به گزارش ایرنا از سركنسولگری ایران در اربیل، عبادی روز سه شنبه در خصوص دفاع موشكی نیروی های مسلح جمهوری اسلامی ایران در برابر پایگاه نظامی تروریست ها در كردستان عراق گفت: نظر به پیوند عمیق موجود با اقلیم كردستان، نیروی مسلح در كمال اقتدار و خویشتنداری از تعقیب گروهك ها در خارج از مرز خودداری كرده و تلاش های مشترك دو، سه ساله اخیر با مقامات عالی اقلیم را محترم شمردند تا با پیگیری حكومت محلی گروهك های تروریستی به قوانین و مقررات بین المللی و رعایت اصول حسن همجواری اقلیم با ایران پای بند شوند اما عدم تمكین گروهك ها و استمرار اعمال تروریستی آنها، واكنش نظامی نیروی مسلح را برخلاف میل باطنی شان موجب شد.
وی افزود: بر این اساس اقدام نیروی مسلح جمهوری اسلامی ایران در قبال پایگاه نظامی اشرار مسلح و اقدامات تروریستی آنها، پس از امتحان دیگر راه ها و واكنشی دفاعی و در چارچوب اصل حق طبیعی دفاع مشروع و معلول و نه علت تحركات ضد انقلاب بوده است.
سركنسول ایران در اربیل در توضیح این مساله یادآور شد: اشرار در بدو پیروزی انقلاب اسلامی با انتخاب خط و مشی مسلحانه رودرروی نظام نوپای اسلامی و مصالح ملت كه با خون هزاران شهید حاصل شد ایستادند و در نهایت در پیوندی نامیمون با رژیم بعث و صدام وصلت و در پایگاه های نظامی استقرار و در خدمت ماشین جنگی صدام بر علیه ایران قرار گرفتند و هرگز شرایط دریافت پناهندگی در عراق را نیافته و ادامه حضور آنها بعنوان ارثیه ای از صدام وجاهت قانونی ندارد.
سركنسول ایران در ادامه خاطرنشان ساخت: در كجای دنیا معمول است افرادی كه پناهندگی دریافت كرده اند در پادگان های نظامی استقرار و با برگزاری انواع دوره های آموزش نظامی، انجام فعالیت های جاسوسی، از امكان سازماندهی جهت فعالیت های تروریستی بر علیه كشور و مردم خود برخوردار شوند؟
وی افزود: اینكه گروهك های تروریستی از حضور در خاك كشور دوست و برادر عراق در ایجاد اخلال در امنیت عمومی ایران، سوء استفاده كنند و در مقابل از نیروی مسلح ایران خواسته شود همچنان خویشتنداری نمایند این موضوع با مصالح و منافع و اصول و قواعد حاكم در نظام بین الملل در تعارض جدی است.
سركنسول جمهوری اسلامی ایران در خصوص وجود پایگاه های اشرار در نوار مرزی ایران گفت: نیروهای پیشمرگه اقلیم كردستان عراق با حمله گروهك داعش به مناطقی از شمال عراق، همه توانمندی خود را در اداره جبهه های جنگ با داعش بكار گرفتند و در نتیجه در مرز با ایران خلاء بوجود آمد و به تبع آن اشرار مسلح برای احداث پایگاه های تروریستی در نوار مرزی شهرهای اربیل و سلیمانیه با ایران فرصت پیدا كردند.
وی افزود: استقرار گروهك ها قبل از هر چیز، مخل فرصت توسعه بخش ها و روستاهای مرزی كردستان عراق كه رنج و مشقت ظلم صدام را لمس كردند، بود و در نتیجه ناامنی جایگزین رونق اقتصادی مرزهای صلح و دوستی در آن مناطق شد.
وی درخصوص تحركات ضدانقلاب بر علیه مناطق مرزی و پیگیری های دیپلماتیك عنوان داشت: اشرار مسلح طی یكی دو سال گذشته به دفعات تحت تاثیر سرویس های جاسوسی بیگانه با سوء استفاده از خاك عراق به برخی روستاهای مرزی نفوذ و به پایگاه های مرزی حمله كرده اند كه ترور هموطنان در پیرانشهر، حمله به یگان های نوار مرزی مریوان و نیز تیراندازی به سوی خودروی عمومی در اشنویه از آن جمله بوده است.
عبادی افزود: هر چند اكثر قریب باتفاق تیم های تروریستی در بدو ورود به خاك ایران ضربات سنگینی را از نیروهای نظامی و امنیتی دریافت و متحمل تلفات زیادی شدند اما در عین حال وزارت امور خارجه و طبعا نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در اربیل بنابه وظایف ذاتی خود با تشكیل جلسات مستمر و مكاتبات اعتراضی ضرورت مقابله با اعمال تروریستی را به مقامات اقلیم یادآور شده اند.
سركنسول ایران درخصوص مواضع مقامات اقلیم كردستان در خصوص تحركات اشرار گفت: مقامات عالی اقلیم كردستان عراق در مجموع جلسات و اظهار نظرهای رسمی مخالفت خود با هرگونه سوء استفاده گروهك ها از خاك عراق علیه همسایگان را اعلام و این قبیل اقدامات را غیر قابل پذیرش می دانند.
وی درخصوص تحویل اشرار مسلح به جمهوری اسلامی ایران گفت: گروهك های تروریستی كه در اقلیم استقرار دارند قاتلان فرزندان ایران در انفجار سابق مهاباد (دوازده نفر از آنان زنان و كودكان بوده اند) شهدای پیرانشهر، اشنویه، مریوان و شخصیت های بارز انقلابی از جمله ماموستا عظیمی امام جمعه سابق سردشت و سمیرا حسین پناهی دختر شهید چهارده ساله و دیگر عزیران بوده و القاب غیر منصفانه معدود رسانه ها در اقلیم كه برخی از قاتلین فراری را فعال مدنی می نامند، آنها را تطهیر نمی كند و از این رو تحت تعقیب محاكم قضایی هستند و باید با تسلیم در محاكم قضایی كشور محاكمه شوند و لذا تسلیم یا اخراج آنها از خاك كشور دوست و برادر عراق حداقل انتظار است.
نماینده ایران در خصوص اقدامات دفاعی ایران در آینده گفت: پایگاه های نظامی و تحركات تروریستی اشرار یعنی عامل ناامنی، در چنین صورتی طبیعی است كه هیچ كشوری درخصوص امنیت ملی و تمامیت ارضی و آرامش ملت خود در مقابل اقدامات تروریستی و خرابكارانه سكوت و مماشات نمی كند و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.
خاورم*4*380**
سركنسول ایران در اربیل:
حضور اشرار مسلح در كردستان عراق هیچ وجاهت قانونی ندارد
۲۷ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۴۷
کد خبر:
83036967
بغداد - ایرنا - 'مرتضی عبادی' سركنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل عراق گفت: حضور اشرار مسلح و تیم های تروریستی ضد ایرانی در كردستان عراق، میراثی از دوران صدام و ادامه این حضور فاقد هر گونه وجاهت قانونی است و توصیف این تروریست ها به پناهنده و یا فعال مدنی امری نادرست است.