيزستان در حال گسترش از جنوب به سمت مناطق شمالي اين كشور مي باشد، برخي كارشناسان تنها راه مبارزه با رشد افراط گرايي را در خودسازماندهي مجدد جامعه تحت حمايت دولت و آموزش صحيح اسلام به جوانان ميبينند.
ارلان باقيف رئيس يكي از ادارات وزارت كشور قرقيزستان در اين زمينه معتقد است: در حال حاضر، در جنوب كشور سازمانهاي سياسي شده و خطرناك مذهبي-افراطي مانند حزبالتحرير و اكرميه و سازمانهاي تروريستي تكفيري-جهادي مانند جيشالخلافت، انصارالله، التكفير والهجرت و دولت اسلامي فعاليت ميكنند. حدود 2 هزار نفر از شهروندان كشور پيرو ايدههاي افراطي آنها هستند.
اسلامگرايان راديكال به طور فعال از امكانات و تجهيزات مدرن در جهت تبليغات خود استفاده ميكنند. به عنوان مثال، اينترنت به يك سلاح رواني قدرتمند تبديل شده است. روانشناسان با تجربه به طور فعال به آمادهسازي مطالب افراط گرايان در سايتها ميپردازند.
به گفته كارمندان پليس، سازمانهاي تكفيري و جهادي در آيندهاي نزديك تهديد جدي براي امنيت كشورهاي آسياي مركزي خواهند بود. سلفيت راديكال، پايه و اساس ايدئولوژي آنها را تشكيل ميدهد و مشكل اصلي قرقيزستان فقدان يك ايدئولوژي مشترك است.
نظيره قربانووا مدير انستيتو تاريخ و آموزش اجتماعي-حقوقي دانشگاه دولتي مسكو مي گويد: بحران ايدئولوژيك مذهبي تقريبا هميشه به ظهور خلاء ايدئولوژيك منجر خواهد شد كه ممكن است با ايدههاي افراطي پر شود.
به گفته وي، پيروان افراط گرايي مذهبي بيشتر به اقشار حاشيهنشين گرايش دارند. چرا كه تحميل هر گونه ديدگاه سياسي به حاشيهنشينان راحتتر است.
همچنين به گفته مامتبيك ميرزابايف مدير انستيتو علمي-تحقيقاتي اسلام شناسي، نقش اسلام در زندگي اجتماعي-سياسي كشور به سرعت رو به افزايش است. قرقيزستان تنها كشور آسياي مركزي است كه در پارلمان آن دو نمازخانه وجود دارد.
قادر مالكاف، كارشناس قرقيز نيز حل و فصل اين مشكل را در خودسازماندهي جامعه تحت حمايت دولت ميبيند. تنها اسلام واقعي ميتواند به يك حريف جدي در مسير راديكالها تبديل شود. آموزش درست اسلام به جوانان در اين مسير نقش مهمي را ايفا ميكند.
آساق**ع.ه**1337
تهران-ايرنا- تغيير روش و شيوه گروه هاي تروريستي و افراطي در قرقيزستان، مقامات اين كشور را وادار به انجام اقداماتي جديد از جمله نظارت بر سايت هاي اينترنتي براي كنترل نفوذ اين گروه ها كرده است.