۲۵ شهریور ۱۳۹۷، ۱۶:۰۳
کد خبر: 83035154
T T
۰ نفر
هند عليه كريدور چين- پاكستان به شوراي حقوق بشر شكايت كرد

دهلي نو-ايرنا- هند در سي و نهمين نشست شوراي حقوق بشر سازمان ملل ضمن ابراز نگراني از اجراي طرح يك جاده يك كمربند چين اعلام كرد كريدور اقتصادي چين و پاكستان نگراني هاي اصلي هند در ارتباط با حاكميت و تماميت ارضي را كه بخشي از حقوق بشر محسوب مي شود، ناديده مي گيرد.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا به نقل از شبكه خبري 'زي نيوز'، ويراندر پاول معاون نماينده دائم هند در سازمان ملل ضمن تاكيد بر حمايت هند از تلاش هاي جامعه بين الملل براي افزايش ارتباطات فيزيكي اعلام كرد هند معتقد است كه اين ارتباطات منافع اقتصادي بيشتري را براي كشورها به صورت عادلانه ايجاد خواهد كرد.
وي افزود: اما در خصوص كريدور اقتصادي چين و پاكستان كه يك طرح اصلي در پروژه يك جاده يك كمربند پكن است جامعه بين الملل از موضع هند آگاهي دارد. هيچ كشوري نمي تواند پروژه اي را قبول كند كه حاكميت و تماميت ارضي آن را نقض مي كند.
معاون نماينده دائم هند تاكيد كرد: هند بار ديگر بر تعهد خود براي اجرايي شدن حق توسعه تاكيد مي كند. اما متاسفانه با وجود گذشت سه دهه از الحاق حق توسعه در سازمان ملل و برگزاري 19 جلسه با اين موضوع، اجرايي شدن اين حق هنوز هم محقق نشده است.
به گفته مقامات هندي كريدور اقتصادي چين و پاكستان كه بخشي از طرح يك جاده يك كمربند چين است از منطقه كشمير اشغال شده توسط پاكستان عبور مي كند و اين امر حاكميت ارضي هند را نقض مي كند و چين با سرمايه گذاري طولاني مدت خود در اين كريدور به اين اشغال غير قانوني كشمير مشروعيت و آن را استحكام بخشيده است.
در اين راستا هند همچنين در كنفرانس يك جاده يك كمربند كه در ماه مه سال گذشته در پكن برگزار شد شركت نكرد.
كمربند اقتصادي جاده ابريشم و 'جاده ابريشم دريايي قرن بيست و يك' ابتكارهايي هستند كه براي نخستين بار در پاييز 2013 توسط رييس جمهوري چين و به ترتيب در جريان ديدارهايي از قزاقستان و اندونزي ارائه شدند. اين 'كمربند' بعنوان شبكه اي طراحي شده از جاده هاي فراسرزميني و خطوط آهن، لوله هاي نفت و گاز و ديگر پروژه هاي زيرساختي است كه از شهر شيئان در مركز چين آغاز و سراسر آسياي ميانه را در مي نوردد و سرانجام به مناطق دوردستي چون مسكو، روتردام و ونيز مي رسد.
آساق**267**1424**1337