«یاسم خانمحمدیان» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اقدامات خوبی در زمینه پیشگیری از حریق انجام شده اما این اقدامات کافی نیست و استقرار بالگرد با توجه به سطح بالای مراتع و وضعیت سخت توپوگرافی استان از مهمترین نیازهای حوزه آتشسوزی است.
وی با اشاره به تجهیزات این اداره جهت اطفاء حریق، تصریح کرد: از استاندار ایلام و سازمان مدیریت استان در زمینه تامین تجهیزات حریق منابع طبیعی درخواست حمایت لازم را داریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام با اشاره به آتشسوزیهای وسیع در سال گذشته، افزود: تابستان امسال نیز در سطح مراتع استان علیرغم انجام اقدامات پیشگیری از حریق با همکاری ستاد مدیریت بحران استان به وقوع پیوست.
خانمحمدیان با بیان اینکه آتش زدن پس چراها توسط برخی افراد سبب می شد این آتشسوزیها به جنگلها سرایت کند، اضافه کرد: با همکاری مردم طبیعت دوست استان و دستگاههای مرتبط این آتشسوزیها مهار شدند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام آتش زدن پس چراها را عامل ۵۰ درصد از این آتشسوزیها عنوان کرد و گفت: با وجود اقدامات پیشگیرانه از حریق در سطح استان، اما به دلایل متعددی آمار آتشسوزی در ایلام مانند سایر استانهای زاگرس نشین بالا بود.
وی با بیان اینکه بخش مهم تعداد زیادی از این آتشسوزیها به دلیل آتش زدن پس مزارع توسط کشاورزان بود، ادامه داد: تعداد زیادی از این افراد شناسایی و تحویل مقامات قضایی داده شد و در حال رسیدگی به پرونده این افراد هستند.
خانمحمدیان با اشاره به اینکه حدود ۸۷ درصد از سطح استان ایلام اراضی ملی جنگل و بیابان است، از مردم درخواست، از این سرمایه خدادادی حفاظت و حمایت کنند تا این سرمایه و میراث ماندگار را به نسل آینده منتقل شود.
وی با اشاره به اینکه پنج نفر از کارکنان منابع طبیعی در هنگام اطفاء آتشسوزیهای امسال آسیب دیدند، اظهار کرد: امیدواریم که مردم همواره در حفاظت از منابع طبیعی همراه باشند، چرا که این مجموعه به تنهایی نمیتواند به آن اهداف عالی در این راستا برسد.
وی با اشاره به اینکه تعداد آتش سوزیهای سطح مراتع امسال بیش از ۵۰ مورد بوده است، گفت: بخش زیادی از این حریق ها در سطح مزارع بود که متاسفانه به سطح اراضی ملی و جنگلی سرایت کردند.
مدیرکل منابع طبیعی ایلام یادآور شد: تعدادی از آتشسوزیهای اردیبهشت ماه امسال نیز به دلیل صاعقه اتفاق افتاد.
به گزارش ایرنا، از گستره ۲ میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را اراضی طبیعی تشکیل داده که ۶۴۱ هزار هکتار از این اراضی، جنگلی است.
بلوط، بنه، کُنار، زالزالک، اکالپتوس، بادام وحشی و ارغوان از جمله درختان جنگلی استان ایلام به شمار میرود.
نظر شما