۲۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۲۶
کد خبر: 83038455
T T
۰ نفر

زندگی در جبهه حق و زمان شناسی از پیام های عاشورا

۲۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۲۶
کد خبر: 83038455
زندگی در جبهه حق و زمان شناسی از پیام های عاشورا

اصفهان -ایرنا - قرن ها از قیام عاشورایی امام حسین (ع) و یارانش در واقعه كربلا می گذرد اما آموزه ها و پیام های آن برای همه دوران و جوامع تبلور می یابد و راه را برای مسلمانان روشن می كند.

قیام امام حسین (ع) و یارانش در واقعه كربلا، نهضت حق علیه جبهه باطل بود و با شعار عزت اسلامی و هدف حفظ ارزش های راستین دین اسلام شكل گرفت.
صاحبنظران و علمای دینی در طول سال های گذشته این قیام را از ابعاد مختلف مورد تحلیل قرار دادند و از هر یك از رخدادهای این قیام، پیام ها و آموزه های بسیاری را استخراج كرده اند كه به الگوهایي برای حركت‌هاي اصلاح ‏‌گرایانه و مبارزه با ستم و بی عدالتی و جهاد براي حق تبدیل شده اند.
این پیام ها و آموزه ها مختص و محدود به یك مقطع زماني یا گوشه‌‏اي از دنیای اسلام نیست بلكه هریك از آنها با توجه به شرایط روز جوامع می تواند راهگشای بسیاری از مسائل و نیازها باشد.
رییس دانشكده اهل بیت (علیهم السلام) با تاكید بر اینكه پیام های زیادی در قیام عاشورا وجود دارد، گفت : عاشورا عصاره كل پیام های اسلامی و انسانی است.
امیرحسین بانكی پورفرد با بیان اینكه لازم است این پیام ها را از زاویه های جدید نگاه كنیم، افزود : نگاه كردن به نهضت عاشورای حسینی از زاویه ها و روش های پژوهشی جدید، پیام های مستتر در این حركت انقلابی را بیش از پیش برای ما روشن می سازد.
وی با اشاره به یكی از این ابعاد، گفت: در واقعه كربلا 2 گروه در مقابل یكدیگر قرار داشتند كه با وجود دشمنی و اختلافات، مشتركاتی نیز با یكدیگر داشتند.
استاد فلسفه و كلام اسلامی دانشگاه اصفهان با بیان اینكه هر 2 گروه در واقعه كربلا، آزار دیدند و رنج بردند، افزود : در روایت هایی كه از این واقعه شده به رنج یاران امام حسین(ع) بسیار پرداخته شده اما به مصیبت هایی كه لشكر كفر گرفتار آن شدند، چندان پرداخته نشده است.
وی با تاكید براینكه دنیا دار رنج است و هیچ یك از اموال و آنچه در اختیار داریم از آنِ ما نیست، تصریح كرد : انسان در این دنیا تحت هر شرایطی رنج هایی می كشد و در نهایت جان خود را از دست می دهد و چرا این جان و مال را در جهت متعالی خرج نكند.
بانكی پور ادامه داد : زندگی ما انسان ها در این دنیا روزی به پایان می رسد و رنج هایی در طول زندگی خود می كشیم بنابراین بهتر است كه این رنج ها در جبهه حق و با عزت و سعادت دنیا و آخرت همراه باشد.
وی یكی از پیام های عاشورا را این دانست كه اگر می خواهیم خستگی و رنج دنیا را بكشیم پس در جبهه حق و با معرفت، عزت، محبت و نیت عالی باشد.
مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان نیز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به پیام های عاشورا در ابعاد مختلف گفت : یكی از این پیام ها كه در عصر حاضر نیز عینیت زیادی دارد مربوط به زمان شناسی است.
حجت الاسلام میثم شریف با تاكید بر اینكه دشمنی با دین، همیشگی است، افزود : این موضوع ربطی به زمان خاصی ندارد اما زمان شناسی ما مسلمانان در برابر آن مهم است.
وی با اشاره به زندگی امامان و معصومان اسلام، خاطرنشان كرد : زندگی امام حسین (ع) و امام حسن(ع) و چگونگی رفتار آنها با دشمنان در دوران حیاتشان، این زمان شناسی را نشان می دهد.
حجت الاسلام شریف اضافه كرد : این زمان شناسی نشان می دهد كه چه زمانی انسان باید فریاد بزند، چه زمانی باید به حل اختلافات داخلی بپردازد و چه زمانی در برابر دشمنان بایستد.
وی گفت: ممكن است گروه ها و اقشار جامعه باهم اختلاف سلیقه یا عقاید و روش های سیاسی داشته باشند، اما همه مانند اعضای یك خانواده هستیم و باید از زمان شناسی امام حسین (ع) درس بگیریم و وحدت داخلی را در برابر دشمن حفظ كنیم.
مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان افزود : اگر به واقعه عاشورا نگاهی بیندازیم می بینیم كه افرادی مانند حُر با وجودیكه اختلافاتی با امام حسین (ع) و در جبهه مقابل قرار داشتند اما زمان شناسی كردند و به یاران این امام پیوستند.
وی ادامه داد : از طرفی عده ای زمان شناسی نكردند از جمله كسانی كه به امام حسین(ع) نامه نوشتند و او را دعوت كردند اما در زمان مناسب، كار مناسب انجام ندادند.
حجت الاسلام شریف تاكید كرد : زمان شناسی و تصمیم درست در زمان حاضر نیز از اهمیت خاصی برخوردارست كه امیدواریم مورد توجه مردم و مدیران قرار گیرد.
3011/ 6022