۲۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۴۷
کد خبر: 83038377
T T
۰ نفر

عشق به حسين (ع) در ميان اهل سنت

۲۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۴۷
کد خبر: 83038377
عشق به حسين (ع) در ميان اهل سنت

سنندج - ايرنا - كردستان در غربي ترين نقطه ايران اسلامي همانند ديگر مناطق كشورمان اين روزها سوگوار محرم و ايام شهادت سرور و سالار شهيدان عالم امام حسين (ع) و ياران باوفاي ايشان است اما در اينجا عشق به حسين در صورت هاي متفاوت تجلي پيدا كرده است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، عشق و ارادت به امام حسين (ع) در اين استان، محرم را ميعادگاه هم آغوشي دو مذهب شيعه و سني كرده است، اينجا كردستان سرزمين فرهنگ ها و باورهاي مختلف است كه با اتكا به سنت هاي هر فرهنگ بدنبال يكپارچه كردن موزاييك هاي فرهنگي اقوام مختلف ايران زمين است.
اين تلاش براي يكپارچگي در ايام محرم الحرام و نحوه برگزاري آيين هاي سوگواري شهادت ابا عبدالله الحسين (ع) و 72 يار باوفاي ايشان به نقطه اوج خود مي رسد كه مي توان از اين ايام به عنوان يك الگو براي نشان دادن وحدت مسلمانان نام برد.
در توصيف كردستان و ارادت مردمانش به اهل بيت (ع) دانستن همين نكته كفايت مي كند كه در غالب جمعيت اهل سنت تركيبي از اهل تشيع نيز جاي دارند و سال هاست اين با همدلي و همكاري در مقابل دشمن ايستاده و بدون هيچ مشكلي در كنار هم مشغول تبديل كردن اين استان به نمونه اي مثال زدني در جهان اسلام از منطقه اي كه وحدت و برادري ميان مذاهب در آن به سرمنزل مقصود رسيده است، هستند.
چه دلنشين است نواي يا حسيني كه شب هاي تاسوعا و عاشورا از كوچه و خيابان هاي اين استان تا عرش را به لرزه مي اندازد، چه گوش نواز است صداي زنجيري كه بر سينه جواني از اهل تسنن به عشق حسين (ع) نقش مي بندد، چه حس بهشتي دارد روضه اي كه در آن نويد برادري و وحدت به گوش مي رسد و چه عالمي دارد هيات عزاداري امام حسين (ع) وقتي توسط جوانان اهل سنت اداره مي شود.
كوچه و خيابان هاي شهر سياه پوش است و غرق در ماتم حسين (ع) چرا كه امشب اين رفتن بدون بازگشت است، روضه خوان نواي حسين به كربلا سفر مي كند سر داده و مادران اين سرزمين واويلا گويان مژده شهادت به زينب مي دهند.
چه بجا گفت روضه خوان كه حسين مايه سربلندي اسلام و مسلمانان در هر دو عالم است وقتي از او پرسيدم حسين (ع) براي اين دنيا زياد است يا كم؟
او اهل سنت است ولي مداح و روضه خوان دستگاه امام حسين(ع)، 27 سال دارد و خود را ظفري معرفي مي كند، در چند جمله كوتاه كه در ادامه مي خوانيد، ما را متوجه اين موضوع مي كند كه در اينجا عشق به امام حسين (ع) دو روح جهان اسلام را كه همان مذهب هاي شيعه و سني هستند را در يك كالبد كه هيات هاي عزاداري است، جمع كرده اند.
10 سال است روضه مي خواند و صداي زيبا تنها دارايي اش براي خدمت به اهل بيت (ع) است البته آن را نه صدايي زيبا بلكه وسيله اي براي وصلش به امام حسين (ع) مي داند.
ظفري كسب درآمد از اين راه را به دور از پيمان خود با امام حسين و اهل بيت (ع) مي داند و به سفارش زيباي امام شافعي(رض) در خصوص روزه گرفتن اهل سنت در روزهاي تاسوعا و عاشورا اشاره مي كند.
