كريم حسين زاده روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين ميزان اعتبار براي اجراي طرح هاي آبخيزداري در زير حوزه هاي سعدل، حراملو، خان صدر و تات كندي در نظر گرفته شده است.
وي ادامه داد: براي اجراي طرح هاي آبخيزداري در سال آينده در چالدران نيز 50 ميليارد ريال اعتبار در نظر گرفته شده است.
وي اضافه كرد: 35 ميليارد ريال از اين اعتبارات از منابع ملي و 15 ميليارد ريال آن از محل اعتبار استاني براي اجراي طرح هاي آبخيزداري در اين شهرستان اختصاص يافته است.
وي بيان كرد: در راستاي سياستها و برنامههاي كلان دولت و در جهت توسعه طرحهاي آبخيزداري گامهاي بلندي در طول فعاليت دولت تدبير و اميد در اين شهرستان برداشته شده است.
فرماندار چالدران گفت: همچنين برنامه ريزي هاي منسجمي به منظور توسعه كمي و كيفي اين اقدام ارزشمند در راستاي كمك به پيشگيري از خطرهاي بروز سيل و تقويت مراتع در تمامي نقاط شهرستان آغاز شده است.
حسين زاده پيش بيني كرد كه با اجراي اين طرح ها، سالانه حدود 50 ميليون مترمكعب آب زيرزميني در استان ذخيره شود و سطح پوشش گياهي را حداقل 40 درصد افزايش دهد.
به گزارش ايرنا آذربايجان غربي 2 هزار و 750 هزار هكتار منابع طبيعي دارد كه از اين ميزان 2 ميليون و 650 هزار هكتار عرصه مرتعي است.
آبخيزداري به علم و هنر برنامه ريزي مستمر و اجراي اقدام لازم جهت مديريت منابع حوزههاي آبخيز اعم از طبيعي، كشاورزي، اقتصادي و انساني بدون ايجاد اثرات منفي در منابع آب و خاك گفته مي شود و مي تواند به صورت مكانيكي يا بيولوژيكي باشد.
صاحب نظران اين بخش تاكيد دارند كه با اجراي هر هكتار آبخيزداري مي توان 500 مترمكعب آب جديد توليد كرد؛ ضمن آنكه اجراي هر هكتار عمليات آبخيزداري از 6.5 تن فرسايش خاكي و رسوب جلوگيري ميكند.
آذربايجان غربي از جمله استان هاي نيازمند آبخيزداري به شمار مي رود زيرا اين استان از يك سو منابع آبي لازم جهت ذخيره سازي و مصرف در بخش كشاورزي را دارا بوده و از سوي ديگر اين بخش سهم قابل توجهي از اقتصاد منطقه را به خود اختصاص داده است.
8137/3072
اروميه- ايرنا- فرماندار چالدران گفت: 24 ميليارد ريال براي اجراي طرح هاي آبخيزداري در اين شهرستان طي سال جاري اختصاص يافته است.