۳۰ شهریور ۱۳۹۷، ۳:۰۳
کد خبر: 83038720
T T
۰ نفر

آمریكا تك صدای حمایت از صهیونیست ها در شورای امنیت

۳۰ شهریور ۱۳۹۷، ۳:۰۳
کد خبر: 83038720
آمریكا تك صدای حمایت از صهیونیست ها در شورای امنیت

نیویورك- نشست شورای امنیت درباره فلسطین در حالی برگزار شد كه اروپایی ها هم علیه اقدامات شرورانه رژیم صهیونیستی موضع گیری كردند اما تنها آمریكا با طرح مساله انحرافی ایران خواست حمایت خود را از این رژیم اثبات كند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نیكی هیلی نماینده آمریكا در سازمان ملل متحد در یك سال و نیم گذشته به خوبی نشان داده است كه در حمایت از رژیم صهیونیستی سراز پا نمی شناسد و استراتژی خود را اینگونه طراحی كرده بود كه هرگاه مساله فلسطین و جنایات صهیونیست ها در میان باشد، مسایل دیگری به ویژه ایران را مطرح كند تا این گونه زخم 70 ساله جنایات صهیونیست ها بر پیكره جهان اسلام به فراموشی سپرده شود.
اما هربار كه این نشست برگزار می شود، تقلای آمریكا بی فایده بوده و جامعه بین الملل راه خود را می رود، تهدید ها و تطمیع ها، خروج از نهادهای وابسته به سازمان ملل و قطع كمك به آژانس های تابعه این سازمان هم تاثیری نداشته است.
نشست عصر پنج شنبه شورای امنیت كه به ریاست آمریكا برگزار شد هم نمایشی دیگر بود تا نشان دهد یكجانبه گرایی جایگاهی در عرصه بین الملل ندارد و آمریكا هم با چهره ای تاریك و منزوی در مساله فلسطین، انگشت نما شده است.
فرانسوا دلاتره نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد در این نشست گفت: نسل های پیاپی فلسطینی ها و اسراییلی ها امید به رسیدن به صلح را از دست می دهند. هیچ راهی جز رسیدن به راه حل دو كشور وجود ندارد.
وی افزود: داشتن یك كشور به این معنی است كه شهروندی مساوی اما با دو هویت در این سرزمین اعطا شود؛ یعنی فلسطینی ها هرگز به آرزوی داشتن كشور فلسطین نرسند و از سوی دیگر پایه های دمكراتیك اسراییل كاملا بر هم بریزد.
نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد ادامه داد: اسراییل مسئول كامل تصمیم به تخریب روستای خان الاحمر است و فرانسه و متحدان اروپایی آن به شدت نگران این تصمیم هستند و از اسراییل می خواهند سریعا اجرای آن را متوقف كند.
دلاتره اضافه كرد: بیش از 160 كودك در معرض آواره شدن هستند و عواقب آن جبران ناپذیر خواهند بود. در ادامه این تخریب راه برای شهرك سازی در منطقه E1 باز خواهد شد و این مانع بزرگی برای رسیدن به صلح است.
وی تاكید كرد: از بین رفتن راه حل دو كشور نباید باعث شود كه ما بحران غزه را جدی نگیریم. وضعیت انسانی در این منطقه وحشتناك است و كشتار معترضان ساكنین غزه توسط اسراییل محكوم است. غزه در ماه های گذشته در معرض سقوط و جنگ قرار گرفته است.
نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد تصریح كرد: این تنها مردم غزه هستند كه قربانی این تنش ها و وخامت اوضاع خواهند بود و باید هر چه سریعتر مذاكرات بین فلسطینی ها و همچنین بین فلسطینی ها و اسراییلی ها از سر گرفته شود. به طور ویژه باید راه برای رفع حصر غزه از طرف اسراییل باز شود.
دلاتره خطاب به آمریكایی ها هم گفت: ما از آمریكا می خواهیم كه تعهد تاریخی خود در رسیدگی به آوارگان فلسطینی را ادامه دهد. فرانسه دوست مردم فلسطین و مردم اسراییل است و ما می خواهیم كه همگی در صلح و امنیت و كرامت در كنار هم زندگی كنند. مشكل اسراییل و فلسطین همچنان مركز توجه است و جامعه بین الملل نمی تواند از این واقعه روی برگرداند.
وی یادآور شد: فردا رییس جمهوری فرانسه با محمود عباس و پس از آن با نتانیاهو دیدار خواهد داشت. فرانسه از هیچ تلاشی برای حل موضوع فلسطین واسراییل فروگذار نخواهد كرد.

