به گزارش ایرنا، مردم عزادار تا پیش از تاسوعا و عاشورای حسینی ، شب ها در مساجد، تكایا و حسینیه ها عزاداری می كنند و این عزاداری در روز تاسوعا با راه اندازی دسته های سینه زنی و زنجیر زنی در مقابل مساجد یا امامزاده ها ادامه می یابد.
در این عمومیت عزا، عده ای كه پیرترند در این دسته ها میدان داری می كنند و جوانان نیز در صف های زنجیر زنی به صورت منظم پشت سر پیران میدان دار حركت می كنند.
شب تاسوعای حسینی بین برخی از ساكنان چهارمحال و بختیاری به شب چوب و دهل معروف است و روز عاشورا را روز «تیغ» می نامند و آیین های ویژه تاسوعا و عاشورا در نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در اصل یكی است، ولی تفاوت هایی نیز در اجرا با یكدیگر دارد.
در برخی روستاها و شهرهای حاشیه زاینده رود و بیشتر بین آنهایی كه با گویش تركی صحبت می كنند، عزاداران زنجیر سه ضرب می زنند.
مداحان با دو گویش فارسی رایج و تركی قشقایی مداحی می كنند و طبالان و سنج زنان نیز ریتم عزایشان سه ضربی است.
در شهركرد و فرخشهر سینه زنی و زنجیر زنی به صورت دو ضرب و سنگین و همزمان با كوبش صدای طبل انجام می شود كه سینه زنی عزاداران در فرخشهر سبك خاص خود را دارد.
«علامت گردانی» در عزاداری به منظور پاسداشت علمدار دشت كربلا هنوز در بین برخی از جوانان شهرهای شهركرد، فرخشهر، كیان و هفشجان و دیگر شهرهای استان جایگاه خاص خود را دارد.
به طور معمول این علامت ها ، پیشاپیش دسته های عزاداری به ویژه دسته زنجیر زنان حركت داده می شود و پیشتر در دهه های گذشته ، پیران علامت گردان هیات، در چهارراه یا یكی از میدان های معروف، با تعظیم دادن علامت اقدام به «سلام» به دیگر عزاداران می كند.
در مناطق دیگر استان نظیر شهرستان فارسان ، اردل و كوهرنگ آیین های سینه زنی در بین جوانان به صورت «واحد» یا سینه زنی خرمشهری برگزار می شود.
در این بین، عزاداران شهرستان فارسان با حضور در حسینیه ها و تكایا شب ها اقدام به سینه زنی تك ضرب به صورت چرخشی و مدور می كنند و در روز تاسوعا و عاشورا نیز در آیین های زنجیرزنی كه به صورت تك ضرب و تك زنجیر است، شركت می كنند.
در برخی از شهرها ، بانوان عزادار ، مجلس روضه خوانی و گستردان سفره حضرت عباس (ع) را برگزار می كنند و خانه ها در این دو روز ، حسینیه و عباسیه می شوند.
مردم چهارمحال و بختیاری در روزهای تاسوعا و عاشورا با حضور در گلزار شهدا و امامزادگان
یاد درگذشتگان را گرامی می دارند.
به گزارش ایرنا ،بیش از یك هزار و 400هیات مذهبی و 174 گروه تغزیه و تكیه ها و مساجد در چهارمحال و بختیاری آیین های عزاداری حسینی را برگزار می كنند.
2097
شهركرد- ایرنا- تاسوعا و عاشورای حسینی كه فرا می رسد ، عزاداری برای سید و سالار شهیدان به بالاترین سطح خود می رسد و در همه محله ای دسته های عزاداری ، نوای حزن و اندوده را طنین انداز می كنند.