۲۵ شهریور ۱۳۹۷، ۱۸:۴۹
کد خبر: 83035342
T T
۰ نفر
سرمايه گذاري در بافت تاريخي شيراز نبايد مخل اصالت آن باشد

شيراز-ايرنا- شهردار شيراز گفت: سرمايه گذاري در بافت تاريخي فرهنگي اين شهر بايد متضمن حفظ ماهيت اصيل آن باشد و خللي به اصالت آن وارد نكند.

به گزارش ايرنا حيدر اسكندرپور، يكشنبه در ديدار با فعالان حوزه گردشگري فارس افزود: از سرمايه گذاري در بافت تاريخي فرهنگي شيراز استقبال مي كنيم اما به شرطي كه اين سرمايه گذاري بر ارزش بافت بيفزايد و خللي در ماهيت و اصالت آن ايجاد نكند.
وي بيان داشت: مردم شيراز در گذشته بيش از آنكه به دنبال توسعه بافت تاريخي فرهنگي باشند، براي تعالي آن كوشيده اند و فعالان حوزه گردشگري هم بايد اين بافت را به عنوان يك داشته ارزشمند تلقي و از آن به صورت ويژه حفاظت كنند.
شهردار شيراز ادامه داد: امروز در بافت تاريخي فرهنگي شيراز مواردي را شاهد هستيم كه به بهانه احياي آن و ايجاد موسسه هاي گردشگري، دخل و تصرف و تغيير زيادي در خانه هاي تاريخي ايجاد كرده اند كه اين برخلاف شان و اصالت اين منطقه است، نبايد با تخريب، نوسازي و تغيير كاربري آن هويت بافت تاريخي را از بين برد.
اسكندر پور افزود: همگرايي ميان فعالان و مسئولان حوزه گردشگري، عنصري مهم در توسعه و رونق اين صنعت و تعيين جايگاه ملي و بين المللي شيراز است و براي دستيابي به اين هدف بايد ويژگي هاي شهر گردشگرپذير، مسئوليت ها و وظايف نهادهاي متولي مشخص و تعريف شود.
شهردار شيراز اضافه كرد: امروز نقطه قوت شيراز، نه صنعتي شدن بلكه توجه بيشتر به گردشگري و اقتصاد رويداد محور است و اگر مجموعه تصميم گيران اين شهر با مديريت شهري همراه باشند مي توان با اقتصاد رويداد محور و جذب هر چه بيشتر گردشگران، شيراز را متحول كرد و اين ظرفيتي است كه در اين كلانشهر بيش از ساير شهرهاي ايران وجود دارد.
اسكندرپور افزود: ايجاد محور عرفان از دروازه قرآن تا دروازه اصفهان و امتداد آن به سمت حرم مطهر شاهچراغ (ع) كه منجر به احياي بازار وكيل شمالي مي شود و همچنين مهيا كردن شرايط براي توليد و عرضه آثار فرهنگي و هنري از جمله برنامه هاي شهرداري شيراز براي بهبود وضعيت گردشگرپذيري اين شهر است.
او گفت: ساماندهي خيابان كريمخان زند به عنوان شاهراه گردشگري شيراز و همچنين تعريف مسير گردشگري مجموعه باغ هاي قصردشت از ديگر برنامه هاي شهرداري شيراز براي ايجاد شرايط بهتر در حوزه گردشگري است.