كنار هم سينه زدن و عزاداري كردن اهل سنت و اهل تشيع در اين ايام براي امام حسين(ع) را بزرگترين و مهمترين انگيز براي مداح شدن اعلام مي كند و مي گويد: اين حركت كه از كودكي در بسياري از هيات هاي استان كردستان شاهد آن بوده ام به من آموخت كه امام حسين (ع) متعلق به مذهب يا قشر خاصي نيست.
ظفري با اشاره به اينكه مردم اين استان وحدت را در عمل نشان داده اند، تاكيد كرد: ايام محرم در اين استان زمان مناسبي است كه دنيا ببيند اهل سنت و كُردها تا چه اندازه عشقشان به اهل بيت(ع) عميق است.
وي گفت: رفتن به پا بوس امام حسين(ع) و مداحي در بين الحرمين در كربلاي معلي بزرگترين آروزيش است.
يكي از شاعران اهل سنت در استان كردستان كه تاكنون بيش از 20 عنوان شعر در وصف امام حسين (ع) و اهل بيت سرود است، گفت و گوي خود را با خبرنگار ايرنا اينگونه آغاز كرد: كيست حق را و پيغمبر را ولي، آن حسن سيرت، حسين بن علي، آفتاب آسمان را معرفت، آن محمد صورت و حيدر صفت.
علي قيسوندي با بيان اينكه هيچ كلمه اي توان وصف واقعه عاشورا و عظمت كاري كه امام حسين(ع) انجام داده است را ندارد، گفت: از آنجا كه اهل سنت ارادت خاصي نسبت به اهل بيت(ع) دارند او شعر گفتن به زبان كُردي را براي بيان قطره اي كوچك از اين درياي عظيم ارادت انتخاب كرده است.
وي كه معلم ادبيات فارسي است از سال 74 شعر گفتن را آغاز و بيشتر اشعارش در سبك عرفاني - عاشقانه است.
قيسوندي تعدد نام هاي علي، حس و حسين در استان كردستان را دليل بسيار محكمي براي وجود ارادت مردمان اين ديار نسبت به اهل بيت (ع) دانست و افزود: شاعران، مداحان و هيات هاي ويژه عزاداري اهل سنت همگي نشان از عمق عشق مردم اين استان به امام حسين(ع) است.
اين شاعر توانا اظهار داشت: تا زماني كه زنده باشد سعي خواهد كرد با اشعارت ارادت و عشق اهل سنت نسبت به امام حسين و اهل بيت(ع) را به گوش همگان برساند.

مدير كل تبليغات اسلامي استان كردستان با اشاره به اينكه اهل سنت نيز مانند اهل تشيع از دوستداران و محبين اهل بيت(ع) هستند، گفت: عرض ادارات آنها به اهل بيت(ع) متفاوت است.
مختار كرمي همكاري اهل سنت در ايام محرم براي برگزاري مراسم اين ماه در كردستان را منحصر بفرد دانست و افزود: روزه گرفتن، ختم قرآن، عزاداري در مساجد و تكايا، نذري دادن، مشاركت مالي به هيات ها و حسينه ها، سخنراني عالمان ديني، روضه خواني و همايش هاي مختلف از جمله اقدامات شاخص اهل سنت در اين ايام است.
وي با بيان اينكه از 610 هيات مذهبي كه در اين ايام در استان فعاليت مي كنند، 18 هيات مختص اهل سنت است، اضافه كرد: امام حسين(ع) مختص به گروه خاصي نيست و كسي حق ندارد ايشان را انحصاري بكند بلكه متعلق به همه بشريت است.
حجت الاسلام كرمي حفظ فرهنگ عاشورا را نياز جامعه امروز دانست و يادآور شد: تنها مراسمي كه در كشور به صورت 100 درصد مردمي برگزار مي شود مراسم محرم است و در هزينه هايي كه مردم در اين راه مي كنند، دولت هيچ نقشي ندارد.
وي با اشاره به مسايل فرهنگي اين استان تاكيد كرد: تقويت وحدت بين مذاهب هدف مهم اجراي برنامه هاي ايام محرم در استان كردستان است.
