۳۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۲:۴۱
کد خبر: 83039709
T T
۰ نفر
سامانه راداری تقرب فرودگاه بین المللی بندرعباس به بهره برداری رسید

بندرعباس- ایرنا- سامانه راداری تقرب فرودگاه بین المللی بندرعباس روز شنبه با حضور علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی مورد بهره برداری قرار گرفت.

مدیركل ارتباطات و ناوبری هوایی شركت فرودگاه ها و ناوبری هوایی كشور در حاشیه بهره برداری از این سامانه در گفت و با خبرنگار ایرنا گفت: رادار تقرب فرودگاه بین المللی بندرعباس به عنوان بزرگترین سامانه راداری كشور شامل رادارهای اس اس ار (SSR) و پی اس ار (PSR) است كه با هزینه یك هزار میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
محمد حبیب اللهی افزود: رادار تقرب با هزینه 800 هزار یورو نصب شد كه صرفه جویی قابل توجهی با استفاده از نیروهای متخصصان داخلی و شركت های دانش بنیان داشته است.
وی بیان داشت: 450 هزار یورو قیمت دكل رادار بوده كه برای نصب آن 10 میلیارد ریال بودجه به شركت های داخلی پرداخت شد.
مدیركل ارتباطات و ناوبری هوایی شركت فرودگاه ها و ناوبری هوایی كشور اظهارداشت: دكل آنتن رادار تقرب دارای فناوری خاصی است و باید 2 هزار كیلوگرم وزن را تحمل كند.
حبیب اللهی در خصوص رادارهای این سامانه گفت: رادارهای اس اس ار (SSR) برای پوشش پروازهای عبوری منطقه تا شعاع حدود 400 كیلومتری و رادار پی اس ار (PSR) حدود 120 كیلومتری فرودگاه بین المللی بندرعباس را پوشش می دهد.
وی ادامه داد: با بهره برداری از رادار پی اس ار، پوشش فضای كشور در منطقه جنوب كشور و كشورهای حوزه خلیج فارس تكمیل می شود و این رادار پشتیبانی برای رادارهای كیش، شیراز و لار خواهد شد.
این مسوول اظهارداشت: با استفاده از سرویسی كه از طریق رادار پی اس ار (PSR) در اختیار برج مراقبت فرودگاه بین المللی بندرعباس قرار می گیرد، ضریب ارتقای سلامت پروازی افزایش می یابد و امكان كاهش فاصله زمانی میان پروازها هنگام نشست و برخاست برای پرواز فرودگاه را فراهم كرده است.
حبیب اللهی ادامه داد: همچنین اطلاعات رادار اس اس ار (SSR) نیز برای كنترل پروازهای عبوری در اختیار مركز كنترل فضای كشور در تهران قرار می گیرد.
وی گفت: رادار تقرب ساخت شركت تالس فرانسه است كه 12 سال قبل همراه چهار رادار دیگر خریداری شده بود.
حبیب اللهی گفت: 4 رادار قبل از تحریم ها به ایران تحویل و در فرودگاه كشور نصب شد و اما رادار تقرب به علت تحریم ها در گمرك فرانسه باقی ماند و سال گذشته به كشور وارد شد.
مدیركل ارتباطات و ناوبری هوایی شركت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران افزود: این رادار (تقرب) در فضای كشور مورد استفاده قرار می گیرد و ایمنی خط هوایی خلیج فارس به (آنتلانتیك) را افزایش می دهد.
وی گفت: این رادار همچنین زیر ساخت پذیرش بیشتر هواپیما برای استان هرمزگان را فراهم می كند و موجب افزایش ایمنی پروازها می شود و ضمن پوشش كامل تنگه هرمز هر پرواز مسافری را تا شعاع حدود 150 كیلومتری می تواند شناسایی كند.
3219/7195/ 6048
۰ نفر