به گزارش ايرنا، هفتم هر مهرماه روز آتش نشان است، روز آنان كه شيرمردانه پنجه در پنجه شعله ها مي اندازند تا آتش را فرونشانند، با دود، در افتاده اند تا مبادا سرخي شعله هاي سركش آتش، خانه اي را بسوزاند و به سياهي بكشاند.
انتهاي خطوط پيشاني آنها به امنيت شهروندان منتهي مي شود و خستگي چهره شان با ايمني و آسايش شهروندان گره خورده، اما در تامين دل خوشي خود بازمانده اند.
آتش كمبودها در ايستگاه هاي آتش نشاني هاي خراسان شمالي شعله مي كشد و اين كمبودها تهديدي براي شهر و شهروندان به شمار مي رود.
نبود و يا كمبود ناوگان مناسب آتش نشاني، نبود لباس ويژه براي آتش نشانان و نبود راننده در ايستگاه هاي آتش نشاني، از مواردي است كه توسط آتش نشانان استان مطرح مي شود.
* تجهيزات آتش نشاني نداريم
مسئول آتش نشاني شهر راز، كمبود تجهيزات آتش نشاني را از مشكلات عنوان كرد و گفت: شهرداري ها و شوراي شهر در شهرهاي كوچك كمتر به آتش نشاني توجه داشته اند و البته كمبود اعتبارات سبب شده تا نيازها پاسخ داده نشود.
غفور وحيدي اظهار داشت: آتش نشاني شهر راز تنها يك دستگاه خودروي آتش نشاني دارد و در اين باره در مضيقه هستيم، علاوه بر آن خودروي حمل تجهيزات و وسايل امداد و نجات كم است و اين امر ما را در خدمات رساني در حادثه هاي احتمالي دچار مشكل مي كند.
وحيدي افزود: در آتش نشاني راز، هر شيفت، تنها 2 نفر نيروي انساني مشغول به فعاليت است و اين امر، امدادرساني ها را با مشكل جدي روبه رو كرده است
* مشكل كمبود نيرو
مسئول آتش نشاني تيتكانلو هم با بيان اينكه مشكلات آتش نشانان در شهرهاي كوچك مشترك است گفت: كمبود نيرو سبب شده تا بعضا ايستگاه ها در برخي از شهرهاي كوچك استان خالي از نيرو باشد.
ولي الله صابر اظهار داشت: هر نيروي آتش نشاني پس از 24 ساعت كار بايد 48 ساعت استراحت داشته باشد و در مرخصي به سر ببرد اما بعضا آتش نشانان در اين استان تنها يك روز مرخصي دارند و حضور در سر كار پس از اين مدت مرخصي غيرقانوني است.
* حقوق آتش نشانان پايين است
مسئول آتش نشاني قاضي هم با اشاره به پايين بودن درجه شهرداري اين شهر، آن را از علت هاي وجود كمبود ها عنوان كرد و گفت: يكي از مشكلات اساسي ما، كمبود نيرو در آتش نشاني است بطوريكه در اين شهر تنها پنج نيرو براي تامين ايمني شهروندان فعاليت دارند.
حمزه زعفرانلويي از كمبود تجهيزات آتش نشاني گلايه كرد و گفت: اين شهر تنها يك دستگاه كاميون آتش نشاني دارد.
وي با اشاره به اينكه ميزان حقوق دريافتي آتش نشانان بسيار پايين است گفت: اين امر ممكن است سبب كاهش انگيزه براي آتش نشانان شود اما در مجموع در شهرهاي كوچك، كمبود تجهيزات آتش نشاني و كمبود نيرو، ايمني شهروندان استان را تهديد مي كند.
* ناوگان فرسوده
مسئول آتش نشاني اسفراين نيز گفت: يكي از مشكلات اساسي ما، فرسودگي ناوگان است بطوريكه هر پنج دستگاه ناوگان آتش نشاني در اين شهر فرسوده است.
حسين پيكاني اظهار داشت: اكنون سه دستگاه ناوگان سنگين و 2 دستگاه ناوگان سبك در اختيار آتش نشاني است و همه آنان به سن فرسودگي رسيده اند.
مسئول آتش نشاني اسفراين گفت: 23 نفر نيروي آتش نشان در 2 ايستگاه آتش نشاني اين شهر براي امدادرساني فعاليت دارند اما با پيگيري هاي انجام شده، يك ايستگاه ديگر در اين شهر در سال آتي ايجاد خواهد شد تا سطح خدمات ارتقا يابد.
* آتش نشاني بجنورد تجهيزات مهار آتش تانكرهاي سوخت ندارد
مديرعامل آتش نشاني بجنورد هم، كمبود تجهيزات براي اطفاي حريق تانكرهاي سوخت را از دغدغه ها عنوان كرد و گفت: براي مهار آتش سوزي احتمالي خودروهاي حامل سوخت با مشكل نبود تانكر آبرسان با ظرفيت بالا رو به رو هستيم.
مجيد گريواني اظهار داشت كرد: در اين شهر، هر يك ساعت يك خودروي تانكر سوخت 30 هزار ليتري از بجنورد عبور مي كند كه در آتش سوزي هاي احتمالي، امكانات كافي براي مهار حادثه وجود ندارد.