**انگلیس
كارن پیرس نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد هم اظهار كرد: انگلیس به رسیدن به راه حل دو كشور متعهد بوده و هست تا كشور اسراییل در امنیت و كشور فلسطین با حق حاكمیت مستقل تشكیل شود.
وی ادامه داد: انگلیس به شدت نگران تخریب روستای خان الاحمر است كه در منطقه ای استراتژیك قرار دارد و تخریب آن رسیدن به صلح را شدیدا به خطر می اندازد. این حركت نقض قوانین بین الملل است.
این نماینده اروپایی شورای امنیت نیز از رژیم صهیونیستی خواست تا «این تصمیم را اجرایی و ساكنان این روستا را آواره نكند».
پیرس اظهار كرد: ما نگران تصمیم امریكا برای قطع كمك مالی به آنروا(سازمان امداد و اشتغال آوارگان فلسطینی)هستیم و از جامعه بین المللی می خواهیم كه به آنروا كمك كنند. لازم است كه برای وخامت اوضاع انسانی در غزه اقدام شود. ما از تلاش هایی كه درگیری در غزه را پایان دهند، حمایت می كنیم.
وی خاطرنشان كرد: حملات اخیر نشان می دهد كه لازم است برای كاهش خشونت و تنش اقدام جدی شود.


**روسیه
واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد هم اینگونه اظهار نظر كرد كه متاسفانه تحولات بسیار بدی در ماه های گذشته اتفاق افتاده و بستر رسیدن به راه حل را تهدید كرده است.
وی افزود: وقایع نشان می دهد كه هرچه حاصل شده در حال از دست رفتن است. ما واقعا نمی فهمیم كه امریكا به چه هدفی دفتر سازمان آزادی فلسطین در واشنگتن را تعطیل كرد و واقعا علت قطع كمك مالی به انروا و یا حتی دو بیمارستان در فلسطین را نمی فهمیم.
نماینده روسیه در سازمان ملل متحد ادامه داد: هنوز زمان وجود دارد كه این تصمیم ها لغو شوند. ما معتقدیم كه واكنش ها به این تصمیم ها چشم انداز صلح را به خطر می اندازد. تلاش های گذشته و مكانیزم قبلی به رهبری امریكا و روسیه ما را به تشكیل كمیته چهارجانبه رسانده بود كه تحت نظر شورای امنیت عمل می كرد؛ به نظر ما این موثرترین مكانیزم موجود بود.
نبنزیا اضافه كرد: لازم است كه مذاكرات از سر گرفته شود. در همین راستا روسیه پیشنهاد داده است كه رهبران فلسطینی و اسراییلی به صورت مستقیم در مسكو ملاقات كنند.
وی با بیان اینكه «از همكاری كشورهای منطقه برای حل منازعه فلسطین حمایت می كنیم و برای نقش مصر و اردن ارزش بالایی قائل هستیم»، گفت: ما باور داریم كه حل مساله فلسطین می تواند به ثبات خاورمیانه كمك كند. اسراییل مساله زنده ای برای درگیری در منطقه باقی مانده و حتی منجر به تقویت تروریسم شده است.
نماینده روسیه در سازمان ملل متحد خاطرنشان كرد: ما می خواهیم توجه همه را به اتحاد بین كشورهای عرب جلب كنیم. روسیه آماده است كه برای اعتمادسازی كشورهای عرب در اتحادیه عرب و حل منازعات بین این كشورها كمك كند. لازم است كه یك سیستم امنیتی جامع، بین كشورهای عرب ایجاد شود.
پیش از این ترامپ طرح ناتوی عربی را مطرح كرده بود.

**چین
نماینده چین در سازمان ملل متحد هم مساله فلسطین را «قلب صلح خاورمیانه» توصیف كرد و گفت: تحولات اخیر به شدت نگران كننده است. مذاكرات بین دو طرف با مشكل مواجه شده و وضعیت رو به وخامت است.
وی افزود: تهدید وخامت نظامی اوضاع را نمی توان نادیده گرفت. جامعه بین الملل باید به راه حل دو كشور متعهد بماند. تمامی شهرك سازی ها و تخریب اموال فلسطینی ها باید متوقف شود. حصر غزه باید سریعا رفع شود و برای كاهش خشونت بین طرفها اقدام جدی شود.
سفیر چین در سازمان ملل متحد تاكید كرد: جامعه بین الملل باید به صورت متحدانه برای از سرگیری مذاكرات بین اسرائیل و فلسطین عمل كند. چین از تلاش برای پیوستن كشور فلسطین به جامعه بین الملل حمایت می كند.
اما وقتی نوبت به نماینده آمریكا در سازمان ملل رسید كه در واقع رژیم صهیونیستی را نمایندگی می كرد، اظهار نظری كاملا بی ارتباط با موضوع و متفاوت از نظر سایر اعضا ارائه داد.
نظری كه نشان می دهد آمریكا به دنبال حل مساله فلسطین نیست و تلاش می كند تفرقه و اختلاف در خاورمیانه همچنان ادامه یابد شاید كه بتوانند «تسلیحات زیبای» بیشتری به فروش برساند.

