به گزارش ايرنا، زهرا همتي روز يكشنبه در آيين گرامي داشت هفته سالمندان در سالن اجتماعات اداره كل بهزيستي ايلام افزود: شمار افراد سالمندي كه در اين استان به مراكز بهزيستي سپرده مي شوند محدود و نسبت به ساير مناطق كشور كمتر است.
وي ادامه داد: سالمندي فرآيندي گريز ناپذير و دوره پربار زندگي است كه تمامي تجارب انسان در اين دوره تجميع و بايد از آن استفاده شود.
وي با بيان اينكه تكريم سالمندان بخشي از تاكيد دين مبين اسلام است افزود: حضور بزرگان و سالمندان در منازل به سلامت خانواده ها كمك كرده و اين قشر نبايد در حاشيه قرار بگيرند.
مدير كل بهزيستي ايلام جمعيت سالمندي در اين استان را حدود 50هزار نفر عنوان كرد و گفت: از اين شمار سه هزار و 500نفر زير پوشش خدمات اين اداره كل قرار دارند
*** تكريم هرچه بيشتر سالمندان نيازمند تغيير رفتار و نگرش در جامعه است
مدير كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي ايلام نيز در اين همايش گفت: تكريم هرچه بيشتر سالمندان نيازمند تغيير رفتار و نگرش افراد هر جامعه است.
شكرالله شيرخاني افزود: يكي از دلايل ناهنجاري هاي موجود در جامعه ضعف نظام آموزشي است كه در اين زمينه بايد متوليان اهتمام جدي داشته باشند.
***بيش از 70 درصد سالمندان بالاي 75 سال بين سه تا چهار بيماري دارند
معاون دانشگاه علوم پزشكي استان ايلام نيز در اين آيين با تاكيد بر اينكه بايد بدنبال احيا دوره سالمندي سالم در جامعه باشيم گفت: اين دوره بايد توام با فعاليت هاي جسمي، معنوي، تفريحي و غيره باشد.
رازي ناصري فر افزود: اميد به زندگي سالم در ايران 10 سال كمتر از ساير مناطق جهان است و بر اساس پيش بيني ها در سال 2050 يك سوم جمعيت استان سالمند خواهد بود.
وي با تاكيد بر اينكه مراقبت از دوره سالمندي بايد از ميانسالي آغاز شود اظهار كرد: بيش از 70 درصد سالمندان بالاي 75 سال بين سه تا چهار بيماري دارند.
در اين آيين همچنين يكي از سالمندان شركت كننده با قصيده خواني با زبان محلي مورد تشويق شركت كنندگان قرار گرفت.
اجراي مسابقه و تجليل از سالمندان و ناشنوايان موفق از ديگر برنامه هاي اين همايش بود.
سوم تا نهم مهرماه به عنوان هفته سالمندان نامگذاري شده است.
7171/6034
ايلام - ايرنا - مدير كل بهزيستي استان ايلام گفت: سپردن والدين به آسايشگاه هاي سالمندان به عنوان الگوي رفتاري كه كم و بيش در ديگر استان ها رايج شده در اين استان كمرنگ است.