وي افزود: اكنون تنها تجهيزات موجود، خودروهاي آبرسان با ظرفيت يكهزار تا 6 هزار ليتري است كه نمي تواند پاسخگوي نياز در حادثه هاي احتمالي باشد.
گريواني گفت: مهار آتش سوزي هاي احتمالي تانكر هاي سوخت و انجام عمليات سردكردن آتش نيازمند تانكرهاي آبرسان با ظرفيت بالاي 30 هزار ليتري است.
* ناوگان آتش نشاني بجنورد فرسوده است
مديرعامل سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني بجنورد با اشاره به اينكه بيشتر ناوگان اين سازمان به سن فرسودگي رسيده است، گفت: اين وضعيت بسيار نگران كننده است زيرا عمر ناوگان خودرويي اين سازمان، بالاي 12 سال است و سالانه اعتبارات زيادي براي تعمير اين دستگاه ها هزينه مي شود.
گريواني با بيان اينكه از حدود 13 سال گذشته تاكنون هيچ خودروي جديد به ناوگان آتش نشاني بجنورد افزوده نشده است، گفت: در سال 84 كه چند دستگاه خودرو وارد ناوگان آتش نشاني شد، هيچ ناوگاني به اين سازمان افزوده نشده است.
وي گفت: اكنون 17 دستگاه خودروي سبك و سنگين در اختيار آتش نشاني بجنورد است و امسال تنها 2 ميليارد ريال اعتبار براي تعمير ناوگان آتش نشاني منظور شده است.
مديرعامل آتش نشاني بجنورد گفت: تعمير همه ماشين آلات و ناوگان فرسوده آتش نشاني بجنورد 40 ميليارد ريال اعتبار نياز دارد.
وي خاطرنشان كرد: هر سال كه از عمر ماشين آلات سپري مي شود بر استهلاك و فرسودگي ناوگان افزوده مي شود و بر اين اساس هزينه هاي تعمير نيز افزايش مي يابد.
* نگراني از منع قانوني براي امدادرساني به خارج حريم شهر
مديرعامل آتش نشاني بجنورد گفت: بر اساس قانون، آتش نشاني مجاز نيست در خارج از حريم شهر، خدمات رساني داشته باشد و اين امر دست ما را براي امدادرساني در جاده ها بسته است.
گريواني اظهار كرد: با وجود منع قانوني براي امدادرساني به خارج از حريم شهر، بعضا آتش نشاني، ناوگان خود را تا شعاع بيش از 30 و حتي 50 كيلومتر اعزام كرده است و در جاده ها خدمات رساني داشته است اما فرسودگي ناوگان زمينه ساز حوادث است و در صورت بروز حادثه، خود زير سوال مي رويم كه چرا در خارج از محدوده شهر خدمات رساني داشته ايم.
* بجنورد، تنها مركز استاني كه خودروي بالابر ندارد
مديرعامل آتش نشاني بجنورد گفت: اين شهر، تنها مركز استان در سطح كشور است كه هنوز خودروي بالابر براي خدمات رساني در حادثه هاي احتمالي ندارد.
گريواني افزود: تامين خودروي نردبان آتش نشاني از بيش از 10 سال گذشته در دست پيگيري است و در اين باره مكاتبات و پيگيري هاي زيادي انجام شده اما هنوز اين خودرو به دست ما نرسيده است.
وي افزود: در آن سال ها، تامين خودروي نردبان 6 ميليارد ريال هزينه داشت اما اكنون تامين اين خودرو ديگر دست نيافتي شده است زيرا قيمت ها بشدت افزايش يافته است.
گريواني با بيان اينكه تجهيزات آتش نشاني در اين استان تنها براي خدمات رساني در حوادث احتمالي ساختمان هاي 2 طبقه پاسخگو است گفت: تجهيزات و توان ما براي خدمات رساني و امدادرساني به ساختمان هاي بيش از 2 طبقه كه دچار سانحه شوند پاسخگو نيست.
وي با بيان اينكه در وضعيت استاندارد، به ازاي هر 50 هزار نفر جمعيت يك ايستگاه آتش نشاني داير مي شود گفت: اكنون پنج ايستگاه عملياتي در اين شهر راه اندازي شده و مشكلي به لحاظ تعداد ايستگاه وجود ندارد.
مديرعامل آتش نشاني بجنورد افزود: با توجه به پراكندگي جمعيت و وجود شهرك هاي اقماري در اطراف شهر و ترافيك سنگين در مركز شهر راه اندازي ايستگاه شماره 6 در شهرك فرهنگيان در دستور كار است.
بر اساس اين گزارش، اكنون 87 آتش نشان در پنج ايستگاه عملياتي بجنورد آماده ارائه خدمات ايمني به شهروندان هستند.
خراسان شمالي 22 نقطه شهري دارد و بجنورد، مركز اين استان 863 هزار نفري، 210 هزار نفر جمعيت دارد.
7185/ 6042
بجنورد- ايرنا- آتش نشانان در حالي به نبرد آتش مي روند كه درد كمبودها در ايستگاه هاي آتش نشاني، آنان را آزرده كرده و اين قشر به نوعي با آتش صورت خود را سرخ نگه داشته اند.