به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اشرف منصوری روز شنبه در جلسه ستاد توسعه شركت شهرك های كشاورزی كردستان اظهار داشت: در هر هكتار گلخانه برای 20 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد میشود.
وی افزود: این صنعت می تواند پاسخگوی رفع چالش های حوزه اشتغال و همچنین استفاده بهینه از آب در كشور باشد.
منصوری اضافه كرد: میزان بهره وری آب در گلخانه ها 10 برابر بیشتر از آبیاری های سنتی است بطوریكه بهره وری آن از آبیاری نوین كه 70 تا 90 درصد است نیز بیشتر است.
وی یادآور شد: با توجه به كمبود منابع آبی در كشور می توان با توسعه كشت گلخانه ای نه تنها در افزایش تولیدات كشاورزی گام های اساسی برداشت بلكه در برابر كم آبی نیز مقابله كرد.
مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شركت شهرك های كشاورزی كشور گفت: توسعه شهرك های گلخانهای، توسعه شهركهای آبزیپروری و توسعه دام و طیور از محورهای اصلی فعالیت های این شركت مادر تخصصی كشاورزی است كه راهكاری برای خروج ایران از بحران های اقتصادی نیز محسوب می شوند.
وی تاكید كرد: با توجه به تحریم ها و بالا بودن میانگین تولید در گلخانه های كشاورزی محصولات تولید شده در این بخش از محدودیت های صادراتی برخوردار نبوده و تولید كنندگان می توانند به راحتی بدون هیچ محدودیتی به فكر صادرات در هر شرایط اقتصادی كشور باشد.
منصوری با بیان اینكه هم اكنون در كشور 13 هزار هكتار گلخانه وجود دارد و سهم استان كردستان از این میزان تنها حدود یك و نیم هكتار در هر یك هزار است، افزوزد: انتظار می رود تلاش این استان برای توسعه این صنعت بیشتر از گذشته باشد.
وی گفت: اقدامات مختلفی در این استان برای توسعه گلخانه ای انجام شده و اكنون 2 شهرك كشاورزی ایجاد شده اما با توجه به منابع آبی، اراضی كشاورزی و مرتع می توان مقدار این صنعت را به میزان گسترده ای گسترش داد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی كردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: در 12 سال گذشته تلاش های زیادی از محل منابع دولتی برای توسعه كشت گلخانه ای در این استان انجام گرفته به صورتی كه اكنون هفت مجتمع زیرساختی گلخانه ای، 9 مجتمع دامپروری و 16 مجتمع گلخانه ای روستایی راه اندازی شده است.
خالد جعفری گفت: در بخش شهرك های كشاورزی نیز اكنون 2 شهرك در بیجار و دهگلان به وصعت 48 هكتار ایجاد شده و در حال عقد قرارداد با سرمایه گذاران برای حضور در این شهرك ها هستیم.
به گزارش ایرنا، هم اكنون 67 واحد گلخانه به مساحت 187 هزار متر مربع و تولید سالیانه چهار هزار و 700 تن سبزی و صیفی و یك میلیون و 700 هزار شاخه گل و گیاه در استان كردستان وجود دارد.
در كنار آن، 9 واحد پرورش قارچ خوراكی و صدفی به مساحت 32 هزار و 705 متر مربع با ظرفیت تولید سالانه سه هزار و 577 تن نیز در استان مشغول فعالیت هستند.
استان كردستان دارای 43 هزار هكتار اراضی باغی با بیش از 70 هزار بهره بردار است كه سالانه بیش از 350 هزار تن انواع محصولات باغی در آنها تولید می شود.
كردستان با داشتن بیش از یك میلیون و 200 هزار هكتار زمین قابل كشت مرغوب و مستعد یكی از قطب های تولید محصولات كشاورزی كشور است بطوریكه باغداران استان با تولید سالانه بیش از 45 هزار تن انگور دیم رتبه دوم كشوری را به خود اختصاص داده اند، سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی كردستان است.
همچنین رتبه اول تولید توت فرنگی با تولید بیش از 47 هزار تن به كردستان تعلق دارد.
میانگین سالانه بارش باران در استان كردستان بیش از 540 میلی متر یعنی 2 برابر میانگین كشوری است.
3034/9102
سنندج - ایرنا - مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شركت شهركهای كشاورزی كشور گفت: اگر در اقتصاد به مقوله بهره می اندیشیم باید توسعه گلخانه ها را به عنوان مكمل بهره وری، افزایش تولید و شغل در نظر بگیریم.