به گزارش گروه تحليل، تفسير و پژوهش هاي خبري ايرنا، حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي روز چهارشنبه چهارم مهرماه، همزمان با هفته دفاع مقدس با جمعي از فرماندهان، رزمندگان و ايثارگران و هنرمندان ديدار كردند.
ايشان در اين ديدار ضمن قدرداني صميمانه از همه كساني كه متعهدانه پرچم احياي خاطرات و ارزشهاي دفاع مقدس را برافراشته نگه داشته اند، تاكيد كردند: بايد با ايجاد يك نهضت ترجمه آثار مكتوب و صدور آثار هنري و فيلم هاي دفاع مقدس، پيام روح ايمان و مجاهدت و پيام شكست ناپذيري ملت ايران را به جهانيان برسانيم.
با توجه به اثرگذاري هايي كه آثار دفاع مقدس در عرصه ملي و بين المللي مي گذارند، معرفي، شناساندن و تبيين اين آثار مساله اي مهم و ارزنده است.
در واقع ادبيات در تاريخ هر ملتي مي تواند بيانگر حقايق، رخدادها، رويدادها، خوشي ها و ناخوشي ها و حماسه هاي انكارناپذيري باشد كه اگر عنايت و توجّه ويژه اديبان و فرهيختگان عصر خود را دربرداشته باشد داراي وجوه شاخصي در اعصار ديگر مي شود.
ادبيات دفاع مقدس در همه زمينه ها از جمله شعر، داستان، رمان، نمايشنامه، فيلمنامه، قطعات ادبي، مقالات تحليلي، توصيفي، تمثيلي، انتقادي و غيره حرفهاي تازه اي براي گفتن دارد كه در كمتر پديده اي اين گستردگي را مي بينيم.
امروزه علاوه بر آثار مكتوب، مي توان با تصاوير، آثار هنري و مديوم سينما، نقش هاي ماندگاري را كه در عرصه واقعيت رخ داده بودند را بازنمايي كرد. دفاع مقدس سرشار از لحظه هاي ناب و زيبايي است كه مي توان با تصاويري كه قاب دوربين ها ثبت مي كنند، پيام همت و شجاعت مردماني را نشان داد كه ايثار را معنايي دوباره بخشيدند.
بررسي تاريخ سينما نشانگر آن است كه ژانر(گونه) جنگي كه در عرصه سينماي جهان رخ نمايي مي كند با ژانر دفاع مقدس كه مخصوص و بومي سينماي ايران است چه در مضمون و مفهوم و چه در ظاهر و سروشكل، تفاوتهاي آشكاري دارد. در واقع ژانر دفاع مقدس نشان دهنده روح ايمان و تعالي انسان را نشان مي دهد كه نگاهش به جنگ با نوع نگاه رزمندگان و ماهيت دفاع مقدس گره خورده است و از همان زاويه به مساله مي نگرد كه رزمندگان اسلام با جنگ نگاه مي كنند. در صورتي كه فيلمساز ژانر جنگي به تبع غلبه نگاه مادي بر هنر مدرن تنها زشتي ها وسياهي هاي جنگ را مي بيند و آن را بازتاب مي دهد.
همچنين طي سال هاي گذشته داستان هاي كوتاه، رمان ها و خاطره نويسي در زمينه دفاع مقدس رونق چشمگيري يافته است كه با ترجمه و انتشار آنها به زبان هاي مختلف مي توان فرهنگ متعالي و والاي ايراني- اسلامي را به جهانيان شناساند.
همچنين در عرصه ملي نيز زنده نگاه داشتنِ روحيه ايثارگري، حكايت از آن دارد كه شايد جبهه و عرصه تفاوت داشته باشد اما فداكاري و ايثاردر نسل هاي مختلف، زنده است. بر اين اساس تداوم همبستگي و زنده نگاه داشتن روحيه ايثار ميان مردم و مسوولان در عرصه هاي مختلف مي تواند به مثابه پادزهري در برابر آسيب ها و آفت هاي مختلف باشد.
پژوهش**458
تهران- ايرنا- ترويج و ترجمه آثار مكتوب دفاع مقدس در كنار توليد آثار هنري و استفاده از مديوم سينما، مي تواند نقش هاي ماندگاري را كه در عرصه واقعيت رخ داده بودند را بازنمايي كند و فرهنگ والاي ايراني را به جهانيان عرضه دارد.