** احياي 28 خانه تاريخي در بافت قديم شيراز
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان فارس هم در اين نشست، هم افزايي شهرداري با اين اداره كل را زمينه ساز معرفي هر چه بيشتر ظرفيت هاي اين شهر به گردشگران دانست و گفت: تعامل شهرداري با حوزه گردشگري مي تواند شرايط بهتري را براي شيراز و وضعيت گردشگري آن رقم بزند.
مصيب اميري، با اشاره به ويژگي هاي شهرگردشگرپذير، افزود: زيرساخت هاي شهري همچون حمل و نقل و نمادهاي شهري بايد به گونه اي باشد كه گردشگران بتوانند از آن استفاده كنند و اين امر نه تنها به زيبايي سيماي عمومي شهر كمك مي كند بلكه موجب جذب گردشگر و ترغيب مردم به ديدن شيراز مي شود.
وي، بافت تاريخي فرهنگي را فرصتي براي تعامل و همفكري هر چه بيشتر ميان شهرداري و ميراث فرهنگي دانست و تاكيد كرد: در حال حاضر بسته سرمايه گذاري براي 28 خانه تاريخي با هدف جذب سرمايه گذار تهيه شده است و بدون ترديد با بازسازي، مرمت و احياي آنها شرايط بهتري براي بافت تاريخي و گردشگري شيراز رقم خواهد خورد.

**فعالان بخش خصوصي در حوزه گردشگري نياز به حمايت دارند
نماينده صنوف گردشگري فارس نيز در اين نشست با اشاره به اهميت نقش مديريت شهري در حوزه گردشگري گفت: در حقيقت شهرداري هر شهر ميزبان گردشگراني است كه وارد آن شهر مي شوند و خدمات ارايه شده توسط اين نهاد تاثير مستقيمي بر رضايت گردشگران دارد.
سعيد نگهبان فرد افزود: در بسياري از شهرهاي دنيا، متولي مستقيم بخش گردشگري شهرداري است و به همين سبب تعامل بين بخش هاي گردشگري و شهرداري ضروري است.
وي همچنين به شرايط كنوني اقتصادي و سياسي كشور اشاره كرد و بيان داشت: در اين شرايط، بخش گردشگري دچار آسيب شده و فعالان اين حوزه به جاي توسعه و گسترش عملكرد خود بايد به فكر سرپا ماندن و ادامه فعاليت خود باشند.
نگهبان فرد ادامه داد: در شرايط كنوني، حمايت نهادهايي همچون شهرداري و سازمان ميراث فرهنگي از گردشگري و افزايش هم افزايي بين نهادهاي متولي و بخش خصوصي مي تواند به ادامه حيات متوليان گردشگري و بخش هاي فعال در اين حوزه كمك كند.

**مناسبت هاي گردشگري تعريف شود
رئيس انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرتي و گردشگري استان فارس هم در اين جلسه گفت: شيراز، قطب گردشگري فارس و كشور است زيرا اين شهر ظرفيت هايي دارد كه مختص خودش است و مي توان با استفاده بهينه از آنها، مناسبت هاي گردشگري را تعريف كرد.
محمود فخري، با اشاره به حضور سالانه پنج ميليون گردشگر در شهر قونيه كشور تركيه كه آرامگاه مولانا جلال‌الدين محمد بلخي مشهور به مولوي شاعر بزرگ قرن هفتم هجري قمري در اين شهر قرار دارد، افزود: شيراز هم برخوردار از شاعران نامدار سده هفتم و هشتم هجري، سعدي و حافظ و همچنين ملاصدرا فيلسوف سده يازدهم هجري است كه اين بزرگان در گستره جهاني تك و منحصر به فرد هستند.
وي ادامه داد: تا كنون هيچ مناسبت يا مراسم بين المللي و جهاني درخور شان اين مفاخر و همچنين زمينه سازي براي جذب گردشگران ادبي، فلسفي يا علمي صورت نگرفته در حالي كه برگزاري بزرگداشت ها و زادروزها مي تواند شرايط را براي جذب گردشگر و توسعه اين صنعت در شيراز فراهم كند.
در ادامه اين نشست، جمعي از فعالان بخش خصوصي گردشگري فارس و شيراز خواستار رسيدگي به پاره اي از مسايل اين صنعت مانند، بهره گيري از شيوه هاي نوين جذب گردشگر، مشكلات خطوط هوايي، توجه به صنايع دستي فارس و معرفي آن، بهبود وضعيت نمادهاي شهري، ارتقاي سطح زيرساخت هاي مراكز اقامتي و همچنين ارتقاي سطح كيفيت خدمات و بهبود شرايط اين صنعت شدند.
9873 /6118