۲ مهر ۱۳۹۷، ۹:۱۳
کد خبر: 83042024
T T
۰ نفر

نهضت خاطره گویی دفاع مقدس در خراسان رضوی

۲ مهر ۱۳۹۷، ۹:۱۳
کد خبر: 83042024
نهضت خاطره گویی دفاع مقدس در خراسان رضوی

مشهد- ایرنا- با گذشت حدود سه دهه از پایان جنگ تحمیلی، زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و ایثارگری های آن دوران بیش از پیش در جامعه احساس می شود كه در این راستا نهضتی با عنوان خاطره گویی دفاع مقدس در خراسان رضوی در حال شكل گیری است.

به گزارش ایرنا، با شروع سفرهای راهیان نور واژه روایتگری دفاع مقدس نیز وارد ادبیات جبهه و جهاد شد و از آن سالها به تدریج جای خود را به عنوان یكی از عناصر تبلیغی در ترویج فرهنگ جهاد و شهادت باز كرد و در سالهای اخیر این راویان با تقسیم كار و تخصصی كردن موضوعات مختلف روایتگری و استفاده از شیوه های نوین به فعالیت پرداخته و نهادهای متولی نیز به سازماندهی آنان مبادرت كردند.

* نهضت خاطره گویی دفاع مقدس برای نسلهای جدید
مدیركل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: یكی از برنامه های این بنیاد در طول هفته دفاع مقدس، ترویج فرهنگ روایتگری از سوی رزمندگان دفاع مقدس است كه در قالب روایتگری در مساجد، مدارس، ادارات و نشست های عمومی و مناسبتی انجام می شود.
سرتیپ دوم پاسدار احمد نجاتی افزود: هدف از توسعه روایتگری دفاع مقدس در درجه نخست بیان خاطرات جنگ به منظور زنده نگه داشتن یاد و راه شهدا برای نسل حاضر است و در مرحله بعد آشنایی نسلهای جدید با مسائل و شرایط كشور در دوران دفاع مقدس است.
وی اظهار داشت: این راویان كه از رزمندگان با سابقه دفاع مقدس هستند در بخشهای مختلف ساماندهی و دسته بندی شده اند و هر راوی بسته به روحیات، جایگاه و تخصصی كه دارد یك جنبه از روایتگری را انجام می دهد.
وی گفت: برخی راویان بیشتر بر جنبه های احساسی و حماسی جنگ تاكید نموده و برخی دیگر بیشتر به جنبه های عقلایی و مناسبات نظامی تمركز می كنند و عده ای نیز در كنار اینها مسائل سیاسی دوران دفاع مقدس را مد نظر قرار می دهند.

* فعالیت 150روایتگر در قالب پیام آوران ایثار
معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی نیز گفت: این نهاد با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت حدود 150 روایتگر دفاع مقدس در این استان را در قالب پیام آوران ایثار سازماندهی كرده است.
سید مجید حسینی افزود: این افراد از میان خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان دفاع مقدس انتخاب شده و آموزش دیده اند كه بر اساس نیاز و درخواست ها برای روایتگری و ذكر خاطرات به مدارس و ادارات و سایر مراسم اعزام می شوند.

* سمن روایتگر 'راویان فتح رضوی'
رئیس هیات مدیره سازمان مردم نهاد 'انجمن راویان فتح رضوی' نیز به خبرنگار ایرنا گفت: این انجمن سال 1390 به عنوان یك سمن به ثبت رسید اما 10 سال پیش از این اعضای این انجمن در قالب انجمن راویان دفاع مقدس اقدام به روایتگری می كردند.
عباس آرانیان افزود: هم اكنون 180راوی از رزمندگان دفاع مقدس با این مجموعه همكاری دارند كه مطابق نامه ای كه بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی به ادارات مختلف ارسال كرده، به مراسم مرتبط در مدارس، ادارات، مساجد و مناسبتهای مرتبط معرفی می شوند.
عضو این سمن روایتگر دفاع مقدس اظهار داشت: اعضای این انجمن در مناسبتهایی مانند هفته دفاع مقدس، سوم خرداد، هفته بسیج، دهه فجر و 9 دی در 14 موضوع به روایتگری می پردازند.

* روایتگری برای 23 هزار مسافر راهیان نور
آرانیان به حضور راویان در مناطق عملیاتی كشور در جریان سفرهای راهیان نور اشاره كرد و گفت: طی سفرهای راهیان نور خراسان رضوی به مناطق عملیاتی جنوب در فروردین ماه امسال حدود 80 راوی از این استان در این كاروانها حضور داشته و برای 23 هزار نفر از این كاروانیان روایتگری كردند.
در طول هشت سال دفاع مقدس بیش از 250 هزار رزمنده از خراسان رضوی به جبهه های نبرد اعزام شدند.
استان خراسان رضوی 17هزار و 139 شهید، 48 هزار و 671 جانباز و سه هزار و 383 آزاده در راه تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی تقدیم كرده است.
3221 / 6053