۲۹ شهریور ۱۳۹۷، ۹:۵۳
کد خبر: 83038350
T T
۰ نفر

عاشورا؛ نماد اقتدار و استقامت

۲۹ شهریور ۱۳۹۷، ۹:۵۳
کد خبر: 83038350
عاشورا؛ نماد اقتدار و استقامت

شهرری- ایرنا- مكتب امام حسین(ع) را باید آموزه عینی و عملی اسلام در رویارویی با ظلم و ستم قلمداد كرد و اقتدار و استقامت سیدالشهدا و یاران باوفایش راه و رسم آزادگی و صبر را در همه ادوار تاریخ به نمایش گذاشت.

واقعه عاشورا، معیار رضایتمندی خداوند و انجام تكلیف الهی بود تا نشان دهد جویندگان راه حق وعدالت بدون واهمه و ترس از هیچ قدرتی در راه اجرای فرامین الهی گام برمی دارند، اگر چه این راه دشوار باشد.
در حقیقت عاشورا نمایشگاهي برای نشان دادن ابعاد مختلف اسلام و زنده نگه داشتن دین پیامبر اسلام (ص) و الگو قرار دادن راه و رسم آزادگی در همه ادوار و عرصه های تاریخ به شمار می رود.
به همین مناسبت خبرنگار ایرنا در گفت و گو با چند كارشناس مذهبی نظرات آنها را در مورد مكتب عاشورا و درس هایی كه می توان از این واقعه عظیم گرفت را جویا شد.

** عاشورا؛ درس بزرگ استقامت
امام جمعه شهرری به مناسبت روز عاشورا در گفت و گو با ایرنا عنوان كرد: ایستادگی و مقاومت در برابر دشمنان از درس ها و پیام های مهم این واقعه است.
حجت الاسلام والمسلمین سید علی شاهچراغی اظهار داشت: امام حسین (ع) از نماز صبح تا لحظه شهادت برای اهل بیت و یارانشان سخنان ارزشمندی در خصوص استقامت مطرح كردند.
وی با بیان اینكه مسلمانان هرگز از دشمنان خود خواسته ای نداشته باشند، افزود: اهل بیت در دوران پس از شهادت امام حسین (ع) علیرغم فشارها و سختی های زیاد هرگز درخواستی از دشمن نداشتند.
امام جمعه شهرری عنوان كرد: ایستادگی و مقاومت در مقابل دشمنان از خواسته های امام حسین (ع) بود، چرا كه ایشان فرمودند: « ایستادگی و مقاومت موجب می شود تا دشمن اسیر و دلیل شما شود».
وی گفت: حضرت زینب (س) در طول اسارت با وجود تمام سختی ها و مشكلات موجب شد تا عزت سیدالشهدا و سربلندی و اقتدار اسلام، اهل بیت و مكتب قرآن تا ابد جاودان بماند.
حجت الاسلام والمسلمین شاهچراغی اظهار داشت: ملت ایران با پیروی از سیدالشهدا به خواسته های دشمنان پاسخ نمی دهد و ایستادگی و مقاومت می كند و با این كار پیروزی قطعی و نهایی را به دست خواهد آورد.

** عاشورا؛ نماد استكبارستیزی
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان ری نیز در ادامه گفت: بردباری و صبوری در برابر مشكلات و ناملایمات بزرگترین درس از مكتب عاشورایی است.
حجت الاسلام والمسلمین علی كنگرلو اظهار داشت: امام حسین (ع) در مسیر كربلا می فرمایند: « رضای الهی در رضایت ما اهل بیت است پس باید در مقابل امتحانات و بلایای الهی صبوری كنیم» كه این كلام درس های تاثیرگذاری را به همراه دارد.
وی افزود: در شرایط كنونی كه دشمنان انقلاب و مكتب قرآن و اسلام جنگ اقتصادی و رسانه ای را علیه كشورمان راه انداخته اند با پیام عاشورایی صبر و بردباری می توان در برابر توطئه ها ایستادگی كرد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان ری تصریح كرد: در این دوره با احیای فرهنگ امر به معروف و نهی از منكر و اصلاح دین می توان در برابر آسیب های اجتماعی و معضلات در این حوزه ایستادگی كرد.
وی یادآور شد: فرهنگ عاشورایی درس ها و پیام های مهمی را به همراه دارد كه بكارگیری آنها، موفقیت های بسیاری را به همراه دارد.
حجت الاسلام والمسلمین كنگرلو عنوان كرد: رعایت ادب و بزرگواری، ظلم ستیزی، شجاعت و حفظ ارزش های دینی از بزرگترین درس های مكتب عاشورایی است.
وی گفت: استكبار ستیزی و مقابله با فساد و ظلم از پیام های عاشورا است كه عمل به آن سبب پیشرفت و توسعه می شود.

** عاشورا؛ تجلی عدالت خواهی
حجت الاسلام والمسلمین عباسعلی باباگل زاده، كارشناس مذهبی نیز در ادامه گفت: عاشورا تجلی ظلم ستیزی، عدالت خواهی، حق طلبی و آزاده زیستن است.
وی اظهار داشت: قیام امام حسین (ع) بر علیه حكومت فاسد، فاسق و ستمگری بود كه با استفاده ابزاری از قرآن، اسلام و منبر و جایگاه پیامبر هر روز در جامعه بر فسادشان می افزودند.
این كارشناس مذهبی ادامه داد: مهمترین علت قیام امام حسین (ع) احیای دین، قرآن و سنت پیغمبر و همچنین مبارزه علیه ظلم و ریا و تزویر بود.
وی با بیان اینكه شهادت امام حسین (ع) و یارانش موجب بقا و جاودانگی دین اسلام شد، افزود: دین اسلام با خون سیدالشهدا و یارانش، حیات دوباره ای گرفت و نهضت حسین بن علی جادوانه شد.
حجت الاسلام والمسلمین عباسعلی باباگل زاده یادآور شد: قیام عاشورا موجب آگاهی و بیداری جامعه و نابودی حكومت فاسق و ظالمانه یزید شد.
این كارشناس مذهبی با بیان اینكه عاشورا میراث بزرگ اسلام است، عنوان كرد: درس آزادگی، آزاده زیستن، شهادت طلبی و دلاوری و تسلیم نشدن در برابر ظالمان و ستمگران بزرگترین درس برای انسان های آزاده جهان است.
وی اظهار داشت: احیای امر به معروف و نهی از منكر و گسترش عدالت خواهی از تاثیرات نهضت عاشورا است.
حجت الاسلام باباگل زاده گفت: بزرگترین درس عاشورا توجه به حقوق مردم و بیت المال است به گونه ای كه ایشان به یارانشان فرمودند:« هر كس حق الناسی بر گردن دارد از لشكر من جدا شود».
1970/6003
۰ نفر