به گزارش خبرنگار ايرنا، علي اكبر گروسي روز شنبه در نشست شوراي پيشگيري از جرم استان اظهار داشت: مي توان با بالا بردن آموزش هاي عمومي و خدمات مشاوره اي تا حدود زيادي ميزان خشونت ها را در جامعه كاهش داد.
وي اضافه كرد: بخشي از موارد بروز خشونت ناشي از جهل و ناآگاهي است و اگر به موقع نسبت به تبعات خشونت تذكر داده شود در حد قابل توجهي به پيشگيري از بروز جرائم ناشي از خشونت هم كمك مي شود.
گروسي با اشاره به اينكه خشونت، پايين آمدن سعه صدر و تحمل اجتماعي سر آغاز بسياري از جرائم در جامعه است، يادآور شد: آمارها در زمينه جرائم خشن تنها مختص به استان كردستان نيست و مشكلي دامن گير كل كشور است.
وي برنامه هاي شوراي پيشگيري در زمينه كاهش خشونت را منطبق با واقعيت هاي روز جامعه دانست و تاكيد كرد: پيشنهادات و برنامه ها كارشناسي شده و دستگاه ها آن را پيگيري و اجرا كنند.
مديركل پزشكي قانوني كردستان هم در اين نشست گفت: در سال 96 شاهد رشد 2 درصدي مصدومان نزاع در استان در مقايسه با سال قبل از آن بوديم.
غلامرضا همايون نژاد با اشاره به اينكه ميزان مصدومان ناشي از سلاح گرم در استان 29 درصد در مقايسه با سال قبل از آن كاهش داشته است، اظهار داشت: در مقايسه با استان هاي ديگر در حوزه مصدومان با سلاح گرم در رده 20 قرار داريم.
وي اضافه كرد: شهرستان مريوان با 23 مورد و بانه با 25 مورد بيشترين موارد مصدوميت با سلاح گرم را داشتند و در شهرهاي قروه و بيجار موردي رخ نداده است.
همايون نژاد يادآور شد: در سال 96 در مجموع به دليل استفاده از سلاح سرد، جسم سخت و سلاح گرم به ترتيب 10، هشت و 32 نفر در اين استان جان خود را از دست دادند.
وي اضافه كرد: در حوزه فوتي هاي ناشي از سلاح سرد شاهد كاهش 10 درصدي، در حوزه برخورد جسم سخت شاهد افزايش 700 درصدي و حوزه سلاح گرم شاهد كاهش 14 درصدي فوت هستيم.
همايون نژاد گفت: سنين 21 تا 40 سالگي بيشترين محدوده سني فوتي هاي ناشي از سلاح هاي سرد و گرم و جسم سخت را تشكيل مي دهند كه بيشترين بازدهي اقتصادي نيز در اين سنين است.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري كردستان هم در اين نشست افزود: ضرب و جرح عمدي با نرخ جرم پنج بيشترين نرخ را در ميان ديگر جرايم خشن در اين استان به خود اختصاص داده است.
رضا اعظمي اظهار داشت: وضعيت سخت معيشتي، بيكاري، عدم كسب مهارت هاي ارتباط موثر و كنترل خشم، مهمترين فرصت هاي محيطي و محلي تسهيل كننده جرم در استان است.
وي با اشاره به برخي از فعاليت هايي كه در راستاي پيشگيري انجام شده است، گفت: پيگيري هاي مردمي، مشاركت با سازمان هاي اجتماع محور براي پيشگيري از خشونت به صورت محله محور، شناسايي محلات آسيب ديده، شناسايي گروه هاي در معرض خطر، اطلاع رساني و بهره گيري از مشاورين محلات و برگزاري كارگاه هاي آموزشي پيشگيري از خشونت براي مشاورين از جمله فعاليت هايي بود كه انجام شده است.
اعظمي اضافه كرد: در سال تحصيلي جديد برنامه ريزي هايي براي حضور مشاورين و قضات در مدارس و آموزش دانش آموزان در سطح استان انجام مي شود.
وي افزود: با همكاري شهرداري، 2 كلاس كارگاهي براي رانندگان شهري و كلاسي نيز براي رانندگان برون شهري با همكاري راهداري با موضوع پيشگيري از خشونت برگزار شده است.
معاون سلام و اصلاح و تربيت اداره كل زندان هاي كردستان هم در اين نشست گفت: 31.4 درصد زندانيان خشن بر اثر قتل، 30.9 درصد بر اثر ضرب و جرح، 6.1 درصد بر اثر تهديد و مزاحمت و 5.2 درصد از اين زندانيان به دليل سرقت مقرون به آزار زنداني هستند.
حميدرضا جهانگيري اظهار داشت: در مجموع 427 نفر به دليل ارتكاب جرائم خشن در استان زنداني شده اند كه 12 درصد كل زندانيان استان را شامل مي شود.
وي با بيان اينكه 96.5 درصد زندانيان جرايم خشن مرد و 3.5 درصد زن هستند، افزود: 29 درصد زنان زنداني به دليل ارتكاب جرائم خشن در زندان بسر مي برند.
جهانگيري اضافه كرد: در زمينه مشاوره و روان درماني نياز به نيروي متخصص داريم كه به دليل محدوديت هاي اعتباري و مشكلات استخدام از دستگاه ها و ساير نهادها درخواست كمك داريم.
6108/9102
سنندج - ايرنا - رئيس كل دادگستري استان كردستان گفت: مي توان با راه هاي پيشگيريانه به كاهش خشونت در جامعه كمك و در نتيجه بطور موثري امنيت عمومي را تامين كرد.