حجت الاسلام كرمي عاشورا و فرهنگ حسيني را در اين استان محور وحدت دانست و گفت: اين مهم با همدلي و همفكري بين دستگاه هاي مختلف و جامعه اهل سنت كه خود از مريدان و علاقمندان واقعي اهل بيت(ع) هستند، محقق شده است.
وي با اشاره به اينكه برنامه هاي محرم در اين استان با رويكرد كاهش و كنترل آسيب هاي اجتماعي در حال برگزاري است، اظهار داشت: سال گذشته كردستان حائز رتبه اول كشوري در زمينه داشتن كمترين آسيب هاي عزاداري شد.
مدير كل تبليغات اسلامي كردستان به برگزاري كارگاه ها و كلاس هاي توجيهي در سال جاري براي فعالان عرصه محرم از جمله هيات ها، مداحان و روحانيون اشاره كرد و افزود: همه بايد تلاش كنيم كه از سيره امام حسين (ع) در جهت رشد و ارتقاي فرهنگ ديني بهره بگيريم.
وي به تلاش هاي معاندين دين و جو سازي ها عليه فرهنگ عاشورا اشاره كرد و يادآور شد: اين تلاش ها نه تنها تاكنون اثري نداشته بلكه عنايت پرودگار و حضرت سيد الشهدا (ع) باعث شده اين مراسم هر ساله باشكوه تر از سال قبل برگزار شود.
حجت الاسلام كرمي رسانه ها را سربازان خط مقدم دفاع از فرهنگ عاشوراي دانست و تاكيد كرد: برگزاري همايش پرچمداران بصيرت در چهار شهرستان، همايش طلايه داران تبليغات، دوره هاي آموزشي براي فعالان عرصه محرم، اعزام 492 روحاني، مبلغ و مبلغه و برنامه هاي مدون ادارات اوقاف، امور خيريه و بسيج از جمله اقدامات براي رسيدن به هدف عاشورا كه عمق بخشيدن به وحدت است، بود.
** 610 هيات مذهبي در استان مراسم هاي عزاداري ايام ماه محرم را برگزار مي كنند.
رئيس شوراي هيات هاي مذهبي كردستان گفت: 610 هيات مذهبي در ايام ماه محرم در اجراي برنامه هاي سوگواري و عزداراي سرور و سالار شهيدان در استان مشاركت دارند.
نورعلي خزايي با اشاره به فعاليت 365 مبلغ و مبلغه در هيات هاي مذهبي در طول ايام محرم افزود: همچنين در اين ايام 320 مجلس روضه خانگي توسط مسئولان اين هيات ها در استان بر پا مي شود.
وي يادآور شد: در نخستين جمعه ماه محرم نيز 32 مراسم همزمان تحت عنوان شيرخوارگان حسيني در سطح شهرها و روستاهاي اين استان برگزار شد.
خزايي همچنين به تجميع عزاداري در روزهاي تاسوعا و عاشورا اشاره كرد و اظهار داشت: در اين ايام 240 مراسم دسته روي عزاداري سرور و سالار شهيدان در شهرها و روستاهاي استان برگزار خواهد شد.
وي يكي ديگر از برنامه هاي ايام محرم را برگزاري 18 محفل قرآني در هيات هاي مذهبي اهل تسنن استان عنوان كرد و گفت: در ايام محرم 591 مداح و 110 مربي قرآن در سطح استان به اجراي برنامه هاي فرهنگي، مذهبي و قرآني مي پردازند.
رئيس شوراي هيات هاي مذهبي كردستان فعاليت 50 هيات خانه قرآن شهري، 75 گروه امر به معروف و نهي از منكر، فعاليت 15 اكيپ بازرسي ويژه محرم و فعاليت 30 بازرس شوراي هيات هاي مذهبي و كانون مداحان استان را از ديگر برنامه هاي اين ايام اعلام كرد.
استان كردستان با يك ميليون و 603 هزار نفر جمعيت در شمال غرب كشور واقع است، در اين استان مسلمانان اهل تسنن و تشيع با وحدت و برادري در كنار هم زندگي مي كنند و جا دارد اين وحدت و برادري بيشتر از گذشته مورد توجه رسانه و مسئولان امر قرار گيرد تا كسي جرات اختلاف و تفرق افكني به خود در اين استان ندهد.
7349/9102