۲۶ شهریور ۱۳۹۷، ۱۵:۱۶
کد خبر: 83036271
T T
۰ نفر

استان اصفهان با كمبود مربي سواركاري زن مواجه است

۲۶ شهریور ۱۳۹۷، ۱۵:۱۶
کد خبر: 83036271
استان اصفهان با كمبود مربي سواركاري زن مواجه است

اصفهان - ايرنا- نايب رييس هيات سواركاري استان اصفهان گفت: اغلب مربيان زن در رشته ورزشي سواركاري در مركز اين استان فعاليت دارند و در اين زمينه در شهرستان ها با كمبود مواجه هستيم.

سميرا شريفي روز دوشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا افزود: مربيان اصفهان را نمي توان مجبور كرد براي آموزش به شهرستان هاي استان بروند زيرا حضور در اين مناطق براي آنان مقرون به صرفه نيست.
وي افزود: علاوه بر اين رسيدگي به اسب براي مربيان زمان بر است و مانع سفر آنان به نقاط مختلف استان براي آموزش مي شود.
شريفي با اشاره به اينكه 260 سواركار زن در استان اصفهان در رشته سواركاري با اسب فعال هستند ، افزود: آران و بيدگل و شهرضا از شهرستان هاي فعال در رشته هاي پرش و استقامت است.
نايب رييس هيات سواركاري استان اصفهان افزود : هيات سواركاري استان در بخش بانوان و رده هاي مختلف سني به مسابقات كشوري اعزام دارد كه بيشتر به صورت انفرادي و در رشته پرش است اما هيچ بانويي از استان اصفهان عضو تيم ملي نيست.
وي گفت: اصفهان پنج دوره ميزبان رقابت هاي جام نقش جهان بوده است و سال جاري نيز مسابقات مختلفي طبق تقويم مسابقات هيات برگزار مي شود.
شريفي ادامه داد: هم اكنون 6 باشگاه به صورت رسمي در اين رشته فعال هستند اما در شهرستان هاي مختلف استان باشگاه هاي زيادي هستند كه به صورت شخصي و يا غيررسمي فعاليت مي كنند.
وي افزود: هزينه هاي سواركاري نسبت به رشته هاي پرهزينه ورزشي وضعيت بهتر و قيمت پايين تري دارد و يك سواركار مبتدي نيازي به اسب شخصي ندارد و مي تواند با اسب هاي موجود در باشگاه ها آموزش ببيند.
نايب رييس هيات سواركاري استان اصفهان گفت: سواركاري محدوديت سني ندارد و همه افراد با سنين مختلف مي توانند حداقل به صورت تفريحي در اين رشته فعاليت كنند.
وي با اشاره به اجراي طرح استعداديابي سواركاري در مدارس استان اصفهان نيز گفت: دانش آموزان مستعد 10 تا 11 سال استان در قالب طرح استعداديابي و كلاس هاي تابستاني شناسايي شده و در صورت علاقه مندي مي توانند با اسب هاي پوني كلاب به اين رشته ورزشي بپردازند.
وي همچنين رشته سواركاري را همانند ساير ورزش ها نيازمند آمادگي جسماني دانست و افزود: نرمش هايي براي پيش از سواركاري در نظر گرفته شده است كه سواركاران بايد اين نرمش ها را قبل و بعد از سوار شدن بر اسب انجام دهند تا دچار آسيب نشوند.
اسب سواري قدمت زيادي نزد ايرانيان دارد اما به عنوان يك ورزش در چند دهه اخير مورد توجه قرار گرفته ‌است.
سواركاري داراي رشته هاي مختلفي از جمله پرش، استقامت و درساژ است.
ت/7135 / 6022