**آمریكا
نیكی هیلی گفت: مساله اسراییل و فلسطین جدی است و ارزش توجه این شورا را دارد اما یك كشور وجود دارد كه امنیت خاورمیانه را به هم می ریزد و آن ایران است.
وی ادامه داد: 40 سال است كه به هر جا دست می زند ناآرامی می شود. از دیكتاتوری حمایت می كند كه به مردمش بمب شیمیایی می زند، موشك پرتاب می كند و از تروریسم حمایت می كند.
نماینده آمریكا در سازمان ملل متحد اضافه كرد: ایرانی ها فكر می كنند می توانند پشت روابط دینی پنهان شده و در كشورهای دیگر نفوذ كنند اما ایران فقط به دنبال قدرت است. ایران به نیروهای نیابتی خود در عراق موشك بالستیك داده است و تكنولوژی ساخت آن را به نیروهایش در این كشور داده تا خودشان موشك بالستیك بسازند.
هیلی بدون اشاره به حمایت های آمریكا از تروریسم و نیروهای مخالف جمهوری اسلامی ایران اظهار كرد: ایران همچنین به مقر كردها حمله كرده و 15 نفر را كشته است. دخالت ایران در حق حاكمیت عراق باید مورد توجه شورای امنیت باشد. رفتار ایران در عراق خلاف قوانین بین الملل است.
وی تاكید كرد: قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای سپاه قدس به دنبال نفوذ در تركیب قدرت در دولت عراق است. سلیمانی از سال 2007 تحت تحریم مسافرتی از طرف شورای امنیت بوده است. این منع مسافرتی در سال 2015 با تصویب قطعنامه 2231 مجددا معتبر شد.
نماینده آمریكا در سازمان ملل متحد تصریح كرد: با وجود این مساله، سلیمانی عملا از زمان انتخابات ماه مه سال جاری در عراق زندگی می كند. این حقیقت در گزارش اجرای قطعنامه 2231 از طرف دبیر كل تایید شد.
هیلی كه كوشید با انحراف از موضوع فلسطین درباره ایران سخن بگوید، افزود: بگذاریم واضح بگوییم كه سلیمانی در عراق چه می كند. او به دنبال كمك به تشكیل دولتی در عراق نیست كه به مردم عراق پاسخگو باشد. او به دنبال تشكیل دولتی در عراق است كه تحت كنترل رژیم ایران باشد.
وی در اظهاراتی تفرقه افكنانه میان دو ملت همسایه ادامه داد: ایران به گونه ای با عراق رفتار می كند كه انگار عراق ملت مستقلی نیست. ایران عراق را تنها محلی برای انتقال اسلحه و نیروهای نیابتی خود می بیند. با اینكه عراق منابع اقتصادی زیادی دارد، ایران می خواهد كه اقتصاد عراق ضعیف و وابسته به واردات از ایران باشد.
نماینده آمریكا در سازمان ملل متحد كه كشورش از سال 2003 به صورت رسمی به عراق لشكر كشی كرده است و همه كارشناسان معتقدند برای بهره مندی از منابع نفتی این كشور بوده است، حضور ایران كه بنا به درخواست دولت قانونی عراق و به منظور مبارزه با تروریسم انجام شده است را اینگونه تحلیل می كند كه «ایران می خواهد عراقی ضعیف داشته باشد تا فعالیت های پنهان تروریستی اش را تغذیه مالی كند».
هیلی در ادامه اتهام زنی ها علیه ایران افزود: اخیرا یك اتفاق افتاد كه مشخصا متوجه مسئولیت امریكا است. دو هفته پیش، دو نیروی نیابتی ایران به سفارت امریكا در بغداد و كنسولگری امریكا در بصره حمله كردند. استفاده از نیروهای نیابتی نمی تواند نقش ایران را در چنین حمله هایی پنهان كند.
وی بدون اشاره به حمله به كنسولگری ایران در بصره گفت: دولت ترامپ باور نمی كند كه ایران پشت این حملات نیست. ایران می توانست حملات نیابتی خود را متوقف كند اما چنین انتخابی نكرد.
نماینده آمریكا در سازمان ملل متحد تصریح كرد: به همین دلیل كاخ سفید ایران را به صورت جدی تحت نظر دارد. ما حكومت ایران را در مورد حمله به تاسیسات و نیروهای امریكایی در عراق كاملا مسئول می دانیم و در دفاع جدی از جان آمریكایی ها تردید نخواهیم كرد.
هیلی مدعی شد: حق حاكمیت كشورها موضوعی است كه بارها در شورای امنیت مطرح می شود. ایران به حق حاكمیت عراق بی احترامی می كند.
وی اظهار كرد: ایران در حال بازگرداندن مردم عراق به درگیری و انشقاق است و همین كار را در سوریه، یمن، لبنان و تمامی خاورمیانه نیز انجام می دهد. تمامی اعضای شورای امنیت باید نگران این رفتار ایران باشند.
نماینده آمریكا در حالی ایران را متهم به دخالت در امور داخلی عراق كرد كه كشورش هم نیروی نظامی دارد و هم وزیر خارجه آمریكا از انتخابات عراق تا كنون تماس های متعددی را با مقامات و برخی احزاب این كشور برقرار كرده كه وجه مشترك همه آنها فشار در چگونگی شكل گیری دولت بعدی بوده است.
اروپام*1429